Ρέθυμνο: Πλούσιο πρόγραμμα δράσεων για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων από την Εφορία αρχαιοτήτων

Το θέμα του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων για το έτος 2024 είναι «Μουσεία για την Εκπαίδευση και την Έρευνα» καιαναδεικνύει τα μουσεία ως χώρους ανοικτούς για όλους τους πολίτες όπου συγκλίνουν η εκπαίδευση, η έρευνα και η διάδοση νέων ιδεών. Παράλληλα προωθεί την  αντίληψη για έναν κόσμο βιώσιμο, με ενσυναίσθηση και χωρίς αποκλεισμούς.

Ο φετινός εορτασμός επικεντρώνεται σε δυο στόχους που περιλαμβάνονται στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών: 

Στόχος 4: Ποιοτική εκπαίδευση με ισότιμη πρόσβαση και με ευκαιρίες δια βίου μάθησης για

όλους. 

Στόχος 9: Βιώσιμη ανάπτυξη με ανθεκτικές υποδομές και με ενθάρρυνση της καινοτομίας

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου συμμετέχει στον εορτασμό με επικέντρωση στον στόχο 4: Ποιοτική εκπαίδευση με ισότιμη πρόσβαση και με ευκαιρίες δια βίου μάθησης για όλους, με τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

Παρασκευή 17-05-2024

10.00 π.μ.: Σε συνεργασία με το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Ρεθύμνου και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής  Εκπαίδευσης  Ρεθύμνου θα παρουσιαστούν από τους καθηγητές και μαθητές των σχολείων οι ψηφιακές εφαρμογές που δημιούργησαν με τίτλο «Tourist Guide» και «Γνωρίζω το Ρέθυμνο Παίζοντας». Θα ακολουθήσει ξενάγηση των μαθητών στο χώρο της Προσωρινής Έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου.

Παρασκευή 17-05-2024 και Σάββατο 18-05-2024

12.00: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα από τους συντηρητές αρχαιοτήτων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου με τίτλο: «Οι “ήρωες” πίσω από τα φώτα. Αποκαλύπτοντας το περιπετειώδες ταξίδι ενός ευρήματος, από το ανασκαφικό σκάμμα μέχρι την έκθεση στο μουσείο». Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφορά στην τη δουλειά του συντηρητή και τη διαδικασία συντήρησης των ανασκαφικών ευρημάτων από το χώρο της ανασκαφής μέχρι την έκθεσή τους στο μουσείο.

Ο αριθμός συμμετοχής στο πρόγραμμα δεν μπορεί να υπερβαίνει τα δέκα (10) άτομα, γι΄ αυτό το λόγο θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο χώρο της Προσωρινής Έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου, στο ναό του Αγίου Φραγκίσκου στην Παλιά Πόλη Ρεθύμνου. 

Το Σάββατο 18 Μαΐου 2024, ημέρα του εορτασμού, η είσοδος στις αίθουσες της Προσωρινής Έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου θα είναι ελεύθερη για το κοινό. 

Σας ενημερώνουμε ότι η Προσωρινή Έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου λειτουργεί όλη την εβδομάδα, εκτός Τρίτης  με  ωράριο 09.00-17.00

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Προσωρινής Έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ρεθύμνου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου  http://www.archmuseumreth.gr/ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρέθυμνο, Πλούσιο, Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, Εφορία,rethymno, plousio, diethnous imeras mouseion, eforia