Αμερικάνικο cheesecake σε ξυλάκι

Του Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά

Για τη βάση

350 γρ. μπισκότα τύπου digestive, τριμμένα150 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για την κρέμα

1000 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας6 αβγά, μεσαία1 κ.σ. χυμό λεμονιού1 πρέζα αλάτι

Για τη σύνθεση

800 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη

Για το σερβίρισμα

μπισκότα, της αρεσκείας μαςφρούτα, της αρεσκείας μαςζαχαρωτά, της αρεσκείας μαςξηρούς καρπούς, της αρεσκείας μας

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη βάση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.Σε ένα μπολ
βάζουμε τα μπισκότα, το βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για να απορροφηθεί το βούτυρο.Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση 26 εκ. και απλώνουμε καλά με τα χέρια μας ώστε να καλυφθεί όλη η εσωτερική επιφάνεια της φόρμας. Θέλουμε το μείγμα του μπισκότου να καλύψει και περιμετρικά τη φόρμα για να σχηματιστεί ένα γείσο. Για να γίνει λεία η επιφάνεια τη βάσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη βάση ενός ποτηριού.Ψήνουμε για 15 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για την κρέμα

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 100ο C στον αέρα. Τοποθετούμε μέσα στον φούρνο χαμηλά, μια φόρμα με νερό ώστε να κάνει υδρατμούς κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα σπάσει η επιφάνεια του cheesecake μας.Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και χτυπάμε με σύρμα χειρός, με το σύρμα, σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά να αφρατέψει η κρέμα και να λιώσει η ζάχαρη.Προσθέτουμε τα αβγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.Βάζουμε τον χυμό λεμονιού, αλάτι και χτυπάμε.Μεταφέρουμε την κρέμα στην κρύα βάση και ψήνουμε για 2 ½ ώρες.Αφαιρούμε και αφήνουμε 1-2 ώρες να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.Ξεφορμάρουμε και χαράσσουμε σε 10 κομμάτια. Σε κάθε κομμάτι τοποθετούμε, στην εξωτερική πλευρά, από ένα ξυλάκι για παγωτό.Μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες να παγώσει.Σε μια βαθιά κανάτα βάζουμε τη λιωμένη κουβερτούρα. Φροντίζουμε η κανάτα να έχει μεγάλο άνοιγμα στο στόμιο για να χωράει μέσα ένα κομμάτι cheesecake.Κόβουμε το cheesecake σε κομμάτια. Παίρνουμε το ένα κομμάτι από το ξυλάκι και το βουτάμε στην κανάτα με την κουβερτούρα.Μεταφέρουμε σε λαδόκολλα και στολίζουμε με τα μπισκότα, τα φρούτα, ξηρούς καρπούς και τα ζαχαρωτά της αρεσκείας μας.Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα και σερβίρουμε.

akispetretzikis.gr

The post Αμερικάνικο cheesecake σε ξυλάκι appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα