Χανιά: Εκδήλωση με τίτλο «Απελευθερωτική Εκπαίδευση. Από τη φυλακή στην κοινωνία» στο Πνευματικό Κέντρο

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων συνδιοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο «Απελευθερωτική Εκπαίδευση. Από τη φυλακή στην κοινωνία», με αφορμή την ολοκλήρωση τριετούς εθνογραφικής έρευνας που διενεργήθηκε σε έξι διαφορετικά σχολεία ελληνικών φυλακών και υποστηρίχθηκε από το ΕΑΠ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων το Σάββατο 25 Μαΐου, στις 19.00.

Η έρευνα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της υποστήριξης της έρευνας των μελών ΔΕΠ του ΕΑΠ με πόρους του πανεπιστημίου. Επιστημονικά υπεύθυνος της έρευνας ήταν ο Επίκουρος Καθηγητής του ΕΑΠ, Γιώργος Κουλαουζίδης, ενώ την έρευνα υλοποίησε η μεταδιδακτορική ερευνήτρια του ΕΑΠ, Αντιγόνη Ευστρατόγλου, η οποία και θα παρουσιάσει μέρος των ευρημάτων.

Μετά την παρουσίαση των ερευνητικών ευρημάτων θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση για την ευρύτερη κοινωνική τους σημασία. Στη συζήτηση που θα συντονίσει ο δικηγόρος Γιώργος Βεργάκης θα μετέχουν επίσης ο διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης Χανίων, Χάρης Κιομουρτζής, η διευθύντρια του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας του Καταστήματος, Ευαγγελία Μουριζάκη, ο διευθυντής εκπαιδευτικών μονάδων του Καταστήματος Κράτησης της Λάρισας, Γιώργος Τράντας, και η εκπαιδεύτρια του 2ου ΣΔΕ Χανίων, Άννα Τσίγκου.

Keywords
Τυχαία Θέματα