Η τέλεια τυρόπιτα στο τηγάνι… στο πι και φι

Υπέροχη και γρήγορη συνταγή

Ψάχνετε μια ξεχωριστή συνταγή, με την οποία θα τρελάνετε τους οικείους σας στο τραπέζι;

Υλικά3 φύλλα σφολιάτας600 γρ. φέτα, θρυμματισμένη5 αυγά (κατά προτίμηση βιολογικά)3 κουτ. σούπας γάλα3 κουτ. σούπας βούτυρο πρόβειο2 – 3 φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα (αν δεν βρείτε φρέσκο, θα βάλετε ελάχιστο ξερό, τριμμένο)ΕκτέλεσηΣε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά με το γάλα και μετά προσθέτουμε το δυόσμο και τη φέτα.Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη.Βάζουμε τη 1 κουτ. σούπας βουτύρου
σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 28 – 32 εκ. σε μέτρια φωτιά και όταν λιώσει καλύπτουμε τον πάτο του τηγανιού και τα πλαϊνά τοιχώματα μέχρι τη μέση με το πρώτο φύλλο της σφολιάτας και μοιράζουμε πάνω του το μισό μείγμα από το μπολ, αφήνοντας ένα περιθώριο 3 εκ. από την άκρη γύρω-γύρω.Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας πιέζοντας τις άκρες, ώστε να κλείσουν, αφήνουμε 3 – 4 λεπτά μέχρι να ροδίσει το φύλλο από κάτω και με μια μεγάλη σπάτουλα ανασηκώνουμε την τυρόπιτα, βάζουμε άλλη 1 κουτ. σούπας βούτυρο στο τηγάνι και όταν λιώσει αναποδογυρίζουμε προσεκτικά την πίτα, ώστε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.Από πάνω προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα, σκεπάζουμε με το τελευταίο φύλλο και πάλι κλείνουμε περιμετρικά.Οταν ψηθεί από κάτω, τη γυρίζουμε προσεκτικά με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου, για να ψηθεί και το τελευταίο φύλλο.Οταν είναι έτοιμη, τη βγάζουμε και την κόβουμε στα τέσσερα.

The post Η τέλεια τυρόπιτα στο τηγάνι… στο πι και φι appeared first on Newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα