Ανακοινώθηκαν οι νικητές του μαθητικού διαγωνισμού επιχειρηματικότητας του Envolve Entrepreneurship

Οι νικητές του 4ου κύκλου του Διαγωνισμού, είναι οι SCHOOL BUDDY, Nark…Less, SensCO2 και Agrolease, από την Ξάνθη, τον Έβρο, την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

Για 4η συνεχόμενη χρονιά, διεξήχθη η τελετή βράβευσης του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας Νέων με Προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη.

Το Envolve Entrepreneurship (https://envolveglobal.org/el/)

ανακοίνωσε τους τέσσερις (4) νικητές του διαγωνισμού, σε ζωντανή ψηφιακή μετάδοση. Ο μαθητικός διαγωνισμός, συγκέντρωσε ενδιαφέρον από 112 Γυμνάσια και Λύκεια, από ολόκληρη την Ελλάδα. Οι νικητές του 4ου κύκλου του Διαγωνισμού, είναι οι SCHOOL BUDDY, Nark…Less, SensCO2 και Agrolease, από την Ξάνθη, τον Έβρο, την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

Η ψηφιακή τελετή βράβευσης μεταδόθηκε ζωντανά μέσα από τα κανάλια Facebook (https://bit.ly/edufinalsfb) και YouTube (https://bit.ly/edufinalsyt) του Envolve, όπου οι 10 ομάδες των φετινών φιναλίστ από την Κρήτη, τη Λάρισα, τη Χίο, την Ξάνθη, τον Έβρο, τη Θεσσαλονίκη και την Αττική, παρουσίασαν τα εγχειρήματά τους. Οι επιχειρηματικές ιδέες, περιλαμβάνουν προτάσεις που αφορούν αειφόρα προϊόντα και υπηρεσίες για την καθημερινότητα, τη μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, τις βιώσιμες μεταφορές, την ανακύκλωση προϊόντων και την προστασία της χλωρίδας και της πανίδας.

Οι νικητές του φετινού διαγωνισμού είναι οι εξής:

1η θέση: SCHOOL BUDDY από το Γυμνάσιο Λύκειο Αβδήρων Ξάνθης και Γυμνάσιο Φερών Έβρου

2η θέση: Nark…Less από το Λύκειο Φιλοθέης

3η θέση: SensCO2 από τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα

Βραβείο Καλύτερης Παρουσίασης: SensCO2 από τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα

Βραβείο Κοινού: Agrolease από το Anatolia College

Οι νικήτριες ομάδες θα μοιραστούν:

ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στις Βρυξέλλες από το ΔΕΔΔΗΕ και την Aegean Airlines, δωροεπιταγές τεχνολογικού εξοπλισμού από το The People’s Trust και το Envolve Entrepreneurship, συμμετοχή σε σεμινάριο διαχείρισης οικονομικών «Young Leaders Cash Flow και Personal Finance: Junior Edition» από τη Finance Lady, συμμετοχή όλων των μαθητών σε Power Point training από τη Microsoft, αλλά και συμμετοχή όλων των εκπαιδευτικών των φιναλίστ σε σεμινάρια Minecraft for Education Free Worlds από τη Microsoft.

Επιπλέον, οι ομάδες E(sg)raser από το 2ο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων και η EC’H’O-PANEL από το 10ο ΓΕΛ Λάρισας, που επιλέχθηκαν μέσω κλήρωσης, ταξίδεψαν και παρακολούθησαν από κοντά το 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών φιλοξένησε περισσότερους από 800 ομιλητές και προσέλκυσε κοινό από το διεθνή επιχειρηματικό, πολιτικό, οικονομικό και ακαδημαϊκό χώρο. Εκεί οι δύο ομάδες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαδραστικές συζητήσεις, αλλά και να παρουσιάσουν τα εγχειρήματά τους επί σκηνής, εντυπωσιάζοντας το κοινό για την καινοτόμο προσέγγισή τους σε θέματα αειφορίας και εταιρικής ευθύνης.

