Στις 19 Μάη η πραγματική επιλογή των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων μηχανικών είναι…Πανεπιστημονική δυνατή!

Η Πανεπιστημονική (ΔΗΠΑΚ) απευθύνεται στους μισθωτούς μηχανικούς, στους μηχανικούς με μπλοκάκι, στους μηχανικούς του δημοσίου, στους ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς είναι η μόνη δύναμη που οι θέσεις της εκπροσωπούν τις ανάγκες τους, κόντρα στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων του κλάδου και τους καλεί μαζικά να την υπερψηφίσουν στις εκλογές του ΤΕΕ στις 19 Μάη.

Σε μια περίοδο που οι όμιλοι κατακτούν νέα

ρεκόρ κερδοφορίας… με το «ανεκτέλεστο έργων» των κατασκευαστικών ομίλων να ξεπερνά τα 17 δις €, με τα δις € του «ψηφιακού μετασχηματισμού» να κατευθύνονται στους ομίλους τηλεπικοινωνιών & πληροφορικής και τα υπέρογκα κέρδη των πράσινων «ενεργειακών» ομίλων.
Οι μισθωτές/-οι δουλεύουμε
– 10ωρα και Σαββατοκύριακα για ένα πραγματικό μισθό χαμηλότερο απ’ ότι πριν 10 χρόνια, όταν καταργήθηκαν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

Οι αυταπασχολούμενες/-οι εργαζόμαστε – μέχρι «τελικής πτώσης» με εκπτώσεις στις αμοιβές μας για να ανταγωνιστούμε τις «σκοτωμένες» τιμές που επιβάλουν μεγάλα γραφεία & εταιρείες
Οι εργαζόμενες/οι στο δημόσιο:
– ζούμε με μισθούς εξαθλίωσης μια δεκαετία απ’ τις μνημονιακές περικοπές 13ου -14ου μισθού. Με την την υποστελέχωση, την εντατικοποίηση, την πολυνομοθεσία, την κατάργηση των ελεγκτικών μηχανισμών και τη διάλυση των δημόσιων τεχνικών υπηρεσιών επιταχύνει την παράδοση του αντικειμένου στους επιχειρηματικούς ομίλους

Αυτές οι συνθήκες που ζουν οι μηχανικοί είναι η πολιτική επιχειρηματικών ομίλων και Ε.Ε., κυβερνήσεων και κομμάτων του κεφαλαίου που:
• γεννάει διαρκώς κρατικά εγκλήματα όπως στα Τέμπη, στη Θεσσαλία και τη Μάνδρα, στη Θράκη και το Μάτι
• νομοθετεί την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων δίνοντας τη χαριστική βολή στις σπουδές, τα πτυχία, καταργεί το λαϊκό δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση
• φέρνει ενεργειακή φτώχεια και εξάρτηση της χώρας για τα κέρδη των ομίλων
• χρεώνει ακριβά την πρόσβαση στα δημόσια Νοσοκομεία και μετατρέπει την ασφάλιση σε ατομικό επενδυτικό προϊόν

Η ηγεσία του ΤΕΕ και πανελλαδικά και τοπικά βρίσκεται στην υπηρεσία των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων

Η ηγεσία του ΤΕΕ (ΝΔ («ΔΚΜ»), όσο και οι δυνάμεις της δήθεν «αντιπολίτευσης», οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ («ΔΗΣΥΜ») και του ΣΥΡΙΖΑ («Προοδευτικοί Μηχανικοί»), καθώς και η «ΔΗΠΑΜ» και η «Συμμαχία για ένα Προοδευτικό ΤΕΕ», και με τις κατά τόπους εκφράσεις τους όπως εδώ στο Ηράκλειο) δεν είναι καθόλου με «το μέρος όλων των μηχανικών», όπως αρέσκονται να λένε, έχουν διαλέξει στρατόπεδο, αυτό των μεγάλων επιχειρηματικών σμυφερόντων κόντρα στα συμφέροντα των πολλών μηχανικών. Είναι ήδη συνένοχοι και την επόμενη των εκλογών θα συνεχίζει να στηρίζει:
– Την υποβάθμιση των πτυχίων μας και του περιεχομένου της εργασίας μας. Εφαρμόζουν την πολιτική της Ε.Ε. ισοπέδωσης των πτυχίων μας στο επίπεδο των πιστοποιητικών των κολλεγίων
– Την ισοπέδωση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, την «κλοπή» 1 δις € από τις εισφορές μας στο ΤΜΕΔΕ
– Τη φοροληστεία στο εισόδημά μας.
– Την κατάργηση του κρατικού ελέγχου της δόμησης και των κατασκευών

