Χανιά: Στον Εισαγγελέα ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων για τον χώρο παραμονής των μεταναστών

Σε πλήρες αδιέξοδο έχει περιέλθει το θέμα της προσωρινής διαμονής των μεταναστών που εντοπίζοντας και διασώζονται καθημερινά από την θαλάσσια περιοχή νότια των Χανίων.

Οι Δήμοι Καντάνου Σελίνου και Σφακίων δεν διαθέτουν χώρους και μέχρι πρότινος το «βάρος» επωμιζόταν ο Δήμος Χανίων με την διάθεση των δημοτικών κατασκηνώσεων Καλαθά, κάτι που τώρα είναι αδύνατον να γίνει καθώς οι χώροι ετοιμάζονται για το θερινό κατασκηνωτικό πρόγραμμα παιδιών και ηλικιωμένων.

Έτσι οι μετανάστες παραμένουν στον (στεγασμένο) χώρο στάθμευσης που βρίσκεται ακριβώς πίσω από το κτίριο του Λιμεναρχείου στην

Σούδα, με τους Λιμενικούς να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την όσο γίνεται πιο σύντομη παραμονή τους εκεί και την γρήγορη προώθησή τους σε δομές στην υπόλοιπη χώρα.

Όμως η κατάσταση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου ν. Χανίων Δημήτρη Βιριράκη, ο οποίος σε ανάρτησή του αναφέρει πως ο συγκεκριμένος χώρος είναι ακατάλληλος για την παραμονή ανθρώπων, γνωστοποιεί ότι θα καταθέσει γραπτή αναφορά στον Εισαγγελέα Εφετών και καλεί τους αρμοδίους να πάρουν θέση.

Γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Βιριράκης:

«Άλλοι 51 πρόσφυγες περισυλλέγησαν χθες ανοικτα της Γαύδου από φορτηγό πλοίο και το κέντρο επιχειρήσεων αποφάσισε να τους στείλει και αυτούς στην Παλαιοχωρα πετώντας το μπαλάκι στον Λιμενάρχη Χανίων, ο οποίος μη έχοντας που να τους πάει αφού Δήμος Χανίων και Περιφέρεια Κρήτης δηλώνουν παντελή ΑΔΥΝΑΜΙΑ φιλοξενίας, τους μεταφέρει στο ανοικτό υπόστεγο στην Σούδα ,έξω από το Λιμεναρχείο Χανίων παρά την απόφαση του Λιμενικού Ταμείου Χανίων ότι ο χώρος αυτός είναι παντελώς ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ για παραμονή ανθρώπων.

Να ενημερώσουμε ότι ένας κύριος εισαγγελέας από το Ρέθυμνο ,για δικούς του λόγους και για να μην σκοτίζεται πολύ, έβγαλε μια ερμηνεία , ότι όλοι οι μετανάστες που έρχονται η περισυλλέγονται στην Γαύδο να έρχονται μόνο στα Χανιά αδιαφορώντας για τις συνθήκες παραμονής και διαβίωσης τους.

Εφεξης τον λόγο έχει η δικαιοσύνη και ο εισαγγελέας εφετών Κρήτης στον οποίο θα καταθέσω γραπτή αναφορά.

Είναι ντροπή να μην υπάρχει ένα κτίριο η ένα γήπεδο σε ολόκληρο νομό Χανίων , για να μπουν προσωρινά αυτοί οι δυστυχισμένοι μέχρι να πάνε στην Αθήνα.

Ευτυχώς τουλάχιστον η κ Ζερβουδάκη του Δήμου τους δίνει μια μερίδα φαι απο τα λίγα δικά της χρήματα.

Είναι ντροπή για τον νομο Χανιων  και την Κρήτη αυτή η στάση ,πρέπει όλοι να πάρουν θέση και  πρώτος ο Περιφερειάρχης , αναλογιζόμενοι τις ευθύνες τους και τηρώντας την (πρώην)  πατροπαράδοτη κρητική φιλοξενία .»

(φωτο αρχείου)

Keywords
Τυχαία Θέματα