«Πυροβολήσαμε» το κεφάλι της Ελλάδας στα βόρεια σύνορά μας!

Του Νίκου Νικολόπουλου (*)

Η ονομασία «Βόρεια Μακεδονία», ούτε καν ως γεωγραφικός προσδιορισμός μπορεί να γίνει αποδεκτός. Όλοι κατανοούμε όμως ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί ως τέτοιος.

Αλλά ως πολιορκητικός κριός διεκδίκησης και της… Νότιας Μακεδονίας από αλυτρωτικούς κύκλους και άλλα γεράκια, που περίμεναν τη δική μας ψήφο για να ακονίσουν τα νύχια τους σε βάρος της Ελλάδας

Πολύ περισσότερο όμως, η συμφωνία είναι ολέθρια και απαράδεκτη, γιατί παραχωρεί μακεδονική εθνότητα και μακεδονική

γλώσσα στα Σκόπια. Όσοι υποστηρίζουν ότι ο όρος nationality aφορά μόνο την ιθαγένεια και όχι την εθνική υπόσταση, ας… φρεσκάρουν τα αγγλικά τους.

Και όσοι υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα παραχώρησε την μακεδονική γλώσσα από το 1977, ψεύδονται συνειδητά και υιοθετούν ένα παραπειστικό επιχείρημα για να ξεγελάσουν.

Γιατί αυτό που έγινε το 1977 στον ΟΗΕ ήταν απλά μία καταγραφή των γλωσσών που μιλούνταν στις διάφορες χώρες, όπως οι ίδιες οι χώρες τις παρουσίαζαν και χωρίς οι άλλες χώρες να καλούνται να κρίνουν, να αναγνωρίσουν ή να διαψεύσουν. Άλλωστε, ποτέ μέχρι τώρα, ούτε καν οι ίδιοι οι Σκοπιανοί είχαν κάνει λόγο για «μακεδονική γλώσσα», την οποία δυστυχώς τους την προσφέραμε στο πιάτο, ως… επιπλέον μπόνους.

Και αυτά όμως, μάλλον δεν είναι τίποτα μπροστά σε όσα φοβάμαι πως θα φέρει το μέλλον.

Ένα μέλλον που, οι «Βορειομακεδόνες» θα αγωνίζονται για την «μεγάλη Μακεδονία», υποστηρίζοντας πως το νότιο τμήμα της είναι υπό… ελληνική κατάληψη! Ένα μέλλον, στο οποίο οι φιλοσκοπιανοί Δούρειοι Ίπποι στην Ελλάδα θα απαιτούν σχολεία στην «μακεδονική γλώσσα» και τότε, οι δήθεν προοδευτικοί θα μας λένε ότι δεν μπορούμε να τα αρνηθούμε για λόγους ισότητας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων!

Ένα μέλλον στο οποίο τα Σκόπια θα εισχωρούν στην Ευρώπη και η Ελλάδα δεν θα μπορεί να διεκδικήσει το παραμικρό, γιατί έχει υπογράψει και κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών!

Είμαι σίγουρος ότι οι Έλληνες θα είναι πάντα έτοιμοι στις επάλξεις για να υπερασπιστούν την πατρίδα.

Όμως, με αυτή τη συμφωνία, τους καταδικάζουμε στην μοίρα του αδυνάτου, ίσως και του αδίκου στα μάτια της διεθνούς κοινότητας. Και αυτό ήταν κάτι που δεν έπρεπε να γίνει, αλλά, δυστυχώς, έγινε. Πυροβολήσαμε τα πόδια των παιδιών μας, γιατί αυτό ακριβώς κάναμε!

Ενισχύσαμε μία εχθρική επιβουλή σε βάρος της Ελλάδας και αποδυναμώνουμε την δική μας ισχύ στη διεθνή κοινότητα

Πόσο τυφλοί και ανόητοι ήμασταν για να κάνουμε κάτι τέτοιο; Ένα εθνικό βήμα στο κενό…

Η ιστορία θα είναι αμείλικτη με τους δότες της Ελληνικής ψυχής της Μακεδονίας μας στο Σλαβοαλβανικό συνονθύλευμα των Σκοπίων.

(*) Ο Νίκος Νικολόπουλος είναι ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος
Keywords
Τυχαία Θέματα