Κασσελάκης: Ζητά από τους πολίτες ξεκάθαρη εντολή, για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ μια ισχυρή αντιπολίτευση

Ο κ. Κασσελάκης ζητά από το λαό «να μας δώσει μια ξεκάθαρη εντολή να γίνουμε η μεγάλη αντιπολίτευση που έχει ανάγκη ο τόπος»,

Την στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ «όλων των προοδευτικών πολιτών» «για να μπορέσουμε την επόμενη μέρα μαζί να σχηματίσουμε την πιο δυνατή, προοδευτική και ελπιδοφόρα αντιπολίτευση της χώρας μας», ζητά ο Στέφανος Κασσελλάκης για τις ευρωεκλογές, ώστε αυτό να αποτελέσει το «πρώτο βήμα».

«Και ύστερα: Η διακυβέρνηση...», σημειώνει.

Σε

άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» υπό τον τίτλο «η επόμενη μέρα». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τονίζει ότι «θα διεκδικήσουμε την ανατροπή στο εκλογικό αποτέλεσμα μέχρι την τελευταία στιγμή», σημειώνοντας ότι «οι συσχετισμοί δεν αλλάζουν σε μια μέρα. Η δυναμική όμως, ναι. Και αυτή η μέρα αλλαγής της δυναμικής των κομμάτων θα είναι η 9η Ιουνίου». Ο κ. Κασσελάκης ζητά από το λαό «να μας δώσει μια ξεκάθαρη εντολή να γίνουμε η μεγάλη αντιπολίτευση που έχει ανάγκη ο τόπος», σχολιάζοντας ότι «δεν κονταίνει η αλαζονεία της ΝΔ αν δεν ψηλώσει η προοδευτική αντιπρόταση» και πως «δεν αρκεί λοιπόν η μείωση των ποσοστών της Δεξιάς. Είναι αναγκαία η δική μας ενίσχυση». Κι αυτό, προκειμένου, «να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την πολυδιάσπαση του προοδευτικού χώρου. Για να γίνει ορατή σε όλους η μόνη πολιτική διέξοδος». Αναφέρει ότι ισχυρό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι «ξεκάθαρο μήνυμα προς τη Νέα Δημοκρατία ότι πλέον θα έχει μια ισχυρή αντιπολίτευση που όχι μόνο θα την ελέγχει αλλά θα διεκδικεί με αξιώσεις την εξουσία». Σημειώνει ότι δεν θα μπει σε διαδικασία «διαπραγμάτευσης» με αρχηγούς άλλων κομμάτων καθώς το δημοκρατικό μέτωπο «από την κοινωνία την ίδια μπορεί μόνο να φτιαχτεί.

Στο άρθρο του ο κ. Κασσελάκης υποστηρίζει ότι η διεύρυνση της κεντροαριστεράς κρίνεται στον άξονα που σχετίζεται με το αντιθετικό ζεύγος ανασφάλεια-προστασία, «ακριβώς επειδή οι πολιτικές προτάσεις είναι εκείνες που μπορούν να φέρουν κοινωνική δικαιοσύνη και ευρεία ευημερία». Λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι ο μόνος φορέας που μπορεί να εγγυηθεί αυτήν την προστασία σε όλους τους πολίτες και δη στους πιο αδύναμους» και πως στο επίκεντρο της προεκλογικής καμπάνιας του έχει «συγκεκριμένες, απτές, ρεαλιστικές προτάσεις μας για κοινωνική προστασία στην υγεία, τη στέγη, την ακρίβεια, την καθημερινότητα».

Ο κ. Κασσελάκης αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει καταφέρει να ανασυνταχθεί, να αναδείξει τα πρώτα νέα στελέχη στα think tank και στο ευρωψηφοδέλτιό του, να ανοιχτεί γενναία στην κοινωνία λέγοντας: Δεν αποφασίζει ο Πρόεδρος. Δεν αποφασίζουν λίγοι γύρω από ένα γραφείο. Συναποφασίζουμε. Είσαι κομμάτι της εξίσωσης. Το πιο βασικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ είσαι ΕΣΥ». Προσθέτει ότι «αυτή η δυναμική της συμμετοχής και της απεύθυνσης στην κοινωνία θα συνεχίσει να μεγεθύνεται». Τονίζει ότι ο ίδιος έχει έρθει για να μείνει και πως «έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας». Δεσμεύεται ότι δε ότι «αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές θα αρχίσω τη διαδικασία προς το καταστατικό μας συνέδριο το φθινόπωρο, στην οποία οι δομές του ΣΥΡΙΖΑ θα ανοίξουν διάπλατα προς όλον τον προοδευτικό κόσμο. Με νέα μέλη που θα συμμετέχουν στις διαδικασίες, που θα αποτελούν ισότιμα στελέχη στο νέο οργανόγραμμα».

Μιλώντας για την επομένη των ευρωεκλογών, σημειώνει ότι δεν θα μπει σε διαδικασία «διαπραγμάτευσης» με αρχηγούς άλλων κομμάτων καθώς το δημοκρατικό μέτωπο «από την κοινωνία την ίδια μπορεί μόνο να φτιαχτεί». Προαναγγέλει ότι «πέρα από το άνοιγμα στη βάση, θα προσκαλέσω έντιμα, ικανά, προβεβλημένα στελέχη του προοδευτικού χώρου, να αναλάβουν ενεργά θέσεις ευθύνης δίπλα μου στη διευρυμένη δομή».

Ο κ. Κασσελάκης αναφέρει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν θα είναι ο ίδιος με τον ΣΥΡΙΖΑ του 2015 που κέρδισε εν μέσω οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης. Και δεν πρέπει να είναι ο ίδιος - πρέπει να εξελιχθεί στην Σύγχρονη Αριστερά με κυβερνησιμότητα που αρμόζει στην εποχή μας, βασισμένη πάντα στις αξίες της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης». Σχολιάζει ότι «η άλλη όψη του παρελθόντος είναι εδώ: Το περιβάλλον του Κώστα Σημίτη συγκυβερνά με την ακροδεξιά του Γιώργου Καρατζαφέρη» και πως «τα υπόλοιπα κόμματα που αυτοπροσδιορίζονται στην Αριστερά, αυτήν τη στιγμή δεν προσφέρουν κυβερνητική πρόταση». Ωστόσο υποστηρίζει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των αιτημάτων τους συμπίπτει ιδεολογικά με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρει ότι θαυμάζω ειδικά τον νέο κόσμο που δραστηριοποιείται στο Μέρα25 και στην Πλεύση Ελευθερίας, όπως και σέβεται την ΚΟ της Ζωής Κωνσταντοπούλου. «Για τον απλό, καθημερινό κόσμο που έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ με τη διπλή διάσπαση μετά την εκλογή μου, οι πόρτες είναι πάντα ανοιχτές στο σπίτι τους», τονίζει, ενώ καλεί όλους αυτούς τους «εξ αίματος» και «εξ αγχιστείας» συγγενείς του ΣΥΡΙΖΑ να διαβάσουν τις προτάσεις του.

«Την επόμενη μέρα λοιπόν, όλοι εμείς οι συγγενείς στην κοινωνική δικαιοσύνη, στην αλληλεγγύη, στην ισότητα θα πάμε να εργαστούμε για μία ‘Καλύτερη Ζωή' απέναντι στον μύθο της ‘σταθερότητας' της ΝΔ, που στην ουσία είναι η στασιμότητα στο λίγο, στο πουθενά. ‘Σταθερά Πίσω' δηλαδή».

Keywords
Αναζητήσεις
kasselakis-zita-apo-tous-polites-xekathari-entoli-gia-na-ginei--o-syriza-mia-ischyri-antipolitefsi.htm
Τυχαία Θέματα