Χανιά: Σε κακά χάλια και επικίνδυνος ο δρόμος Χανίων – Αεροδρομίου μετά το έργο του ΔΕΔΔΗΕ (φωτο)

Στα «τελειώματα» φαίνεται πως βρίσκεται το έργο του ΔΕΔΔΗΕ για την τοποθέτηση υπόγειου ηλεκτρικού καλωδίου μέσης τάσης προκειμένου να ενισχυθεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο Ακρωτήρι Χανίων.

Ένα έργο το οποίο ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2023 και εκπονήθηκε αφενός στον δρόμο του Βλητέ προς Ακρωτήρι και αφετέρου στον δρόμο Χανίων – Αεροδρομίου από το ύψος του Πυθαρίου μέχρι τον Παζινό, όπου αυτές τις ημέρες εκτελούνται οι τελευταίες εργασίες, σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr

Και

ναι μεν είναι πολύ καλή η υπόγεια τοποθέτηση του ηλεκτρικού καλωδίου και μπορεί να πέρασαν δύσκολους μήνες οι χιλιάδες που χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο δρόμο λόγω των «φαναριών» και της κυκλοφορίας εκ περιτροπής.

Όμως αυτό που έμεινε είναι μια τελείως απαράδεκτη κατάσταση στο οδόστρωμα και στο ρεύμα κυκλοφορίας από Πυθάρι προς Παζινό αλλά και στον δρόμο Ακρωτηρίου του Βλητέ από την οδό Ειρήνης μέχρι την οδό Συμμάχων που οδηγεί προς την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού.

Ένα συνεχόμενο «μπάλωμα» 4 χιλιομέτρων στον δρόμο Χανίων – Αεροδρομίου και ενός περίπου χιλιομέτρων στον Βλητέ, στο οποίο η κίνηση των δικύκλων είναι πολύ επικίνδυνη ενώ και για τα αυτοκίνητα μια μεγάλη ταλαιπωρία στις αναρτήσεις με αποτέλεσμα πολλοί για να αποφύγουν το «μπάλωμα» κινούνται οριακά στην μέση του δρόμου κοντά στην διπλή διαχωριστική γραμμή, ενώ άλλοι στα πρανή όπου δεν έχει σκαφτεί ο δρόμος.

Να σημειωθεί ότι τους θερινούς μήνες της τουριστικής περιόδου η κυκλοφορία πάσης φύσεως οχημάτων στον δρόμο από Βλητέ μέχρι και Ακρωτήρι αυξάνεται ραγδαία λόγω του αεροδρομίου αλλά και των παραλιών όπως το Μαράθι.

Και επειδή ο δρόμος αυτός χρησιμοποιείται από όλους τους κατοίκους της Δυτικής Κρήτης, και από όλους τους τουρίστες έστω επειδή πηγαίνουν στο αεροδρόμιο,.

Και επειδή ο δρόμος αυτός είναι χαρακτηρισμένος ως δευτερεύουσα εθνική οδός και είναι αρμοδιότητας της Περιφέρειας Κρήτης.

Και επειδή δεν είναι δυνατόν να μείνει έτσι μέχρι να γίνει – κάποτε – ο νέος δρόμος σύνδεσης ΒΟΑΚ – Αεροδρομίου.

Επιβάλλεται να γίνει νέα ασφαλτόστρωση όπως είχε γίνει από την αντιπεριφέρεια Χανίων στον δρόμο του Βλητέ παλαιότερα και πρόσφατα στο τμήμα του δρόμου Χανίων – Αεροδρομίου από τον κόμβο των τάφων των Βενιζέλων μέχρι τις Κορακιές.

Ναπολέων Σαραντίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά, Χανίων – Αεροδρομίου, ΔΕΔΔΗΕ,chania, chanion – aerodromiou, deddie