– Την εργασία χωρίς δικαιώματα, ωράρια, άδειες, επιδόματα, συλλογικές συμβάσεις, ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους με «μπλοκάκι», για να εκτοξευθούν τα κέρδη των ομίλων. Στηρίζει τους ομίλους την ίδια ώρα που αρνούνται να υπογράψουν Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας, τους θύτες ενάντια στα θύματα της εκμετάλλευσης.
– Την πολιτική «κόστους –οφέλους» της Ε.Ε. για την πολιτική προστασία, ντύνει με τεχνοκρατικό «μανδύα» τον αντιλαϊκό σχεδιασμό των έργων αποκατάστασης απ’ τις φυσικές καταστροφές, όπως στην Εύβοια και τη Θεσσαλία.
– Τον πολεοδομικό σχεδιασμό απελευθέρωσης των «επενδύσεων», τη «fast track» αδειοδότηση των έργων υποδομής, την «πράσινη μετάβαση» προς την ενεργειακή φτώχεια, τον «ψηφιακό μετασχηματισμό» που υλοποιεί «ηλεκτρονικά» την ποινικοποίηση του επαγγέλματος.

Καταδικάζουμε όλους τους ενόχους

Ώρα να πάμε αλλιώς…

Στηρίζουμε το ψηφοδέλτιο της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ:

Για να υπάρχει πιο ισχυρή, πραγματική αντιπολίτευση, εκεί που λαμβάνονται αποφάσεις.
Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ πήρε πρωτοβουλίες για την καταδίκη αυτής της πολιτικής στη Διοικούσα και στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ, στα ΔΣ και τις Γενικές Συνελεύσεις των Επιστημονικών Συλλόγων των μηχανικών.
Ακόμα και οι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού αποφάσεις που έλαβε η Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ για καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής, πάρθηκαν κάτω απ’ την πίεση της παρέμβασής μας, της αποκάλυψης της πολιτικής της ηγεσίας του ΤΕΕ.Για να ενισχυθεί η δύναμη που πρωταγωνιστεί εκεί που ανατρέπονται οι αποφάσεις, στους δρόμους του αγώνα και στους χώρους δουλειάς.
Στο ψηφοδέλτιο της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ συμμετέχουν αυτοί που βρέθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια στην πρώτη γραμμή της σύγκρουσης και διεκδίκησαν για τις λαϊκές ανάγκες μέσα από τα σωματεία τους.Οι υποψήφιοι της Πανεπιστημονικής είναι εκείνοι που φώτισαν ότι δεν έχουν κοινά συμφέροντα οι μεγαλομέτοχοι των ομίλων και οι μεγαλοεργοδότες με τους εργαζόμενους μηχανικούς και ότι πρέπει να σημαδέψουμε τον πραγματικό αντίπαλό μας, τους επιχειρηματικούς ομίλους, το κράτος τους και την ΕΕ.

Μαζί για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της πολιτικής που τσακίζει τη ζωή μας

Οργανώνουμε μαχητική απάντηση για τις διεκδικήσεις μας:

Οι υποψήφιοι της Πανεπιστημονικής μπαίνουμε στην πρώτη γραμμή για να διεκδικήσουμε μαζί με τους συνάδελφους εργαζόμενους μηχανικούς σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα στο ύψος των σημερινών αναγκών, με μεγάλες αυξήσεις στους μισθούς, με συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα και κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Διεκδικούμε μέτρα κατά της ακρίβειας, μέτρα προστασίας της μητρότητας και των νέων ζευγαριών καθώς και μέτρα προστασίας της υγείας.

Παλέουμε ενάτια στην πολιτική «απελευθέρωσης» της ΕΕ – Παιδεία, Υγεία, Ρεύμα και Νερό δεν είναι εμπορεύματα ανήκουν στο λαό. Σχέδιο άμεσης αξιοποίησης εγχώριων πηγών ορυκτών καυσίμων – λιγνίτη – κόντρα στις δεσμεύσεις της ΕΕ για την πράσινη ανάπτυξη και το εμπόριο ρύπων.

Ακόμα απαιτούμε την απεμπλοκή της χώρας από τους πολέμους σε Ουκρανία και Παλαιστίνη, δεν δεχόμαστε να γινόμαστε συνένοχοι και ταυτόχρονα στόχος αντιποίνων. Να κλείσουν οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις.

Στις 19 Μάη εκλέγουμε αγωνιστές στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ-ΤΑΚ, πραγματικό στήριγμα των εργαζόμενων μηχανικών. Ψηφίζουμε Πανεπιστημονική – μαζί για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ! της πολιτικής που θυσιάζει τις ζωές μας για τα κέρδη των ομίλων και τις δεσμεύσεις ΕΕ-ΝΑΤΟ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
19 Μάη, …Πανεπιστημονική,19 mai, …panepistimoniki