Ποια οικιακή συσκευή «ξεπουλάει» φέτος;

Και ποια κατηγορία γνωρίζει κάμψη πωλήσεων της τάξης του 50%;

Η εικόνα των απλωμένων μπουγάδων σε ταράτσες και μπαλκόνια ίσως να αποτελέσει παρελθόν στα επόμενα χρόνια καθώς μια σημαντική ανατροπή φαίνεται πως αναπτύσσεται αυτή την περίοδο στην ελληνική αγορά μεγάλων οικιακών συσκευών.

Συγκεκριμένα τα στεγνωτήρια καταγράφουν τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης, μεταξύ των μεγάλων οικιακών συσκευών στο πρώτο τρίμηνο του 2024. Συγκεκριμένα οι πωλήσεις των στεγνωτηρίων «τρέχουν» με ρυθμό ανάπτυξης κοντά στο 40% το 2024 καθώς όπως ανέφερε χθες ο Γιάννης Γρατσώνης, CEO

της BSH Οικιακές Συσκευές σε συνάντηση με δημοσιογράφους, πλέον κάθε μήνα πωλούνται 4.000 στεγνωτήρια στην ελληνική αγορά.

Αντιθέτως κάμψη που αγγίζει το 50% καταγράφεται στην κατηγορία των ψυγείων και ψυγειοκαταψυκτών, αλλά με βασικό λόγο την εκρηκτική ανάπτυξη που καταγράφηκε το 2022 και το 2023 χάρη στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η εξαργύρωση των vouchers που έλαβαν οι δικαιούχοι για την αντικατάσταση παλαιών ενεργοβόρων συσκευών με νεότερες, φιλικές προς το περιβάλλον και ενεργειακά πιο αποδοτικές οδήγησε σε σημαντική άνοδο την κατηγορία, η οποία δεν μπορεί να επαναληφθεί φέτος.

Keywords
Αναζητήσεις
poia-oikiaki-syskevi-xepoulaei-fetos.htm
Τυχαία Θέματα