Super League 2: Γονάτισε η Καλαμάτα στα Περιβόλια και όσο «ζουν», ελπίζουν (βίντεο)

Επικρατώντας της ομάδας της Μεσσηνίας με 2-0 στο γήπεδο των Περιβολίων, τα Χανιά παραμένουν ζωντανά, έστω περιμένοντας δώρο από τον Ιωνικό, κερδίζοντας τους Μεσσήνιους με 2-0 χάρις στα γκολ των Λεμονή και Ελευθεριάδη.

Οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Ταουσιάνη μείωσαν ξανά την διαφορά στους τρεις βαθμούς και με την εικόνα τους έδειξαν πως δεν σκοπεύουν να παραδώσουν τα όπλα διεκδικώντας τις πιθανότητες που τους αναλογούν.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΧΑΝΙΑ

Ο Γιάννης

Ταουσιάνης, έπειτα από αρκετό καιρό, άφησε στην άκρη το 3-5-2 και παρέταξε τα Χανιά με 4-3-3:

Ο Καλογεράκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, την τετράδα της άμυνας αποτελούσαν οι Κατσούρρι, Σιλά, Μαζουλουξής και Μπάτζιος ενώ στον άξονα αγωνίστηκαν οι Ντίας, Λεμονής και Τσέλιος με τους Κόλα, Νίλι και Μάναλη στην επίθεση.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Μετά από ένα χλιαρό πρώτο πεντάλεπτο, τα Χανιά πήραν τον έλεγχο του αγώνα με σωστό πρέσινγκ που ξεκινούσε από το κέντρο του γηπέδου, σωστές αποστάσεις στις γραμμές τους και με καλή κυκλοφορία της μπάλας προσπαθούσαν να διασπάσουν την καλή αμυντική λειτουργία της Καλαμάτας.

Τελικά η λύση ήρθε στο 19ο λεπτό μέσα από μια στατική φάση. όταν ο Νίλι εκτέλεσε το κόρνερ στο πρώτο δοκάρι, εκεί πήρε την κεφαλιά ο Κόλα και στο δεύτερο ο Λεμονής σε κενή εστία έσπρωξε την μπάλα κάνοντας το 1-0.

Ο Νίλι εκτέλεσε το κόρνερ στο 19′, ο Κόλα πήρε την πρώτη κεφαλιά και από κοντά ο Λεμονής κάνει το 1-0 για τα Χανιά!

Το γκολ του Καλούδη Λεμονή δημιούργησε εκνευρισμό στην ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου που οπισθοχώρησε στο μισό γήπεδο και τους γηπεδούχους να έχουν συνεχώς την κατοχή της μπάλας αλλά δίχως να μπορούν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων.

Στο 44ο λεπτό τα Χανιά απείλησαν ξανά αγγίζοντας το 2-0 με το τρομερό σουτ του Ντίας έξω από την περιοχή της Καλαμάτας με τον Κοβάλ να μπλοκάρει δύσκολα την μπάλα και τους γηπεδούχους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα με το τέρμα του Καλούδη Λεμονή. Η υπεροχή των Χανίων ήταν τόσο ενδεικτική που ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο με 69% κατοχή της μπάλας.

Στο δεύτερο ημίχρονο αντιστράφηκαν ωστόσο οι ρόλοι με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να δημιουργούν μεγάλη ευκαιρία στο 48′. Οι παίκτες της Καλαμάτας άλλαξαν πολύ γρήγορα την μπάλα, αυτή έφτασε στον Κωνσταντινόπουλο που έκανε το σουτ ωστόσο ο Καλογεράκης ενήργησε εντυπωσιακά διώχνοντας σε κόρνερ την μπάλα.

Ευτυχώς, για τα Χανιά ακολούθησαν τέσσερα συνεχόμενα κόρνερ δίχως να απειληθεί η εστία του Μανώλη Καλογεράκη.

Ο Γιάννης Ταουσιάνης φρέσκαρε την ενδεκάδα του περνώντας στο παιχνίδι τον Μιούλερ αλλά και τους Βουό, Νίκολιτς με τον Σέρβο να επιστρέφει στην δράση μετά από αρκετό καιρό λόγω του προβλήματος τραυματισμού που αντιμετώπισε.

Ωστόσο οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την κυκλοφορία της μπάλας δίχως να δημιουργήσουν μεγάλες φάσεις ενώ ο Αναστόπουλος έριξε στο παιχνίδι και τον Μπαράλες θέλοντας να εκμεταλλευτεί το ύψος του Αργεντινού.

Στο 69′ το σουτ του Μανουσάκη έφυγε άουτ ενώ δέκα λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Μπαράλες κατέληξε στην αγκαλιά του Καλογεράκη.

Στο 84′ ο Μανουσάκης με εξαιρετική προσπάθεια από τα αριστερά, την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Ελευθεριάδη πάσα πάρε – βάλε για το 2-0 με τα Χανιά να κλειδώνουν τη νίκη και να πανηγυρίζουν ξανά τους τρεις βαθμούς έπειτα από δύο συνεχόμενες ήττες.

Χανιά (Γιάννης Ταουσιάνης): Καλογεράκης, Κατσούρρι (75′ Νίκολιτς), Μαζουλουξής, Μπάτζιος, Σιλά, Λεμονής, Ντίας, Τσέλιος (65′ Μανουσάκης), Νίλι (75′ Ελευθεριάδης), Μάναλης (75′ Βουό), Κόλα (53′ Μιούλερ)

Καλαμάτα (Νίκος Αναστόπουλος): Κoval, Τζανακάκης, Κωνσταντινόπουλος, Αrribas (83′ Κωστόπουλος), Στρούγγης, Καρασαλίδης, Canas (46′ Alves), Cataldi (74′ Lopez), Acosta (65′ Baralles), Πασάς, Γρίβας (74′ Τάτος)

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Κατοίκος (Αθηνών)
Βοηθοί: Αγγελος Κολλιάκος (Αθηνών) – Γιώργος Χριστοδούλου (Ημαθίας)
4ος: Δημήτρης Μόσχου (Λασιθίου)

sportcaster.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Super League 2, Γονάτισε, Καλαμάτα, Περιβόλια,Super League 2, gonatise, kalamata, perivolia