Apple: Πρόβλημα με το ξυπνητήρι του iPhone αφήνει… άγρυπνους χιλιάδες χρήστες

Η Apple εργάζεται στην επίλυση ενός προβλήματος που απλά επιβεβαιώνει τον κανόνα ότι «συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες». Το πρόβλημα αφορά ένα bug του iPhone το οποίο δεν επιτρέπει στη συσκευή να αναπαράξει ορισμένους ήχους ξυπνητηριού, αφήνοντας εκτεθειμένους αρκετούς… κοιμισμένους χρήστες.

Επειδή ακριβώς πολλοί είναι οι χρήστες που χρησιμοποιούν την συσκευή τους, μεταξύ άλλων, και σαν

ξυπνητήρι αρκετοί στράφηκαν στο διαδίκτυο για εντοπίσουν που είναι το πρόβλημα και πώς μπορούν να το επιλύσουν.

Όπως αναφέρει το BBC μία χρήστρια του TikTok ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είχε προγραμματίσει «έως και πέντε ξυπνητήρια» αλλά κανένα δεν λειτούργησε.

Η Apple επιβεβαίωσε την ύπαρξη του προβλήματος και ότι είναι σε γνώση της, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τι είναι αυτό που το προκαλεί ή τι μπορούν να κάνουν οι χρήστες για να αποφύγουν το καθυστερημένο… ξύπνημα.

Επιπλέον, δεν έχει ξεκαθαριστεί πόσοι χρήστες iPhone επηρεάζονται ή αν το πρόβλημα περιορίζεται σε συγκεκριμένα μοντέλα iPhone.

Η ύπαρξη του προβλήματος αποκαλύφθηκε μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή Today Show του NBC.

Ελλείψει επίσημης λύσης, όσοι αντιμετωπίζουν το πρόβλημα να δοκιμάσουν μερικές απλές λύσεις. Το ένα είναι να αποκλείσουν την πιθανότητα να δημιουργείται το πρόβλημα από ανθρώπινο λάθος – επομένως έλεγχος ξανά των ρυθμίσεων αφύπνισης του τηλεφώνου και βεβαίωση ότι η ένταση του ήχου είναι αυξημένη. Άλλοι, όπως πολλοί συχνά συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, κατηγορούν την εταιρεία και συγκεκριμένα τη λειτουργία «Attention Aware» των τηλεφώνων.

Όταν είναι ενεργοποιημένη η συγκεκριμένη λειτουργία επιτρέπει σε ένα iPhone να ελέγχει εάν ένα άτομο προσέχει τη συσκευή του και – εάν το κάνει – να ενεργεί αυτόματα, όπως να μειώνει την ένταση του ήχου των ειδοποιήσεων, συμπεριλαμβανομένων των συναγερμών/ αφυπνίσεων.

Η συγκεκριμένη λειτουργία είναι διαθέσιμη από το iPhone X και στις μεταγενέστερες συσκευές, όπως επίσης στις ταμπλέτες iPad Pro 11 ιντσών ή iPad Pro 12,9 ιντσών.

Ορισμένοι χρήστες του TikTok υποθέτουν ότι εάν το πρόσωπο ενός κοιμισμένου χρήστη στρεφόταν προς την οθόνη ενός iPhone δίπλα στο κρεβάτι, τότε, ανάλογα με τις ρυθμίσεις του τηλεφώνου, η συγκεκριμένη λειτουργία θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί και οι συναγερμοί να σιγήσουν.

Η Apple λέει ότι ελπίζει να διορθώσει το πρόβλημα γρήγορα. Ωστόσο, μέχρι τότε, η πελατειακή της βάση ενδέχεται να χρειαστεί να ξεσκονίσει λίγο την ρετρό τεχνολογία και να ανταλλάξει το TikTok με το πιο παλιομοδίτικο – αλλά αξιόπιστο – τικ-τακ ενός ξυπνητηριού, αναφέρει με γνήσιο βρετανικό φλέγμα και ελαφρώς ειρωνική διάθεση το BBC.

Πηγή: ΟΤ

Keywords
Τυχαία Θέματα