Χάρις Αλεξίου – Άλκηστις Πρωτοψάλτη: Αυτό είναι το νέο τραγούδι που ηχογράφησαν μαζί

Είναι δύο από τις μεγαλύτερες φωνές που έχει γεννήσει αυτός ο τόπος. Παρότι έχουν πορευτεί, παράλληλα, επί δεκαετίες, δεν είχαν συναντηθεί ποτέ μέχρι σήμερα δισκογραφικά. Τις ένωσε όμως ένα τραγούδι που άφησε πίσω του φεύγοντας ένας εξαιρετικός συνθέτης και μουσικός για τον οποίο έτρεφαν, και οι δύο, αισθήματα βαθιάς αγάπης και καλλιτεχνικής εκτίμησης.

Η παραπάνω περιγραφή αφορά στην Χάρι Αλεξίου και την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, που μπήκαν για πρώτη φορά μαζί στο στούντιο προκειμένου να ηχογραφήσουν ένα από τα τελευταία τραγούδια του Νίκου Αντύπα, που πέθανε πέρσι, σε ηλικία 68 ετών. Τις μελωδίες

του έντυσε ο αξιόλογος στιχουργός της νεότερης γενιάς Νίκος Μωραίτης και το κομμάτι πήρε τον τίτλο «Πώς ν’ αγαπώ».

«Να ‘χε η αγάπη είχε οδηγίες χρήσεως θα είχαμε σωθεί» αφηγείται με την γεμάτη βάθος και συναίσθημα φωνή της η Χάρις Αλεξίου στον μουσικό – θεατρικό αυτό διάλογο που συνεχίζεται με την διεισδυτική και μοναδικά μεταλλική ερμηνευτική απόδοση της Άλκηστης Πρωτοψάλτη η οποία τραγουδά: «Πώς ν’ αγαπώ/ ξέχασα πώς ν’ αγαπώ/ μάθε με εσύ/ πώς να πάω και πώς να ρθω»…Υπέροχο κομμάτι, σύγχρονο, γεμάτο εικόνες και συναισθήματα, με μια μεικτή απόδοση αφήγησης και ερμηνείας, που μαγνητίζει το ενδιαφέρον από την πρώτη κιόλας ακρόαση.

Ο σημαντικός συνθέτης και εξαιρετικός ενορχηστρωτής είχε γράψει στο παρελθόν υπέροχα τραγούδια και για τις δύο ερμηνεύτριες. Στην Χαρούλα είχε «χαρίσει», μεταξύ άλλων, τα «Δι’ ευχών», «Να ζήσω ή να πεθάνω» κ.α. και στην Άλκηστη Πρωτοψάλτη τον διαχρονικό δίσκο «Σαν ηφαίστειο που ξυπνά».

Με την τελευταία ετοίμαζαν μια καινούργια δισκογραφική δουλειά λίγο πριν εκείνος «φύγει». Δυστυχώς, δεν πρόλαβαν να την ολοκληρώσουν μαζί. Η μουσική όμως βρίσκει πάντα τρόπο να βγει στο φως…!

The post Χάρις Αλεξίου – Άλκηστις Πρωτοψάλτη: Αυτό είναι το νέο τραγούδι που ηχογράφησαν μαζί appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα