ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Όμηροι της κυβερνητικής ανικανότητας οι επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ

  Στη δήλωσή τους τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επισημαίνουν ότι «οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους για την ανικανότητα της κυβέρνησης να οργανώσει το κράτος και να εφαρμόσει μια συνεκτική πολιτική προσλήψεων».

«Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το ΑΣΕΠ ως φύλλο αξιοκρατικής συκής και το έχει φορτώσει με πλήθος λειτουργιών και καθηκόντων, χωρίς ταυτόχρονα να το ενισχύει επιχειρησιακά και οργανωτικά», επισημαίνουν σε κοινή ανακοίνωση ο Παναγιώτης Δουδωνής,

υπεύθυνος ΚΤΕ Δημόσιας Διοίκησης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, και η Έφη Στεφοπούλου, γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης, τονίζοντας παράλληλα πως έχουν περάσει «15 μήνες μετά την επιτυχία τους στον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, έχει δρομολογηθεί η πρόσληψη μόλις 51 επιτυχόντων από τους 14.837».

Στη δήλωσή τους τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επισημαίνουν ότι «οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους για την ανικανότητα της κυβέρνησης να οργανώσει το κράτος και να εφαρμόσει μια συνεκτική πολιτική προσλήψεων». Σημειώνουν πως το ΠΑΣΟΚ «είχε από την πρώτη στιγμή επισημάνει τα προβλήματα που θα ανέκυπταν με την απόφαση της κυβέρνησης να διεξάγει τον γραπτό διαγωνισμό σε δύο φάσεις: Κατά την πρώτη θα σχηματίζονταν μια δεξαμενή επιτυχόντων, οι οποίοι, εν συνεχεία, θα διορίζονταν, βάσει νέων προκηρύξεων, σε συγκεκριμένες θέσεις».

Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά, «η δεξαμενή έχει πλέον μετατραπεί σε λιμνάζουσα δεξαμενή αιχμαλώτων, μιας και οι επιτυχόντες αδυνατούν να προγραμματίσουν τη ζωή τους: Δεν μπορούν να αναζητήσουν δουλειά, αν θέλουν να είναι έντιμοι απέναντι στους εργοδότες τους και να τους ενημερώσουν ότι επίκειται ο διορισμός τους στο Δημόσιο, ο οποίος, όμως, είναι άγνωστο πότε θα γίνει».

Τα αρμόδια στελέχη του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν πως η κατάσταση αυτή έχει δημιουργηθεί «με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης», την οποία και καταγγέλλουν γιατί:

«- Αδυνατεί να ετοιμάσει ένα σχέδιο συναρμογής του προγραμματισμού προσλήψεων στο Δημόσιο με τους επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού, και

- Χρησιμοποιεί το ΑΣΕΠ ως φύλλο αξιοκρατικής συκής και το έχει φορτώσει με πλήθος λειτουργιών και καθηκόντων, χωρίς ταυτόχρονα να το ενισχύει επιχειρησιακά και οργανωτικά».

Τέλος, καλούν την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει «με τη δέουσα σοβαρότητα» τον προγραμματισμό προσλήψεων και να σεβαστεί τους επιτυχόντες στον γραπτό διαγωνισμό, μεριμνώντας για τον άμεσο διορισμό τους.

Keywords
Αναζητήσεις
pasok-kinal-omiroi-tis-kyvernitikis-anikanotitas-oi-epitychontes-tou-graptou-diagonismou-tou-asep.htm
Τυχαία Θέματα