Ηράκλειο: Κάλεσμα για το συλλαλητήριο στον τομέα της υγείας

Σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ καλεί τους Ηρακλειώτες να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση και να διαδηλώσουν μαζί με τους εργαζόμενους στο χώρο της Υγείας, ενάντια στην απαράδεκτη, όπως την χαρακτηρίζει, κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο.

«Απεργούμε και διαδηλώνουμε ενάντια στην εντατικοποίηση, στα χρωστούμενα ρεπό και τις άδειες, στις ελλείψεις προσωπικού, στους μειωμένους μισθούς, στην αβεβαιότητα για δεκάδες συναδέλφους συμβασιούχους,

καθώς και για τους ασθενείς. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, τις απολύσεις συμβασιούχων, τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και τη μετατροπή τους σε ΝΠΙΔ, όπως έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση» αναφέρει.

Διεκδικούν:

Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου – 14ου μισθού και μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας των ετών 2016 – 2017.Αύξηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και το ΕΚΑΒ, καθώς και ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες.Μονιμοποίηση, με νομοθετική ρύθμιση, όλων των συμβασιούχων.ΟΧΙ στη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία, Πρόνοια και Κοινωνική Ασφάλιση.Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που συνεχίζει το έγκλημα της υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης των δημόσιων μονάδων ψυχικής υγείας και απεξάρτησης.
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ηράκλειο, Κάλεσμα,irakleio, kalesma