Χανιά: Από μία βίλα στο Ακρωτήρι ξετιλύχθηκε το κουβάρι που οδήγησε στη σύλληψη του Τούρκου Αρχηγού εγκληματικής ομάδας

Από μία υπόθεση που αναστάτωσε τα Χανιά, τον Φεβρουάριο του 2024, ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι που οδήγησε στη σύλληψη του καταζητούμενου αρχηγού οργανωμένης εγκληματικής ομάδας με καταγωγή την Τουρκία.

Όπως είχε αναφέρει τον Φεβρουάριο του Flashnews.gr, το πρωί της Δευτέρας 19 Φλεβάρη και υπό άκρα μυστικότητα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων προχώρησαν στη σύλληψη

δύο νεαρών Τούρκων, ηλικίας 22 και 27 ετών, στο Ακρωτήρι Χανίων και συγκεκριμένα σε υπερπολυτελή μισθωμένη βίλα όπου είχαν καταλύσει, στην παραλία Τερσανάς, σε κοντινή απόσταση από το αεροδρόμιο.

Για τις μετακινήσεις τους οι δύο Τούρκοι υπήκοοι χρησιμοποιούσαν ένα αυτοκίνητο Porsche Cayenne, το οποίο –σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές– κατασχέθηκε από υπαλλήλους του Τελωνείου Χανίων για παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα. Αξιωματούχοι που μετείχαν στην έρευνα είχαν χαρακτηρίσει την υπόθεση σοβαρή, αποφεύγοντας να αποκαλύψουν λεπτομέρειες για τη δράση των δύο νεαρών στην Κρήτη και εν γένει στην Ελλάδα. Ενα από τα σενάρια που εξεταζόταν, για την εγκληματική δράση των δύο νεαρών, είναι να έχουν ανάμειξη σε υποθέσεις διακίνησης παράτυπων μεταναστών, καθώς, τόσο η Κρήτη όσο και η Γαύδος δέχονταν τους τελευταίους μήνες μεγάλη μεταναστευτική πίεση, με σκάφη να καταφθάνουν από τις ακτές της Αιγύπτου και της Λιβύης.

Η σύνδεση με τον Αρχηγό του κυκλώματος με τα 14 εντάλματα σύλληψης και την «ερυθρά αγγελία» από την Ιντερπόλ

Μετά τη σύλληψη των δύο νεαρών Τούρκων, αποκαλύφθηκε πως ο ένας εκ των δύο, ήταν μέλος του κυκλώματος οργανωμένου εγκλήματος «Bayğaras» που δρούσε στα Αδανά της Τουρκίας και της οποίας αρχηγός είναι ο καταζητούμενος Ramazan Baygara.

Το γεγονός αυτό κινητοποίησε τις τουρκικές Αρχές, οι οποίες επικοινώνησαν με τις ελληνικές και τις ενημέρωσαν πως στη χώρα μας θα μπορούσε να βρίσκεται ο αρχηγός της εγκληματικής αυτής οργάνωσης.

Έπειτα από πολύμηνη έρευνα, σήμερα συνελήφθη στην Αθήνα, από μονάδες της INTERPOL στην Ελλάδα , ο αρχηγός της σπείρας, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί και «ερυθρά αγγελία» από την Ιντερπόλ. Η έρευνα που ξεκίνησε οδήγησε στον εντοπισμό και τη σύλληψη του Baygara.

Για τον εντοπισμό του Τούρκου καταζητούμενου, ο οποίος εμπλέκεται σε υποθέσεις διακίνησης παράνομων μεταναστών, ναρκωτικών, όπλων, ακόμα και φόνου, συνεργάστηκαν η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, την Παρασκευή, αναμένεται να εκδοθεί στην Τουρκία. Ο Ramazan Baygara είχε διαφύγει στην Ελλάδα, καθώς σε βάρος του είχαν εκδοθεί 14 εντάλματα σύλληψης στην Τουρκιά, μεταξύ αυτών και για ανθρωποκτονία.

Οι Αρχές των Αδάνων, έγραψαν στο Twitter: «O αγώνας μας κατά του εγκλήματος και των εγκληματιών θα συνεχιστεί αταλάντευτα και καμία δομή που αποσκοπεί στη διατάραξη της ειρήνης της πόλης και της χώρας μας δεν θα γίνει ποτέ ανεκτή». Ο κυβερνήτης της πόλης, στα νότια της Τουρκίας, ανέφερε πως «ο Ramadan Bayğara, ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος καταζητείται διεθνώς για το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, συνελήφθη από μονάδες της INTERPOL στην Ελλάδα».

Με πληροφορίες από in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά, Τούρκου Αρχηγού,chania, tourkou archigou