Στα Χανιά σήμερα ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης για το Κτηματολόγιο

Συνεχίζει σήμερα τις επαφές του στη δυτική Κρήτη ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης, συνοδευόμενος από τη διοίκηση του Κτηματολογίου.

Ο κ. Κυρανάκης πραγματοποιεί συναντήσεις με τις τοπικές αρχές και φορείς με θέμα την πορεία της κτηματογράφησης σε κάθε περιοχή. Χτες είχε επαφές στο Ρέθυμνο και συγκεκριμένα στο δημαρχείο.

Σήμερα ο κ. Κυρανάκης θα βρίσκεται στα Χανιά όπου θα έχει επίσης

συνάντηση με τις τοπικές αρχές στις 16.30 το απόγευμα στο δημαρχείο Χανίων για το ίδιο θέμα.

Χτες στο Ρέθυμνο ο κ. Κυρανάκης τόνισε ότι το κτηματολόγιο είναι η προσπάθεια όλης της χώρας «να συνεννοηθούμε ποια ιδιοκτησία ανήκει σε ποιον.

Γι΄αυτό και σήμερα ανακοινώνουμε ένα πολύ σημαντικό ψηφιακό εργαλείο maps. ktimatologio.gr, ένας χάρτης ψηφιακός που για πρώτη φορά επιτρέπει στον πολίτη, στον ιδιοκτήτη ακίνητης περιουσίας, να μπει και με ένα απλό εντοπισμό, ένα απλό zoom να εντοπίσει την περιουσία του και πώς αυτή έχει καταγραφεί ή οριοθετηθεί από το κτηματολόγιο. Εφόσον συμφωνεί ο πολίτης, με πολύ απλά ψηφιακά βήματα ή δια ζώσης, να το δηλώσει».

Στο μεταξύ, αυτό πρέπει να το κάνουν οι πολίτες μέχρι 30 Νοεμβρίου 2024, καθώς δεν θα δοθεί άλλη παράταση, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Κτηματολόγιο,chania, konstantinos kyranakis, ktimatologio