Ενέδρα με άρωμα βεντέτας

Δύο άτομα που επέβαιναν σε τζιπ γάζωσαν με καλάσνικοφ 23χρονο που επέβαινε σε Ι.Χ. Η επίθεση θεωρείται απάντηση σε απόπειρα ανθρωποκτονίας που είχε γίνει στο παρελθόν

Κρητική βεντέτα για τα μάτια μιας γυναίκας φαίνεται πως είναι η αιτία της δολοφονικής επίθεσης που δέχθηκε προχθές το μεσημέρι στο Τσιφούτ Καστέλλι ένας 23χρονος, όταν το αυτοκίνητό του γαζώθηκε από σφαίρες καλάσνικοφ. Δύο άτομα που επέβαιναν σε τζιπ 4Χ4 άρχισαν να πυροβολούν εν κινήσει εναντίον του αυτοκινήτου

του 23χρονου, ο οποίος είχε τύχη «βουνό», καθώς κατάφερε να βγει ζωντανός, με διαμπερές τραύμα στην ωμοπλάτη. Στο αμάξι που γάζωσαν επέβαινε και ένας ανήλικος, ο οποίος κατάφερε και βγήκε σώος από το όχημα.

Οι αστυνομικοί έχουν περισυλλέξει πέντε κάλυκες από καλάσνικοφ, και τουλάχιστον δύο με τρεις κάλυκες διαφορετικού διαμετρήματος, που προέρχονται από το πιστόλι του θύματος, καθώς και κάποια θραύσματα βολίδων. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, που δίδονται υπό το καθεστώς του φόβου, το 23χρονο θύμα και ο φερόμενος ως δράστης είναι μέλη της ίδιας οικογένειας. Η επίθεση θεωρείται απάντηση σε απόπειρα ανθρωποκτονίας που είχε σημειωθεί τον Μάρτιο του 2023 στα Πραιτώρια, με δράστες τον 23χρονο και τον αδερφό του σε βάρος ενός 42χρονου συγγενή τους. Ο 23χρονος μαζί με τον αδελφό του φέρεται ότι είχαν στήσει ενέδρα στον άνδρα, ο οποίος κινούνταν με 4Χ4 κοντά σε βενζινάδικο. Περίμεναν καρτερικά κρυμμένοι σε ένα χωράφι με ελιές και, μόλις το θύμα προσέγγισε το σημείο, πυροβόλησαν με καλάσνικοφ περίπου οκτώ φορές. Μια σφαίρα πέρασε μέσα στο αυτοκίνητο και παραλίγο να τραυματίσει τον άνδρα. Ομως, για καλή του τύχη, κατάφερε να διαφύγει.

Αναστάτωση

Η επίθεση είχε καταγραφεί από κάμερα κλειστού κυκλώματος, με αποτέλεσμα να ταυτοποιηθούν οι δράστες. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας θεωρούν ότι η επίθεση εναντίον του 23χρονου ήταν πράξη αντεκδίκησης από την πλευρά του παραλίγο θύματος. Αλλες πληροφορίες λένε πως οι προχθεσινοί πυροβολισμοί έχουν ως αφορμή «ενδοοικογενειακή» βεντέτα, με μια γυναίκα να φέρεται ως «πέτρα του σκανδάλου».

Στο χωριό Τσιφούτ Καστέλλι και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Γόρτυνας επικρατεί αναστάτωση μετά το αιματηρό περιστατικό που σημειώθηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης, καθώς θεωρούν πως δεν ήταν απλώς μια προειδοποίηση, αλλά ότι οι δράστες ήθελαν νεκρό τον 23χρονο, με αφορμή την απόπειρα ανθρωποκτονίας πριν από 14 μήνες.

Ο 23χρονος, που φέρει τραύμα στην αριστερή ωμοπλάτη, μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, με τη ζωή του να μη βρίσκεται σε κίνδυνο. Το θύμα φέρεται ότι έχει κατονομάσει στους αστυνομικούς τους δράστες της εναντίον του επίθεσης. Για τον λόγο αυτόν οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσαράς, αναζητώντας τα συγγενικά του πρόσωπα που έχει κατονομάσει ο 23χρονος.

Οι τοπικές Αρχές εκτιμούν ότι η επίθεση δεν θα μείνει αναπάντητη από την οικογένεια του νεαρού. Για αυτό έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή όπου κατοικούν οι δυο οικογένειες, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο νέων επεισοδίων στο πλαίσιο της μεταξύ τους «βεντέτας».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ενέδρα,enedra