Στην τελετή βράβευσης, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από το χώρο του δημοσίου τομέα και της επιχειρηματικής σκηνής, συμμετέχοντας είτε ως ομιλητές, είτε ως μέλη της κριτικής επιτροπής: ο Γεώργιος Λούκος, Διευθυντής Διεύθυνσης Έρευνας & Καινοτομίας του ΔΕΔΔΗΕ, ο Στάθης Αναγνώστου, Executive Director Strategy, Business Development and Transformation του ΔΕΔΔΗΕ, ο Νικόλας Καρύδης, Διευθυντής του The People’s Trust, η Ελευθερία Γκρίμπα, Δημιουργός Πολυβραβευμένης Δωρεάν Δράσης για την αειφορία, "Ο μικρός τουρίστας/καταναλωτής-Μια βαλίτσα ταξιδεύει", Συγγραφέας, Ερευνήτρια, Στέλεχος Υπουργείου Τουρισμού, η Ρόζη Τσέλα, Business Manager CSR & University Alliances Country Lead της SAP Hellas, η Ηρώ Αλάμπεη, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη στο Δίκτυο MEdiES, η Αγγελική Σαββίδου, Personal and Business Finance Consultant, Finance Lady, η Έλενα Ζαγλαρίδου, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Greece, Cyprus, Malta and Adriatics στη Microsoft, η Φαίη Μακαντάση, Διευθύντρια Ερευνών στον Ερευνητικό οργανισμό διαΝΕΟσις, η Μελίνα Μελά, SAP Solution Advisor στην SAP Hellas και ο Αλέξανδρος Νούσιας, Managing Director του Envolve Entrepreneurship.

Ο Αλέξανδρος Νούσιας, Managing Director του Envolve Entrepreneurship, δήλωσε: «Η συμμετοχή των παιδιών και των εκπαιδευτικών σε αυτό το πρόγραμμα ανοίγει τον δρόμο για νέες εκπαιδευτικές εμπειρίες, ειδικά στον τομέα της αειφόρου επιχειρηματικότητας και της οικονομίας. Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού, εμπνέουν και εμπνέονται, αναπτύσσοντας παράλληλα δεξιότητες όπως η συνεργασία, ο σεβασμός, η ευελιξία και η ομαδικότητα, οι οποίες είναι βασικές για τη μελλοντική τους επαγγελματική επιτυχία. Κάθε κύκλος είναι μια ευκαιρία να αναπτύξουν τις ικανότητές τους και να προετοιμαστούν για το αύριο, γεμάτο από προκλήσεις και ευκαιρίες. Σε αυτό το ταξίδι, εμείς ως κοινότητα θα είμαστε πάντα δίπλα τους, υποστηρίζοντάς τους σε κάθε βήμα τους, δίνοντάς τους την αμέριστη υποστήριξή μας για να φτάσουν ψηλά και να κατακτήσουν τα όνειρά τους».

Αναφερόμενη στο όραμα του οργανισμού για τα μαθητικά εκπαιδευτικά προγράμματα, η Αγάπη Κυριακοπούλου, Marketing & ESG Manager του Envolve, ανέφερε: «Στο Envolve, βλέπουμε μια κοινότητα που φωτίζει τον δρόμο προς ένα διαφορετικό αύριο. Ένα αύριο, όπου η επιχειρηματικότητα ανθίζει σε ένα έδαφος αειφορίας και καινοτομίας. Μέσα από τα προγράμματά μας, ιδιαίτερα τον μαθητικό μας διαγωνισμό, καλλιεργούμε το πνεύμα της δημιουργικότητας και της επιχειρηματικής φιλοσοφίας στους νέους. Όραμά μας είναι το πρόγραμμά μας να φτάσει σε κάθε αίθουσα σε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας, αποτελώντας την αφορμή να δώσει έναυσμα για δημιουργική σκέψη, συνέργειες, αλλά και έμπνευση να σχεδιάζουμε λύσεις του μέλλοντος, θέτοντας στο επίκεντρο το περιβάλλον και το καλό του κοινωνικού συνόλου».

Keywords
Αναζητήσεις
anakoinothikan-oi-nikites-tou-mathitikou-diagonismou-epicheirimatikotitas-tou-envolve-entrepreneurship.htm
Τυχαία Θέματα