Η στιγμή που ο δράστης ρίχνει τη χειροβομβίδα στην Αγία Βαρβάρα και απομακρύνεται (φωτο)

Μια ισχυρή έκρηξη χειροβομβίδας αναστάτωσε τα ξημερώματα την περιοχή της Αγίας Βαρβάρας από την οποία προκλήθηκαν-ευτυχώς-μόνο υλικές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και σε σπίτια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τις 5.30 το πρωί δύο άτομα, τα οποία επέβαιναν σε μια μηχανή, σταμάτησαν στη συμβολή της οδού Πύργου με την οδό Κρήτης.

Το άτομο που καθόταν πίσω κατέβηκε, έτρεξε προς την οδού Πύργου, πέταξε τη χειροβομβίδα σε

ένα κάδο απορριμμάτων και στη συνέχεια ανέβηκε στη μηχανή και μαζί με τον αναβάτη εξαφανίστηκαν προς το κέντρο της Αγίας Βαρβάρας.

Η χειροβομβίδα εξερράγη με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές, υλικές ζημιές σε επτά σταθμευμένα ΙΧ αυτοκίνητα καθώς και στα τζάμια δύο σπιτιών.

Στις φωτογραφίες-ντοκουμέντα που παρουσιάζει το protothema.gr διακρίνεται ο δράστης, φορώντας μαύρο κράνος και σακίδιο στην πλάτη, να τρέχει προς τη μηχανή αφού έχει ρίξει τη χειροβομβίδα προσπαθώντας να απομακρυνθεί.

Εκει, φαίνεται να τον περιμένει το άτομο που οδηγεί τη μοτοσικλέτα, ο οποίος φορά ένα μαύρο full face και μόλις βλέπει το συνεργό του βάζει μπρος και εξαφανίζονται με ιλιγγιώδη ταχύτητα στα γύρω στενά.

Στο σημείο έσπευσε κλίμακιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών οι οποίοι περισυνέλεξαν τα υπολείμματα και την περόνη της χειροβομβίδας αλλά και δύο κάλυκες.

Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο σπίτι γίνεται στόχος επίθεσης.

Πριν από περίπου τρία χρόνια, μια ομάδα αγνώστων είχαν επιτεθεί με πέτρες και ξύλα και είχαν βανδαλίσει την είσοδο της μονοκατοικίας στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, έμενε ένας ΡΟΜΑ, γνωστός στις Αρχές.

Την έρευνα για την έκρηξη ανέλαβαν οι Αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών της Ελληνικής Αστυνομίας.

protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα