Ο ντράμερ των System Of A Down στηρίζει Τραμπ και προκαλεί αντιδράσεις

Την αρχή την έκανε ο Krist Novoselic των Nirvana o οποίος αποθέωσε τον Τραμπ για την ομιλία που είχε κάνει με την οποία προειδοποιούσε πως θα βγάλει τον στρατό στους δρόμους για να επαναφέρει το νόμο και την τάξη, μετά τις ταραχές που ξέσπασαν στις ΗΠΑ για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

"Δεν πρέπει να στείλει στρατό στις πόλεις, νομικά δεν μπορεί, αλλά ο λόγος του ήταν δυνατός και ευθύς", είπε ο μπασίστας των Nirvana

προκαλώντας την οργή των περισσότερων φίλων της μπάντας η οποία πρόσφατα επανενώθηκε για επετειακά live τιμώντας τη μνήμη του Kurt Cobain.

Τώρα και ο ντράμερ των System of a Down έκανε δημόσια τοποθέτηση για τον πρόεδρο των ΗΠΑ λέγοντας πως "δεν υπάρχει άλλος που να έχει κάνει περισσότερα για τις μειονότητες".

Ο John Dolmayan, ο πλέον συντηρητικός πολιτικά από την μπάντα, έγραψε στο Instagram πως ο Τραμπ "έχει κάνει περισσότερα από κάθε άλλον πρόεδρο για τις μειονότητες. Δεν το πιστεύετε; Κοιτάξτε τα στατιστικά. Το ότι δεν σας αρέσει δεν σημαίνει πως αλλάζει η αλήθεια".

Ο 46χρονος, γεννημένος στον Λίβανο, Αμερικανοαρμένιος ντράμερ, ανέβασε μάλιστα μια φωτογραφία με ατάκα του Ντόναλντ Τραμπ, κάτι που όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε πολλαπλές αντιδράσεις εναντίον του. H ανάρτησή του έγινε μάλιστα τη μέρα που η μουσική βιομηχανία αποφάσισε να ρίξει "μαύρο" στα social, δηλώνοντας τη συμπαράσταση στο κίνημα Black Lives Matter.

Απαντώντας σε φαν που του επιτέθηκε, ο ίδιος σχολίασε πως "δεν περιμένουμε περισσότερα από τον Μπάιντεν". Άλλος φαν σχολίασε πως "γι' αυτό ακριβώς οι SOAD δεν πρόκειται να κάνουν κάτι ξανά μαζί".

H αλήθεια είναι πως οι σχέσεις των μελών της μπάντας δεν είναι και στο καλύτερο επίπεδο, κάτι που δικαιολογεί το γεγονός πως έχουν να ηχογραφήσουν καινούργιο υλικό από το 2005, παρά το ότι περιοδεύουν δίνοντας συναυλίες.

Θυμίζουμε πως ο Τραμπ έχει χρησιμοποιήσει τη φράση Meds Yeghern που μεταφράζεται ως το "Μεγάλο Έγκλημα" για να χαρακτηρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων, μια φράση που χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά από Πρόεδρο των ΗΠΑ επί προεδρίας Ομπάμα, ωστόσο το Κογκρέσο έχει αποφύγει να αναγνωρίσει επίσημα τη Γενοκτονία.

Οι Αμερικανοί Πρόεδροι συνηθίζουν εδώ και δεκαετίες να εκδίδουν στις 24 Απριλίου μια ανακοίνωση για την "Ημέρα Μνήμης των Αρμενίων", χωρίς, ωστόσο, να αναφέρουν τον επίμαχο όρο της γενοκτονίας. Μέχρι στιγμής ο μοναδικός Πρόεδρος που τόλμησε να χρησιμοποιήσει την λέξη ήταν ο Ρόναλντ Ρέιγκαν κατά την διάρκεια μιας δημόσιας εκδήλωσης για τα εγκαίνια του Μουσείου Ολοκαυτώματος στην Ουάσιγκτον.

Υπενθυμίζεται ότι και ο Μπαράκ Ομπάμα είχε αναγνωρίσει προεκλογικά ότι πρόκειται για γενοκτονία. Παρόλα αυτά όμως, δεν πρόφερε τη λέξη ούτε μια φορά κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Σε αντίθεση με τον Dolmayan, ο τραγουδιστής των System και ακτιβιστής Serj Tankian, έκανε δημόσιο κάλεσμα για ανατροπή του Ντόναλντ Τραμπ. Η τοποθέτηση του Tankian έγινε αμέσως μετά το διάγγελμα μίσους του Τραμπ εναντίον των διαδηλωτών, το οποίο προκάλεσε αντιφασιστικές πορείες σε όλες τις ΗΠΑ. Ο Τραμπ άλλωστε "δεσμεύτηκε" πως θα χαρακτηρίσει ως "Τρομοκρατική οργάνωση" το ANTIFA κίνημα των ΗΠΑ.

Τραμπ είναι ο μόνος πρόεδρος των ΗΠΑ που έτρεξε στο καταφύγιό του επειδή φοβήθηκε τους πολίτες της χώρας του. Ένας αληθινός ηγέτης θα απευθυνόταν ενωτικά στον λαό του και ένας πραγματικός άνδρας θα αντιμετώπιζε με τέτοιο τρόπο τους διαδηλωτές στο δρόμο. Αλλά είναι ένας διεφθαρμένος αντιδημοκράτης και τώρα καταλάβατε όλοι πως δεν είναι ο πραγματικός Πρόεδρός μας".

Keywords
Τυχαία Θέματα