Χανιά: Ένα….«Γερμανικό» πυροσβεστικό όχημα σε κατάσβεση πυρκαγιών (φωτο – βίντεο)

Εάν δείτε να κυκλοφορεί στους δρόμους και να συνδράμει σε κατάσβεση πυρκαγιών ένα πυροσβεστικό όχημα με γερμανικές επιγραφές με κυρίαρχη την λέξη «FEUERWEHR» (Πυροσβεστική) μην σχηματίσετε την εντύπωση πως «οι Γερμανοί ξανάρχονται».

Πρόκειται για ένα ιστορικό Γερμανικό πυροσβεστικό όχημα μάρκας Magirus Deutz του 1979 το οποίο αγοράστηκε από επιχείρηση ξυλείας των Χανίων προκειμένου να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες πυρασφάλειας της επιχείρησης στον Ταυρωνίτη, ενώ θα συνδράμει και εθελοντικά εφόσον υπάρχει ανάγκη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων.

Ο ιδιοκτήτης του οχήματος με την ομάδα

του πήγαν στο Α’ Πυροσβεστικό Σταθμό Χανίων  όπου το πλήρως λειτουργικό πυροσβεστικό όχημα παρέμεινε για λίγες ώρες προκειμένου να ενημερωθούν από τους αρμοδίους για το τι χρειάζεται περαιτέρω για τον εξοπλισμό του, αλλά και για να το δουν οι Χανιώτες πυροσβέστες που είναι σε υπηρεσία ή και σε αποστρατεία αλλά και όποιοι πολίτες επιθυμούσαν.

Όπως είπε ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών νομού Χανίων Ξενοφών Τσιλιμιγκάκης «δεχτήκαμε μια ευχάριστη έκπληξη – επίσκεψη από τον κ. Παπαδομανωλάκη ο οποίος διαθέτει μεράκι, πολύ από τον ελεύθερο χρόνο του και πολλά ακόμη προκειμένου να συντηρεί ένα πυροσβεστικό όχημα το οποίο προσφέρει αναμνήσεις στο σύνολο των πυροσβεστικών υπαλλήλων του νομού Χανίων.

Ήρθε εδώ μαζί με την ομάδα του προκειμένου να δουν τα σύγχρονα και να δούμε και εμείς την ιστορία. Πρέπει να γνωρίζουμε από πού ερχόμαστε για να ξέρουμε και που ακριβώς είναι το στίγμα που πρέπει να πάμε.

Τον υποδεχτήκαμε στις εγκαταστάσεις του Α’ Πυροσβεστικού Σταθμού Χανίων όπου του έγινε ξενάγηση και είχαμε την χαρά να ανταλλάξουμε απόψεις, να θυμηθούμε συμβάντα και να μιλήσουμε με παλαιούς και νέους συναδέλφους για το πόσο χρήσιμα είναι τα εργαλεία, τα μηχανήματα και πάνω από όλα τα οχήματα που είναι το βασικό μας όπλο.»

Όπως διευκρίνισε ο ιδιοκτήτης του πυροσβεστικού οχήματος Αλέξανδρος Παπαδομανωλάκης, το όχημα αγοράστηκε σε δημοπρασία του Γερμανικού κράτους και μεταφέρθηκε οδικώς στα Χανιά. Παρά του ότι είναι του 1979 είναι πλήρως λειτουργικό, γεμάτο νερό και με τσεκαρισμένη την λειτουργία της αντλίας του, ενώ έχει περάσει και ΚΤΕΟ.

«Είναι ένα πυροσβεστικό όχημα Magirus Deutz του 1979, 4χ4 , λειτουργικότατο 100% το οποίο αρχικά ήρθε για να ενισχύσει την πυρασφάλεια της επιχείρησής μας αλλά και για να υπάρχει σαν εθελοντική βοήθεια στην πυροσβεστική Χανίων αλλά και στους κατοίκους της περιοχής μας….» ανέφερε ο κ. Παπαδομανωλάκης επισημαίνοντας με νόημα:

«Είμαστε δίπλα γιατί δεν πρέπει μόνο η πολιτεία να είναι δίπλα στον πολίτη, αλλά και ο πολίτης δίπλα στην πολιτεία…»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά, Ένα… Γερμανικό,chania, ena… germaniko