Κρήτη: Η «Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Μηχανικών» θα συμμετέχει στις εκλογές του ΤΕΕ/ΤΔΚ με αυτούς τους υποψήφιους

Τη συμμετοχή της στις ερχόμενες εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας/ Τμήμα Δυτικής Κρήτης γνωστοποίησε η «Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Μηχανικών». Όπως αναφέρει:

«Φίλες & φίλοι / Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,
οι φετινές Εκλογές της 19ης Μαΐου

2024, βρίσκουν τον κλάδο των Διπλωματούχων Μηχανικών να προσπαθεί να ανακάμψει από τα προηγούμενα συνεχόμενα δύσκολα χρόνια της οικονομικής και κοινωνικής περιδίνησης που βρέθηκε η χώρα μας, κατά τα οποία τα μέλη μας περιήλθαν σε δεινή κατάσταση όσον αφορά την επαγγελματική, οικονομική και ασφαλιστική τους θέση.
Οι παγκόσμιες αναταράξεις που βιώσαμε και βιώνουμε εσχάτως (υγειονομική, ενεργειακή & κλιματική κρίση, γειτονικοί πόλεμοι κλπ.), οι συνέπειες της παρατεταμένης εγχώριας οικονομικής κρίσης, η συνεχόμενη πίεση της χώρας για δημοσιονομική εξυγίανση και επίτευξης μεταρρυθμιστικών στόχων, οι αμφιλεγόμενες νομοθετικές μεταρρυθμίσεις, η ακραία εκτόξευση του κόστους ζωής και του κόστους κατασκευών κλπ., αθροιστικά έχουν προκαλέσει σαρωτικές αλλαγές σε όλους τους τομείς δράσης του Μηχανικού όπως και όλων των πολιτών.
Υπό αυτές τις συνθήκες, οι Μηχανικοί καλούνται την Κυριακή 19 Μαΐου να εκλέξουν δημοκρατικά τα νέα όργανα του Τ.Ε.Ε. σε Τοπικό και Κεντρικό επίπεδο, με κύριο διακύβευμα την πλήρη αξιοποίηση και ανάπτυξη των δυνατοτήτων του κλάδου, αλλά και την ισχυροποίηση του θεσμικού ρόλου του Τ.Ε.Ε., επιτελώντας επάξια τον αρχικό σκοπό ιδρύσεως του ως μοναδικός τεχνικός σύμβουλος της Πολιτείας και θεματοφύλακας του δημοσίου συμφέροντος.
Οφείλουμε λοιπόν να μην μείνουμε απαθείς σε αυτές τις Εκλογές, αποδεικνύοντας σε όλους ότι δεν έχουμε σκοπό να απεμπολήσουμε την τεχνική και επιστημονική μας ταυτότητα οδηγώντας σε περαιτέρω υποβάθμιση τον φορέα μας. Εν τέλει, η απάντησή μας στις προκλήσεις των καιρών, είναι η θέλησή μας για διαρκή, ουσιαστικό και έντιμο αγώνα εξυπηρέτησης των συμφερόντων της κοινωνίας και των συναδέλφων Μηχανικών.
Η παράταξή μας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, μετά από συναπτές θητείες τα τελευταία χρόνια στην κεφαλή της διοίκησης του ΤΕΕ/ΤΔΚ, για τις οποίες οι συνάδελφοι Μηχανικοί της Δυτικής Κρήτης μας εμπιστεύθηκαν και τους ευχαριστούμε θερμά για αυτό, συμμετέχει ξανά στις επικείμενες εκλογές με ειλικρίνεια, καθαρότητα, σεβασμό σε όλους τους συναδέλφους και πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που ζητάει να αναλάβει για άλλη μία φορά.
Συγκροτούμε και θέτουμε στην κρίση σας λοιπόν :
 ένα ψηφοδέλτιο ευρύ & ποιοτικό, με συναδέλφους όλων των ειδικοτήτων,
 απαλλαγμένο από κάθε τύπου κομματικές ή συντεχνιακές δεσμεύσεις,
 απαλλαγμένο από δογματισμούς ή ανεδαφικό συνδικαλισμό,
 με μάχιμους και καταξιωμένους ελεύθερους επαγγελματίες Μηχανικούς των έργων,
 με Μηχανικούς του Δημοσίου & Ιδιωτικού τομέα,
 με νέους αλλά και έμπειρους συναδέλφους Μηχανικούς.
Ένα ψηφοδέλτιο που δηλώνει ξεκάθαρα τις προθέσεις μας για την ενεργό συμμετοχή όλων των μελών σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας του Τ.Ε.Ε., χωρίς αποκλεισμούς, με συνέργειες, μακριά από προσωπικές σκοπιμότητες, με επικαιροποιημένες στοχεύσεις, με όρεξη και προσήλωση να πετύχουμε, έχοντας μοναδικό γνώμονα την υπηρέτηση της ευρύτερης κοινωνίας και των συναδέλφων Μηχανικών.
Οι βασικοί μας στόχοι και ενέργειες έχουν οριοθετηθεί και επιγραμματικά είναι:
 Να επαναλειτουργήσουμε τις θεματικές επιτροπές και τις ομάδες εργασίας, οι οποίες θα ασχολούνται επισταμένα και άμεσα με τα ζητήματα που προκύπτουν, είτε πρόκειται για τεχνικής φύσεως θέματα τοπικού ενδιαφέροντος, είτε για προβλήματα καθημερινότητας που ανακύπτουν σε όλο το εργασιακό φάσμα των συναδέλφων Μηχανικών.
 Να επιτελέσουμε όσο γίνεται αρτιότερα, χωρίς τακτικισμούς ή συμβιβασμούς, τον θεσμικό μας ρόλο ως τεχνικός σύμβουλος της Πολιτείας, έχοντας μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, την ανάπτυξη του τόπου, την βελτίωση του θεσμικού πλαισίου ιδιωτικών & δημοσίων έργων, την προστασία του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος, την ποιότητα ζωής των πολιτών.
 Να συμβάλουμε στην πλήρη αξιοποίηση και ανάπτυξη των επιστημονικών δυνατοτήτων του κλάδου σε συνεργασία με τους επι μέρους επιστημονικούς συλλόγους και φορείς, εκπαιδευτικά ιδρύματα κλπ.
 Να επικεντρωθούμε στην συνεχή ενημέρωση και ανάπτυξη δεξιοτήτων των μελών (ιδιαίτερα των νέων μηχανικών) με βάση τις νέες τάσεις και νέες τεχνολογίες (ψηφιακός μετασχηματισμός, τεχνητή νοημοσύνη, ρομποτική, κυκλική οικονομία, νέα υλικά κλπ.).

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ σας καλεί να υπερψηφίσετε το ψηφοδέλτιό της και να το αναδείξετε ψηφοδέλτιο νίκης όλων των Μηχανικών της Δυτικής Κρήτης!».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κρήτη, Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Μηχανικών, ΤΕΕΤΔΚ,kriti, dimokratiki enotiki kinisi michanikon, teetdk