Στο Ηράκλειο υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία του αδελφοποιημένου Δήμου της Κίνας, Νίνγκμπο

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός καλωσορίζοντας τα μέλη της Κινεζικής αντιπροσωπείας, εξέφρασε την χαρά του τονίζοντας ότι πρόκειται για την απαρχή μιας γόνιμης συνεργασίας: «Η επίσκεψη της υψηλόβαθμης αντιπροσωπείας είναι η απαρχή μιας συνεργασίας σε διάφορους τομείς. Ξεκινήσαμε να σχεδιάζουμε μια ατζέντα η οποία περιλαμβάνει το εμπόριο, τις πολιτιστικές ανταλλαγές, τον τουρισμό, την εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες. Οι τομείς συνεργασίας είναι ανοικτοί και είναι στο χέρι μας, δουλεύοντας με σοβαρότητα, να αξιοποιήσουμε αυτόν τον δίαυλο προς αμοιβαίο όφελος των Δήμων μας. Εργαζόμαστε

προς αυτή την κατεύθυνση που περιλαμβάνει πολλές πτυχές συμπεριλαμβανομένου και του συνεδριακού τουρισμού αλλά και των δυνατοτήτων που έχουμε σε τεχνικά έργα και βεβαίως σε τεχνολογίες αιχμής, για τις οποίες ο Δήμος μπορεί να παρέχει υποδομές και ευκαιρίες. Σε κάθε περίπτωση, είναι το περιβάλλον μιας τοπικής ανάπτυξης το οποίο επιδιώκουμε».

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός, με τη χρήση ψηφιακών μέσων, ξενάγησε τα μέλη της Κινεζικής αποστολής στα τοπόσημα της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς και ανέλυσε την πολύπλευρη ταυτότητα του Δήμου Ηρακλείου καθώς και το αναπτυξιακό όραμα της Δημοτικής Αρχής. Στην κορυφή της ατζέντας βρέθηκαν οι τομείς του εμπορίου, του τουρισμού, της εκπαίδευσης, της τεχνολογίας, του πολιτισμού και του αθλητισμού. Μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Ηρακλείου αναφέρθηκε στον σχεδιασμό για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, στην αξιοποίηση της έκτασης του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης», στις δυνατότητες φιλοξενίας μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων και αθλητικών ομάδων στο Δήμο, στην ανταλλαγή εκπαιδευτικών επισκέψεων, καθώς και στη βαρύτητα που δίνει η Δημοτική Αρχή στην ανάπτυξη του συνεδριακού και γαστρονομικού τουρισμού, στη διαχείριση των υδάτινων πόρων και στην πράσινη ανάπτυξη.

Μετά από πρόταση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού, πρόκειται να προγραμματιστούν το επόμενο διάστημα διμερείς επαφές μεταξύ στελεχών του Ηρακλείου και του Νίνγκμπο, προκειμένου να δρομολογηθεί η στενότερη συνεργασία των δυο Δήμων.

Η επικεφαλής της επταμελούς Κινεζικής αντιπροσωπείας Xu Yanan, Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, εξέφρασε την ικανοποίηση της για την θερμή υποδοχή και φιλοξενία από τη Δημοτική Αρχή. Όπως δήλωσε, τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα οι διμερείς σχέσεις επικοινωνίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας και η αδελφοποίηση μεταξύ Νίνγκμπο και Ηρακλείου μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την προώθηση μιας στενής συνεργασίας σε όλους τους τομείς που ενδιαφέρουν τις δύο πόλεις. Επίσης, η επικεφαλής της αντιπροσωπείας προσκάλεσε τον Δήμαρχο στο 8ο Παγκόσμιο Φόρουμ για τους λιμένες και το εμπόριο που θα διοργανωθεί τον επόμενο μήνα στη Νίνκγμπο.

Σημειώνεται, ότι με ιστορία 7 χιλιάδων ετών, το Νίνγκμπο αποτελούσε το λιμάνι αφετηρίας του δρόμου του μεταξιού. Σήμερα είναι ένας ισχυρός Δήμος με 9,6 εκατομμύρια κατοίκους, διαθέτει το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι στον κόσμο και βρίσκεται στη 12η θέση στις πιο ισχυρά οικονομικές πόλεις της Κίνας.

Μέλη της Κινεζικής αποστολής ήταν οι Fu Jianlin, Cen Jianchong, Wang Anjing, Lin Huichuan, Li Shuying και Μάικλ Σιά και εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής συμμετείχε στη συνάντηση εργασίας ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παντελής Ρυακιωτάκης, οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Αγριμανάκης, Νίκος Γιαλιτάκης, Αντώνης Περισυνάκης, Γιώργος Σισαμάκης, Γιάννα Καλονάκη, Ρένα Παπαδάκη – Σκαλίδη και Μανώλης Χαιρέτης, οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι Νίκος Κονταράκης, Λάγια Βοργιά και Κατερίνα Δουλγεράκη, καθώς και ο Πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ Κώστας Βαρβεράκης.

Στο τέλος της συνάντησης ανταλλάχθηκαν εθιμοτυπικά δώρα μεταξύ του Αλέξη Καλοκαιρινού και της Xa Yanan.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ηράκλειο, Δήμου, Κίνας Νίνγκμπο,irakleio, dimou, kinas ningkbo