Σήμερα η κλήρωση για τα πειραματικά σχολεία – Πόσες οι αιτήσεις και πόσες οι κενές θέσεις στα Χανιά

Σήμερα το απόγευμα στις 17.30 θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για τα Πειραματικά σχολεία και για την πλήρωση των κενών θέσεων, από τις αιτήσεις που έχουν προκύψει.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, συνολικά φέτος κατατέθηκαν 10.845 αιτήσεις για την πλήρωση 3.003 κενών θέσεων των πειραματικών σχολείων όλης της επικράτειας.

Τα

στοιχεία για τα πειραματικά στα Χανιά

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Flashnews.gr στα Χανιά έχουν γίνει 301 αιτήσεις για το Πειραματικό γυμνάσιο με τις κενές θέσεις να είναι 72, εκ των οποίων οι 14 να ανήκουν σε ειδική κατηγορία.

Για το 7ο Πειραματικό δημοτικό σχολείο Χανίων έχουν γίνει 57 αιτήσεις για την κάλυψη 36 θέσεων, ενώ για το 7ο Πειραματικό νηπιαγωγείο Χανίων έχουν γίνει 49 αιτήσεις για την κάλυψη 27 θέσεων.

Φέτος θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στα Χανιά και η α’ τάξη του Πειραματικού λυκείου και τις 70 θέσεις θα καλύψει ο αντίστοιχος αριθμός μαθητών της γ’ τάξης του πειραματικού γυμνασίου.

Σημειώνεται ότι επιπλέον της δημόσιας κλήρωσης για εισαγωγή στα πειραματικά σχολεία, σήμερα θα λάβει χώρα και η διαδικασία απόδοσης τυχαίου αριθμού προτεραιότητας, σε περίπτωση ισοβαθμίας στα πρότυπα σχολεία.

Η δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση διενεργείται από την Επιτροπή Κλήρωσης των Πειραματικών Σχολείων με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.) – «Διόφαντος», παρουσία συμβολαιογράφου ή δικηγόρου και με δυνατότητα παράστασης Προέδρων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πειραματικών Σχολείων.

Για κάθε υποψήφιο, κληρώνεται και αποδίδεται ένας τυχαίος μοναδικός Αριθμός Προτεραιότητας μέσω της ηλεκτρονικής κληρωτίδας (Α.Π.ΠΕΙ.Σ.).

Για την εξαγωγή των αποτελεσμάτων για κάθε Πειραματικό Σχολείο λαμβάνονται υπόψη τα εξής:

Σε κάθε σχολική μονάδα, το 80% των θέσεων για τους υποψηφίους ισοκατανέμεται ως προς το φύλο (Γενική Κατηγορία – Γ.Κ.).Το υπόλοιπο 20% των θέσεων που προκηρύσσονται, πληρούται με μαθητές της Ειδικής Κατηγορίας (Ε.Κ.).

Συγκεκριμένα:

δίδυμα ή τρίδυμα αδέλφια ή αδέλφια, εξ αίματος ή υιοθετημένα, μαθητές που θα φοιτήσουν στην ίδια τάξη το επόμενο σχολικό έτος και εφόσον ένα από τα αδέλφια έχει εισαχθεί σε θέση της Γ.Κ. στη σχολική μονάδα επιλογής των αδελφών με την ίδια διαδικασία εισαγωγής ή φοιτά ήδη στο συνδεδεμένο σχολείο της προηγούμενης βαθμίδαςαδέλφια μαθητών που ήδη φοιτούν στο ΠΕΙ.Σ. ενδιαφέροντος, στο συνδεδεμένο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο ή στο συνδεδεμένο Πειραματικό Γυμνάσιο ή στο συνδεδεμένο Πειραματικό Λύκειο αλλά όχι στην τάξη αποφοίτησης της ανώτερης βαθμίδας διασυνδεδεμένων σχολείων καιτέκνα εκπαιδευτικών που υπηρετούν με θητεία στο ΠΕΙ.Σ. ενδιαφέροντος ή σε διασυνδεδεμένο με αυτό ΠΕΙ.Σ.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία της κλήρωσης για εισαγωγή στη σχολική μονάδα, αναρτάται στην ιστοσελίδα και στον πίνακα ανακοινώσεων κάθε σχολικής μονάδας, ο πίνακας με τους κωδικούς των μαθητών, που δήλωσαν συμμετοχή στην κλήρωση για το συγκεκριμένο ΠΕΙ.Σ..

Οι γονείς ή οι κηδεμόνες ενημερώνονται με κάθε πρόσφορο τρόπο, ακόμη και ηλεκτρονικά, για τα αποτελέσματα της κλήρωσης.

Τι συμβαίνει εάν ο υποψήφιος επιτύχει και σε Πρότυπο ή Εκκλησιαστικό Σχολείο

Σε περίπτωση ταυτόχρονης επιτυχίας μαθητή και σε Πρότυπο Σχολείο (Π.Σ.) ή Εκκλησιαστικό Σχολείο (Ε.Σ.), το αργότερο εντός πέντε εργάσιμων ημερών από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και οι δύο γονείς ή οι κηδεμόνες ή άλλο πρόσωπο που έχει την επιμέλεια του μαθητή, δηλώνουν με υπεύθυνη δήλωση, την οποία εκδίδουν μέσω gov.gr, ότι επιθυμούν τη φοίτησή του στο Πειραματικό Σχολείο.

Στη συνέχεια, ενημερώνεται η έτερη σχολική μονάδα επιτυχίας και ο μαθητής διαγράφεται από τη λίστα των επιτυχόντων της ανωτέρω σχολικής μονάδας καθώς και από τον πίνακα επιλαχόντων της δηλωθείσας σχολικής μονάδας.

Σε περίπτωση, που δεν υποβληθεί η υπεύθυνη δήλωση, όπως περιγράφηκε ανωτέρω, ο μαθητής διαγράφεται από τους πίνακες επιτυχίας και των δύο σχολικών μονάδων, καθώς και από τον πίνακα επιλαχόντων της δηλωθείσας σχολικής μονάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα