Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμμένει σε επιλογές Σημίτη

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης ήταν και παραμένει ένας άνθρωπος που αναγνωρίζει τη συμβολή του Κώστα Σημίτη στη σταδιοδρομία του. Οπου βρεθεί κι όπου σταθεί δεν παύει να εκφράζεται θετικά για τον πρωθυπουργό των Ιμίων και της υπόθεσης Οτσαλάν. Ακόμα και τώρα, που υποτίθεται ότι έχει ενταχθεί σε μια «κεντροδεξιά» κυβέρνηση, δεν φείδεται εγκωμιαστικών σχολίων για τον άνθρωπο που συνέδεσε το όνομά του με ντροπιαστικές για το έθνος μας ιστορικές σελίδες.

Χθες δημοσιεύτηκε συνέντευξη που

παραχώρησε ο κ. Φλωρίδης στο «Πρώτο Θέμα» και εκεί, σε ό,τι αφορά τις αλλαγές και τις ποινές και στο δικαστικό σύστημα, δήλωσε ότι η πιο οργανωμένη αλλαγή στην οργάνωση του δικαστικού συστήματος στην Ελλάδα «έγινε το 1999 με τον Κώστα Σημίτη». Για τους ψηφοφόρους και τους φίλους του κόμματος που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής φαντάζει από ενοχλητικό έως αποκρουστικό να εγκωμιάζουν υπουργοί της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας το εφιαλτικό ΠΑΣΟΚ, που γκρέμισε ό,τι θετικό είχε δημιουργηθεί στην Ελλάδα την περίοδο της Μεταπολίτευσης.

Ωστόσο, το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στα λόγια του αμετανόητου πασόκου Γιώργου Φλωρίδη αλλά στις βασικές επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός έχει εμμονή με τους βασικούς «παίκτες» του Κινήματος και τα πρόσωπα που είχαν θητεύσει σε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ή στο περιβάλλον του Κώστα Σημίτη. Γι’ αυτό επιλέγει πολλά απ’ αυτά για υπουργούς, βουλευτές, υποψήφιους ευρωβουλευτές και στελέχη του επιτελείου του. Μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα των προαναφερθέντων είναι η Λίνα Μενδώνη, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, η Εύη Χριστοφιλοπούλου και άλλοι πολλοί.

Και πέρα από τα πρόσωπα, υπάρχει ακόμα ένα σημαντικότερο πρόβλημα: η ακραιφνής σημιτική ιδεολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ολα θυμίζουν Σημίτη τα τελευταία πέντε χρόνια: Από την προσήλωση στην παγκοσμιοποίηση και στις αντιχριστιανικές πολιτικές μέχρι τον ενδοτισμό στα Ελληνοτουρκικά και την υποταγή σε Ε.Ε. και ΗΠΑ.

Λένε ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα, αλλά, όποτε εφαρμόζονται στην Ελλάδα πολιτικές τύπου Κώστα Σημίτη, τα αποτελέσματα είναι τραγικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κυριάκος Μητσοτάκης, Σημίτη,kyriakos mitsotakis, simiti