Λεπτότερη έκδοση του iPhone ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει η Apple μέσα στο 2025

Δημοσιογραφικές πληροφορίες κάνουν λόγο για ειλημμένη απόφαση.

Η Apple αναπτύσσει ήδη μια λεπτότερη έκδοση του iPhone, η οποία πιθανότατα θα κυκλοφορήσει το 2025, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Information, το οποίο επικαλείται τρεις πηγές.

Η πιθανή αυτή λεπτότερη έκδοση μάλλον θα έχει και υψηλότερη τιμή σε σχέση με το iPhone Pro

Max, ενώ σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ αναμένεται να παρουσιαστεί παράλληλα με τη σειρά iPhone 17, δηλαδή το Σεπτέμβριο του 2025.

Ο τεχνολογικός κολοσσός, με έδρα το Κουπερτίνο στην Καλιφόρνια, βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της δοκιμής διαφόρων σχεδιαστικών προτάσεων για τη συσκευή, με την κωδική ονομασία D23, η οποία ενδεχομένως θα ενσωματώνει τον πλέον σύγχρονο επεξεργαστή που αναπτύσσει η Apple και πιθανότατα θα ονομάζεται Α19.

Η Apple δεν θέλησε να προβεί σε κάποιο σχόλιο αναφορικά με το ρεπορτάζ.

Η αναμενόμενη ανανέωση υπογραμμίζει την ανάγκη της Apple να φρεσκάρει το iPhone, το δημοφιλέστερο προϊόν της εταιρίας, σε μια περίοδο κατά την οποία εντείνεται ο ανταγωνισμός εκ μέρους των Honor και Huawei στην Κίνα, αλλά και από τη Samsung Electronics σε διεθνές επίπεδο.

Η Samsung κατείχε το μεγαλύτερο ποσοστό της αγοράς των smartphone κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024, με 20,8%, ενώ η Apple κατέλαβε τη δεύτερη θέση, με 17,3% μερίδιο αγοράς, σύμφωνα με την εταιρία ερευνών International Data Corporation.

Κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους, οι πωλήσεις iPhone κατέγραψαν πτώση της τάξης του 10,5%, αντιστοιχώντας σε 45,96 δισεκατομμύρια δολάρια.

Παράλληλα, η Apple σχεδιάζει να διακόψει τη διάθεση του οικονομικότερου iPhone Plus, ενώ σκοπεύει να παρουσιάσει στην αγορά μία νέα οικονομική πρόταση, διάδοχο του iPhone SE, την άνοιξη του 2025, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ.

Η είδηση αυτή καταγράφεται λίγες ημέρες αφότου η Apple παρουσίασε τη νέα γενιά iPad Pro, με νέο επεξεργαστή ικανό να υποστηρίξει λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης, καθώς η εταιρία επιχειρεί να καλύψει την απόσταση που τη χωρίζει από τους άλλους μεγάλους παίκτες της αγοράς, σε μια προσπάθεια εξασφάλισης κυρίαρχης θέσης στην αναδυόμενη αυτή τεχνολογία.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα