Κασσελάκης: Χάλασε το σχέδιο για μικρό, απομονωμένο ΣΥΡΙΖΑ - Παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είπε ότι «μία ολόκληρη προπαγάνδα έμαθε έναν ολόκληρο λαό να ζει με το ελάχιστο. Με το μίνιμουμ των ονείρων του. Με ένα pass που δε φτάνει για ζωή»

Το σχέδιο τους ήταν «ένας ΣΥΡΙΖΑ μόνος, να συρρικνώνεται συνεχώς, να ανακυκλώνεται στην εσωστρέφεια, να παραχωρεί τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ένα βολικό για το σύστημα κόμμα», αλλά «δεν τους αφήσατε, τους το χαλάσατε όλο, γιατί πήρατε τον ΣΥΡΙΖΑ

στα χέρια σας», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στην κεντρική εκδήλωση για την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

«Αυτός εδώ είναι ο δικός σας ΣΥΡΙΖΑ, είπε, με τα φώτα στην αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» να ανάβουν και να φωτίζεται η σκηνή με όλους τους υποψήφιους. Δηλώνοντας περήφανος που «η επιλογή πέρασε από τον Πρόεδρο του κόμματος σε εσάς», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επισήμανε ότι το ευρωψηφοδέλτιο το διαμόρφωσαν για πρώτη φορά εκείνοι που δήλωσαν υποψηφιότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας και εκείνοι που ψήφισαν τους υποψηφίους από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Επισήμανε ότι ο ίδιος πρόσθεσε την τελική πινελιά, με την επιλογή του για επιπλέον πέντε πρόσωπα «που έρχονται να στοιχηθούν μαζί μας». Υποστήριξε ότι είναι «το ψηφοδέλτιο της προοδευτικής αριστείας, απέναντι στο ψηφοδέλτιο που χαϊδεύει ακροδεξιά αυτιά». «Σαν τον Γιώργο Αυτιά, ακροδεξιά αυτιά - με χουντικά συνθήματα. Είναι χουντικά τα συνθήματα και είναι χρυσαυγίτικες οι προσεγγίσεις», σχολίασε.

Τόνισε ότι έδειξε ήδη πως «σε οποιαδήποτε περίπτωση υπάρξει η παραμικρή απόκλιση από τις αρχές και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ, τον σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ισότητα, τα δικαιώματα κάθε πολίτη, θα υπάρχει μηδενική ανοχή». Σχολίασε ότι εκείνος δεν είναι Μητσοτάκης, «να κρατάω στο ψηφοδέλτιο υμνήτρια του Κασσιδιάρη, δεν είμαι Μητσοτάκης, να βάζω στο ψηφοδέλτιο ακροδεξιά στοιχεία που γεννούν αποτροπιασμό, δεν είμαι Μητσοτάκης, να κρατάω στην Κοινοβουλευτική μου Ομάδα βουλευτή που δεν ξέρει αν πρέπει να βάλει το άρθρο ‘ο' ή ‘η' μπροστά από το όνομα ενός ανθρώπου που έχει διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό από αυτόν».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είπε ότι «μία ολόκληρη προπαγάνδα έμαθε έναν ολόκληρο λαό να ζει με το ελάχιστο. Με το μίνιμουμ των ονείρων του. Με ένα pass που δε φτάνει για ζωή», για να τονίσει ότι «εμείς θέλουμε καλύτερη ζωή και τη θέλουμε τώρα, προτείνουμε μία καλύτερη ζωή και καλούμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να αποφασίσουν». «Μία καλύτερη ζωή είναι στα χέρια σας», είπε.

Η Κουμουνδούρου είχε ήδη ανακοινώσει τους 37 υποψηφίους που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Οι 35 προέκυψαν από τις προκριματικές εκλογές του κόμματος ενώ υποψήφιοι θα είναι εκ νέου οι δύο νυν ευρωβουλευτές του κόμματος, Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά.

Σήμερα έγιναν γνωστά και τα πέντε ονόματα που πρότεινε ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης. Πρόκειται για τη Μέλπω Λεκατσά, Συνταξιούχο Φαρμακοποιό τη Δέσποινα Σίνου, Επίκουρη Καθηγήτρια Δημοσίου Δικαίου, αναπληρώτρια Κοσμήτορα Σχολής Νομικών, Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Sorbonne Paris Nord, τη Βιολέτα Κόρδατζη, Μηχανικό μηχανολογικού σχεδιασμού, τον Βασίλη Παπαλαζάρου, Μεταδιδακτορικό Ερευνητή – Βιολόγο και τη Λυδία Βενέρη Δικηγόρο, διεθνολόγο, Υποψήφια Διδάκτορα Διεθνούς Δικαίου.

Ακολουθούν τα ονόματα των 35 υποψηφίων κατ’ αλφαβητική σειρά και ανα περιφέρεια:

ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ

1) ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ ΑΓΛΑΙΑ
2) ΣΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΑΠΟΔΗΜΟΙ

1) ΓΟΥΝΑΛΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
2) ΜΟΥΜΤΖΗ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ

ΑΤΤΙΚΗ

1) ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙΟΣ
2) ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
3) ΑΡΣΕΝΗ ΕΥΓΕΝΙΑ (ΤΖΕΝΗ)
4) ΚΟΡΟΒΕΣΗ ΜΥΡΤΩ
5) ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ ΣΟΦΙΑ
6)ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
7) ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
8)ΠΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
9) ΣΑΠΟΥΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
10) ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
11) ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
12) ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΙΓΑΙΟ -ΒΟΡΕΙΟ

ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ

ΑΙΓΑΙΟ-ΝΟΤΙΟ

ΓΙΑΝΝΑΚΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

1) ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ-ΛΑΖΑΡΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
2) ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
3) ΜΟΛΩΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ

ΗΠΕΙΡΟΣ

ΚΑΤΣΗΣ ΜΑΡΙΟΣ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

1) ΔΡΙΤΣΕΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
2) ΜΑΡΤΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
3) ΧΛΑΠΑΝΙΔΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΣ-ΣΙΜΩΝΕΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

1) ΑΥΓΕΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΔΩΡΑ)
2) ΝΟΥΣΚΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
3) ΤΟΥΜΑΝΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
4) ΤΣΑΜΠΑΖΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΔΩΡΑ)

ΚΡΗΤΗ

1) ΚΑΛΟΥΔΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ
2) ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΠΡΙΦΤΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΠΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑΣΟΣ

Keywords
Αναζητήσεις
kasselakis-chalase-to-schedio-gia-mikro-apomonomeno-syriza---parousiasi-tou-evropsifodeltiou.htm
Τυχαία Θέματα