Η σειρά compact φωτογραφικών εκτυπωτών Canon SELPHY κλείνει 20 χρόνια κυκλοφορίας

Μέχρι τον Απρίλιο του 2024, στη σειρά SELPHY έχουν παρουσιαστεί 31 προϊόντα και έχουν διατεθεί συνολικά πάνω από 17 εκατομμύρια μονάδες παγκοσμίως.

Η σειρά SELPHY δημιουργήθηκε το 2004 ως απάντηση στην αυξημένη ζήτηση για εκτυπώσεις φωτογραφιών, λόγω της ταχείας εξάπλωσης των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Μέχρι τον Απρίλιο του 2024, στη σειρά SELPHY έχουν παρουσιαστεί 31 προϊόντα και έχουν διατεθεί συνολικά πάνω από 17 εκατομμύρια μονάδες παγκοσμίως.

Το όνομα SELPHY, ένας συνδυασμός των «self» και «photography», επιλέχθηκε για να εκφράσει την προσδοκία

της Canon ότι η εύκολη εκτύπωση των φωτογραφιών από τους ίδιους τους χρήστες θα τους επιτρέψει να βιώσουν και να απολαύσουν τη φωτογραφία με νέους τρόπους. Οι εκτυπωτές SELPHY παράγουν εκτυπώσεις φωτογραφιών υψηλής ποιότητας και εξαιρετικής αντοχής, χάρη στην υιοθέτηση μιας διαδικασίας εκτύπωσης dye sublimation (εξάχνωσης χρωστικών ουσιών), στην οποία το μελάνι μεταφέρεται στο υλικό εκτύπωσης αφού ατμοποιηθεί με τη χρήση θερμότητας. Είναι επίσης εύχρηστοι, με μικρές διαστάσεις και βάρος, ώστε να μεταφέρονται εύκολα. Η σειρά SELPHY έχει αγαπηθεί από ένα ευρύ κοινό χρηστών, καθώς προσφέρει φιλική προς τον χρήστη εκτύπωση φωτογραφιών οπουδήποτε. Αυτό όχι μόνο βοηθά τους χρήστες να μοιράζονται αξέχαστες στιγμές, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία προσωπικών έργων ή σε διάφορες περιστάσεις, από γαμήλιες διακοσμήσεις μέχρι φωτογραφίες ταυτότητας.

Η Canon υπήρξε πρωτοπόρος στην αγορά της εκτύπωσης φωτογραφιών, καθώς παρουσίασε τον CP-10, έναν εκτυπωτή dye sublimation, ήδη από τον Απρίλιο του 2001. Στη συνέχεια, το 2004 κυκλοφόρησε τον SELPHY CP500 και τον SELPHY CP400 (τον Οκτώβριο του 2004). Εκείνη την περίοδο, η Canon παρουσίασε το εμπορικό όνομα SELPHY, ενσωματώνοντας τη βασική ιδέα πίσω από το προϊόν στο εμπορικό όνομα.

Από εκείνο το σημείο και μετά, η Canon συνέχισε να αναπτύσσει προϊόντα, οδηγούμενη από τις αλλαγές στις προτιμήσεις των καταναλωτών και την τεχνολογική πρόοδο. Ο SELPHY CP710, με έγχρωμη οθόνη LCD και δυνατότητα εκτύπωσης φωτογραφιών απευθείας από κάρτες μνήμης, κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2005. Στη συνέχεια, με την κυκλοφορία του SELPHY CP900 τον Σεπτέμβριο του 2012, οι εκτυπωτές SELPHY απέκτησαν συμβατότητα με ασύρματα δίκτυα Wi-Fi και δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης με smartphone και tablet. Ο SELPHY SQUARE QX10, ένα compact και ελαφρύ μοντέλο με εσωτερική μπαταρία, που το καθιστούσε ιδανικό για χρήση σε κάθε χώρο, προστέθηκε στη σειρά τον Απρίλιο του 2020. Μετά από αυτό, η Canon συνέχισε να αναπτύσσει περαιτέρω τις λειτουργίες και τον σχεδιασμό των προϊόντων, και τον Σεπτέμβριο του 2022 κυκλοφόρησε τον SELPHY CP1500, το πιο πρόσφατο μοντέλο της σειράς CP, το οποίο αποδίδει τα χρώματα με ιδιαίτερη ζωντάνια χάρη σε μια αυτοματοποιημένη λειτουργία διόρθωσης χρωμάτων.

Επιπλέον, η εφαρμογή SELPHY Photo Layout, αποκλειστική για τη σειρά SELPHY, διαθέτει μια λειτουργία για τη δημιουργία κολλάζ συνδυάζοντας αυτόματα πολλές φωτογραφίες. Επιτρέπει επίσης την παραγωγή εικόνων χρησιμοποιώντας φίλτρα και σφραγίδες, καθώς και τη δημιουργία διατάξεων σε διάφορα μεγέθη χαρτιού, όπως για εκτυπώσιμα αυτοκόλλητα. Οι εκτυπωτές SELPHY καλύπτουν επίσης τη ζήτηση για εκτυπώσεις που δημιούργησε η ευρύτατη διάδοση των smartphones, επιτρέποντας, για παράδειγμα, την παραγωγή εκτυπώσεων σε τετράγωνo πλαίσιο, οι οποίες έχουν γίνει δημοφιλείς λόγω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Στο μέλλον, η Canon θα συνεχίσει να παρέχει στους χρήστες νέους τρόπους για να απολαμβάνουν και να χρησιμοποιούν τις φωτογραφίες τους, εμπλουτίζοντας την κουλτούρα της φωτογραφίας και του βίντεο και συνεχίζοντας να επεκτείνει τη σειρά SELPHY σύμφωνα με τις εξελισσόμενες ανάγκες των χρηστών.

Keywords
Αναζητήσεις
i-seira-compact-fotografikon-ektypoton-canon-selphy-kleinei-20-chronia-kykloforias.htm
Τυχαία Θέματα