ΠΑΟΚαρα για τρελά γούστα!

22:16 8/8/2018 - Πηγή: seleo
Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει σπουδαία νίκη με 3-2 επί της Σπαρτάκ Μόσχας παρά το γεγονός πως βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2 από το 17′

. Μάλιστα ο ΠΑΟΚ γύρισε το παιχνίδι ήδη πριν την ολοκλήρωση των 45′ ενώ στο δεύτερο μέρος ο Πασχαλάκης έπιασε και πέναλτι.

Η Σπαρτάκ Μόσχας μπήκε καλύτερη στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού που είχε προειδοποιήσει ήδη από το 3ο λεπτό αλλά ο Πρόμες δεν βρήκε την μπάλα. Τελικά οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 7’ με τον Λουίς Αντριάνο να αφήνει

για τον Ποπόφ ο οποίος με δυνατό πλασέ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 0-1. Η Σπαρτάκ δημιούργησε κι άλλες φάσεις την ώρα που ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να δημιουργήσει ευκαιρίες ώστε να απαντήσει στην «ψυχρολουσία» αλλά το σουτ του Πρίγιοβιτς ήταν αδύναμο.

Στο 17’ οι Ρώσοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ με τον Πρόμες να σουτάρει έξω απ΄ την περιοχή, η μπάλα βρήκε στο σώμα του Χατσερίδη, δυσκολεύοντας την αντίδραση του Πασχαλάκη ο οποίος δεν μπόρεσε να αποτρέψει το 0-2. O Δικέφαλος σταδιακά έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο με τον Πέλκα να δημιουργεί «ρήγματα» ανάμεσα στην αμυντική τετράδα των Ρώσων, όμως το σουτ που επιχείρησε στο 22’ σταμάτησε στα χέρια του Μαξιμένκο.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ δημιούργησε κι άλλη φάση μετά από πάσα του Ελ Καντουρί αλλά ο Μαξιμένκο απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο κόρνερ που εκτελέστηκε ο Πρίγιοβιτς πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να σταματά στο χέρι του Μποκέτι με τον διαιτητή της αναμέτρησης να δίνει το πέναλτι. Ο Σέρβος το εκτέλεσε εύστοχα για το 1-2 και έτσι ο ΠΑΟΚ «συνήλθε» από τα δύο γρήγορα γκολ που δέχτηκε.

Ο Δικέφαλος όχι μόνο συνήλθε αλλά κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα μόλις στο 37’. Ο Μάτος ταλαιπώρησε από τα δεξιά τον Κομπάροφ, έβγαλε παράλληλη σέντρα στην περιοχή με τον Λημνιό να βρίσκει χώρο και να ισοφαρίζει σε 2-2, βάζοντας «φωτιά» στις κερκίδες της Τούμπας.

Η… φόρα της ισοφάρισης έδινε «φτερά» στους παίκτες του Λουτσέσκου οι οποίοι πλαγιοκοπούσαν την Σπαρτάκ με τον Λέο Μάτος να βγάζει άλλη μια ωραία σέντρα και τον Πέλκα να σκοράρει το 3-2 σχεδόν πάνω από την γραμμή , αφού ο Μαξιμένκο έχασε την μπάλα μέσα απ’ τα χέρια του.

Το ημίχρονο έκλεινε στο 3-2 με τον ΠΑΟΚ να βγάζει πείσμα και αντίδραση παρά τα δύο γκολ που πέτυχε στο 20λεπτο.

Στο δεύτερο μέρος η Σπαρτάκ είχε την κατοχή της μπάλας με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί κυρίως να πετύχει κι άλλο γκολ μέσω αντεπιθέσεων. Στο μεταξύ οι Ρώσοι έχασαν σημαντική ευκαιρία στον 50’ με τον Πρόμες να γίνεται κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή αλλά ο Πασχαλάκης αρνήθηκε το γκολ της ισοφάρισης, αποκρούοντας με τα ακροδάχτυλα. Οι ασπρόμαυροι βγήκαν στην κόντρα με τον Πέλκα να παίρνει την μπάλα μετά από λάθος του Μπογκέτι, να βγαίνει μόνος του με τον τερματοφύλακα αλλά το πλασέ του κύλισε λίγα εκατοστά από το δεξί δοκάρι της Σπαρτάκ. Στο 66’ ο ΠΑΟΚ έχασε κι άλλη καλή στιγμή αυτή την φορά με τον Ουάρντα. Ο Αιγύπτιος έκανε κούρσα από τα αριστερά, έκανε την προσποίηση στον αντίπαλό του αλλά η σέντρα-σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

Στο 68’ ο Χατσερίδης στην προσπάθειά του να παίξει άμυνα πάνω στον Λουίς Αντριάνο, τράβηξε τον επιθετικό της Σπαρτάκ που κέρδισε πέναλτι. Ο Πασχαλάκης όμως απέκρουσε το πέναλτι του Πρόμες και σε δεύτερο χρόνο η άμυνα του ΠΑΟΚ έδιωξε την μπάλα αποτρέποντας για μια ακόμα φορά την ισοφάριση.

Στα εναπομείναντα λεπτά ο Δικέφαλος προσπάθησε να βρει κι άλλο γκολ μέσα από αντεπιθέσεις ενώ η Σπαρτάκ όσο περνούσε η ώρα δεν μπορούσε να το γκολ της ισοφάρισης.

ΠΑΟΚ( Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Χατσερίδης, Βαρέλα, Κρέσπο, Κάνιας, Μαουρίσιο, Λημνιός, Ελ Καντουρί, Πέλκας, Πρίγιοβιτς

Σπαρτάκ Μόσχας (Μ. Καρέρα): Μαξιμένκο, Ετσένκο, Γιγότ, Μποκέτι, Κουμπάροφ, Φερνάντο, Ποπόφ, Ζόμπνιν, Πρόμες, Λομοβίτσκι, Λουίς Αντριάνο

https://thessports.gr/

Keywords
Τυχαία Θέματα