Σαρηγιάννης: “Οι αριθμοί δείχνουν ότι πηγαίνουμε για παράταση του lockdown” | Video

Παράταση του lockdown δεικνύουν τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα, επισημαίνει ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος ξεκαθαρίζει πως, εάν περνούσε από το δικό του χέρι, θα προχωρούσε σ’ επίταξη ιδιωτικών κλινικών.

«Αν χρειαστεί να γίνει και επίταξη ιδιωτικών κλινικών, εγώ προσωπικά θεωρώ ότι σε συνθήκες πολέμου που βρισκόμαστε δεν τίθενται

τέτοια θέματα, εγώ θα την έκανα», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης δήλωσε πως, αυτήν τη στιγμή, στη χώρα μας υπάρχει ένα ποσοστό ανοσίας της τάξης του 9%. Από την αρχή της πανδημίας, έχει νοσήσει περίπου το 6% του πληθυσμού, προσέθεσε.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, σημείωσε πως «η γενική ανοσία με τους ρυθμούς που κινούμαστε, η ανοσία της αγέλης, μπορεί να επιτευχθεί τον Νοέμβριο. Το ζήτημα είναι να περιορίσουμε την ταχύτητα διασποράς του κορονοϊού και αυτό μπορεί να γίνει νωρίτερα». Το καλοκαίρι, από τον Ιούνιο και μετά, θα είναι σίγουρα καλύτερο».

«Αντικειμενικά θα είναι πολύ δύσκολο να πεις ”ανοίγω” στις 16 Μαρτίου. Οι αριθμοί είναι τέτοιοι που δεν το επιτρέπουν. Οι αριθμοί δείχνουν ότι πηγαίνουμε για παράταση των μέτρων», απάντησε, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο άρσης του lockdown και συνέχισε, λέγοντας πως δύσκολα θα επιτραπούν μετακινήσεις και συναθροίσεις.

«Εγώ θα κάνω Πάσχα στο μπαλκόνι του σπιτιού μου», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Τα νοσοκομεία της Αττικής ασφυκτιούν. Το υπουργείο Υγείας κάνει κινήσεις για εκτόνωση της κατάστασης. Αν χρειαστεί να γίνει και επίταξη ιδιωτικών κλινικών, εγώ προσωπικά θεωρώ ότι σε συνθήκες πολέμου που βρισκόμαστε δεν τίθενται τέτοια θέματα, εγώ θα την έκανα. Ακόμη, είναι αμαρτία να έχουμε ράντζα στα νοσοκομεία το 2021, αλλά…», σχολίασε.

Όσον αφορά στο σενάριο εμβολιασμού, κατά προτεραιότητα, ορισμένων επαγγελματικών ομάδων, υποστήριξε το εξής:

«Αυτήν την περίοδο κάνουμε μια μελέτη, την οποία θα υποβάλλουμε και στον πρωθυπουργό, για την απόδοση που θα έχει κάτι τέτοιο. Εμποροϋπάλληλοι, τουρισμός, καταλύματα, εκπαιδευτικοί, είναι τέτοιες κατηγορίες που μπορούν να εμβολιαστούν, εφόσον θελήσουν, ώστε να ανοίξουν μετά οι συγκεκριμένες δραστηριότητες».

«Ο αριθμός των ατόμων που έχουν εμπλοκή σε αυτό το σενάριο, είναι γύρω στο ένα εκατομμύριο και έχουμε υπολογίσει μια μείωση κατά 70.000 των κρουσμάτων κορονοϊού», κατέληξε.



Πηγή: ieidiseis.gr

The post Σαρηγιάννης: “Οι αριθμοί δείχνουν ότι πηγαίνουμε για παράταση του lockdown” | Video appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα