Η Tesla απολύει "περισσότερο από το 10%" του εργατικού δυναμικού της

Μέσω εσωτερικής αλληλογραφίας, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, ‘Ιλον Μάσκ, ανακοίνωσε στους υπαλλήλους ότι η εταιρεία μειώνει το παγκόσμιο εργατικό δυναμικό της κατά περισσότερο από 10% στο πλαίσιο μιας προσπάθειας μείωσης των δαπανών και βελτίωσης της αποδοτικότητας.

Όπως αναφέρουν το Electrek και το Bloomberg News, με τον αριθμό των εργαζομένων

της Tesla να ξεπερνά τις 140.000 στο τέλος του 2023, οι απολύσεις θα μπορούσαν να επηρεάσουν πάνω από 14.000 άτομα. Η απόφαση αυτή έρχεται την επομένη της ανακοίνωσης της Tesla για την πρώτη ετήσια μείωση των πωλήσεών της εδώ και τρία χρόνια, αντανακλώντας την ευρύτερη επιβράδυνση της ζήτησης για ηλεκτρικά οχήματα. Η εταιρεία προειδοποίησε τους επενδυτές ότι η αύξηση των πωλήσεων το 2024 ενδέχεται να είναι σημαντικά χαμηλότερη από τον δηλωμένο στόχο της για ετήσια αύξηση 50%. Επιπλέον, η Tesla βρίσκεται σε μια μεταβατική φάση μεταξύ των κύκλων προϊόντων, με το ακριβό Cybertruck να εισέρχεται μόλις πρόσφατα στην παραγωγή και το δημοφιλές Model Y να πλησιάζει το τέταρτο έτος του χωρίς σημαντικές αναβαθμίσεις.

Στο email του, ο Μασκ τόνισε τη σημασία της εξέτασης κάθε πτυχής της εταιρείας για τον εντοπισμό ευκαιριών περικοπής κόστους και βελτίωσης της παραγωγικότητας, καθώς η Tesla προετοιμάζεται για την επόμενη φάση ανάπτυξής της. Αναγνώρισε ότι η επέκταση της εταιρείας είχε ως αποτέλεσμα την επικάλυψη ρόλων και λειτουργιών εργασίας σε ορισμένους τομείς. Μετά τη διεξαγωγή μιας ολοκληρωμένης επανεξέτασης λειτουγίας του οργανισμού, η Tesla έλαβε την απόφαση να μειώσει τον παγκόσμιο αριθμό των εργαζομένων της κατά περισσότερο από 10%. Μεταξύ άλλων ο Μασκ εξέφρασε την απροθυμία του να προβεί σε αυτό το βήμα, αλλά τόνισε ότι είναι απαραίτητο για να διασφαλιστεί ότι η εταιρεία θα παραμείνει λιτή, καινοτόμος και «πεινασμένη για τον επόμενο κύκλο ανάπτυξης».

Παρά την επίτευξη του ρεκόρ των 1,8 εκατομμυρίων παραδόσεων ηλεκτρικών οχημάτων το 2023, η Tesla ξόδεψε σημαντικό μέρος του έτους μειώνοντας τις τιμές στα πιο δημοφιλή μοντέλα της για να μετριάσει τις επιπτώσεις της αύξησης των επιτοκίων και της έντασης του παγκόσμιου ανταγωνισμού. Επιπλέον, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η εταιρεία είτε εγκατέλειψε είτε ανέβαλε τα σχέδια για την ανάπτυξη ενός πιο προσιτού ηλεκτρικού οχήματος με τιμή εκκίνησης περίπου 25.000 δολάρια. Αντ' αυτού, η Tesla φαίνεται να επικεντρώνεται στη χρήση της πλατφόρμας που αναπτύσσεται για το συγκεκριμένο όχημα για την τροφοδοσία ενός φημολογούμενου ρομποτάξι, το οποίο ο Μασκ ανακοίνωσε ότι θα παρουσιαστεί στις 8 Αυγούστου.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα