Τσαμάζ: Αποχωρεί από το τιμόνι του ΟΤΕ, ύστερα από 14 χρόνια - Ο απολογισμός και τα μηνύματα

Σίγουρος ότι η νέα ηγετική ομάδα του ομίλου ΟΤΕ, υπό τον Κώστα Νεμπή, θα συνεχίσει την πορεία των τελευταίων ετών όσον αφορά την ανάπτυξή του εξέφρασε ο απερχόμενος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Μιχάλης Τσαμάζ, κατά τη διάρκεια της τελευταίας για τον ίδιο τηλεδιάσκεψης με τους οικονομικούς αναλυτές για τα οικονομικά αποτελέσματα του α΄τριμήνου η οποία, όπως ανέφερε ο ίδιος στην αρχή της, ήταν η 54η συνεχόμενη που έχει

συμμετάσχει ως επικεφαλής του ομίλου ΟΤΕ.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ο κ. Τσαμάζ, αναφέρθηκε στην πορεία των τελευταίων 14 ετών, που χωρίζεται σε τρεις φάσεις, όπως είπε. Η πρώτη περιλαμβάνει τα πρώτα 5 χρόνια οπότε τέθηκαν οι βάσεις με επενδύσεις σε υποδομές, στην βελτίωση της εξυπηρέτησης πελατών, στην ενοποίηση των εμπορικών σημάτων και στην «εκκαθάριση» των οικονομικών αποτελεσμάτων. Η δεύτερη μέχρι το 2016 ήταν η περίοδος κατά την οποία, ο όμιλος ΟΤΕ εξελίχθηκε σε έναν σύγχρονο πάροχο με έμφαση στην ανάπτυξη και την απλοποίηση των διαδικασιών. Την τελευταία 3ετία ήταν που δημιουργήθηκε ο νέος ΟΤΕ, όπως τον αποκάλεσε ο κ. Τσαμάζ με έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη, την επέκταση των υποδομών οπτικών ινών (FTTH) και 5G και στην είσοδο σε νέες αγορές όπως είναι οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και η παράδοση παραγγελιών.

«Είμαστε σε καλό δρόμο» τόνισε, σπεύδοντας να προσθέσει ότι αυτό δείχνουν και τα οικονομικά αποτελέσματα του α’ τριμήνου. Συνολικά όλα αυτά τα χρόνια αναδείχθηκε ένας νέος ΟΤΕ, τόνισε , λέγοντας ότι ο όμιλος κατάφερε να μειώσει κατά 50% τα έξοδά του, καταγράφοντας παράλληλα με σταθερότητα τα υψηλότερα περιθώρια κέρδους ανάμεσα στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης.

«Με μειωμένο κατά 50% το κόστος προσωπικού, με κάποια από τα καλύτερα περιθώρια EBITDA στην Ευρώπη, με επιστροφή 3 δισ. ευρώ στους μετόχους και αποτίμηση που έφτασε τα 6 δισ. ευρώ» τόνισε ότι είναι περήφανος για το έργο που έχει γίνει καθώς «ο δρόμος δεν ήταν πάντα εύκολος».

Στην κινητή τηλεφωνία, ο ΟΤΕ σημείωσε αύξηση στους συνδρομητές συμβολαίου κινητής, με το συνολικό αριθμό αυτών να ανέρχεται σε 3,2 εκατομμύρια, που αντιστοιχεί σε ετήσια αύξηση 6,3%. Οι καθαρές προσθήκες στους πελάτες συμβολαίου ήταν θετικές στο τρίμηνο, με το συνολικό αριθμό τους να ανέρχεται σε 57 χιλιάδες, υποστηριζόμενες τόσο από νέους πελάτες όσο και από τη μετάβαση πελατών καρτοκινητής σε υπηρεσίες συμβολαίου, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση. Σημειωτέον πως πλέον οι συνδρομητές συμβολαίου, όπως αναφέρθηκε στην τηλεδιάσκεψη, αντιστοιχούν στο 45% της συνολικής πελατειακής βάσης.

Όσον αφορά στον ανταγωνισμό και τις προσφορές που υπάρχουν από άλλους παρόχους, ο κ. Τσαμάζ επεσήμανε ότι πρόκειται για κάτι που έχει δει αρκετές φορές να συμβαίνει κατά τη διάρκεια της θητείας του. Και έσπευσε να προσθέσει ότι σε όλες τις περιπτώσεις αποδείχθηκε ότι οι καταναλωτές αυτό που επιζητούν είναι η σωστή εξυπηρέτηση και ποιότητα των υπηρεσιών που χρησιμοποιούν. Οι ανταγωνιστές όλα αυτά τα χρόνια εφάρμοσαν την ίδια τακτική για να χτυπήσουν τον ΟΤΕ, εστιάζοντας στις τιμές και όχι στη βελτίωση της εμπειρίας που προσφέρουν στον πελάτη, κάτι που πλέον συνειδητοποίησαν ότι δεν τους βοηθά πραγματικά, είπε και συνέχισε: "Έχουν πάρει το μάθημά τους και έχουν γίνει εξυπνότεροι".

Η αύξηση των εσόδων από το ICT ήταν της τάξεως του 56,1% στο α’ τρίμηνο. Η αύξηση κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα λόγω της προσωρινής πτώσης που σημειώθηκε στα προηγούμενα τρίμηνα εξαιτίας των βουλευτικών εκλογών της περασμένης χρονιάς.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου ΟΤΕ, τα υπόλοιπα τρίμηνα θα υπάρξει άνοδος λόγω των υπόλοιπων έργων που υπάρχουν με το ποσοστό της αύξησης να κινείται σε διψήφια ποσοστά.

«Πιστεύω ότι ο Κώστας (Νεμπής) και η υπόλοιπη ομάδα θα συνεχίσουν την εξαιρετική πορεία το ομίλου» ήταν η τελευταία φράση του κ. Τσαμάζ στην τηλεδιάσκεψη.

Keywords
Αναζητήσεις
tsamaz-apochorei-apo-to-timoni-tou-ote-ystera-apo-14-chronia---o-apologismos-kai-ta-minymata.htm
Τυχαία Θέματα