Οπαδός του Σώρρα ξυλοφόρτωσε την Κουβελιώτη

Η δημοσιογράφος έκανε ρεπορτάζ για να αναδείξει τις αυθαιρεσίες στη βίλα όπου διαμένει ο αρχηγός της Ελλήνων συνελεύσεως και έπεσε θύμα άγριας επίθεσης

Σε… αρχηγείο της Ελλήνων συνελεύσεως έχει μετατραπεί βίλα με πισίνα στο Λαγονήσι που νοίκιασε ο Αρτέμης Σώρρας, έξω από την οποία έπεσε θύμα επίθεσης η δημοσιογράφος Ρένα Κουβελιώτη, που έκανε ρεπορτάζ, έπειτα από καταγγελίες κατοίκων για επικίνδυνες εργασίες δίπλα σε ξερά χόρτα και δέντρα.

Ο προπηλακισμός και ο τραυματισμός της δημοσιογράφου έφεραν στο

φως τις τελευταίες κινήσεις του αρχηγού της Ελλήνων συνελεύσεως, που νοίκιασε την υπερπολυτελή βίλα. Σε αυτή υπάρχουν σταθμευμένα αστικά λεωφορεία και πούλμαν, ταχύπλοα σκάφη, ένα μεγάλο φορτηγό και τροχόσπιτα, ενώ στη σιδερένια πόρτα της κεντρικής εισόδου υπάρχουν αρχαιοελληνικά σύμβολα και πάνω σε ένα μπαλκόνι πανό με το όνομα του Αρτέμη Σώρρα.

Πυρκαγιά

Σε διπλανό οικόπεδο, που είναι γεμάτο με κοντέινερ και βαρέα οχήματα και έχει μετατραπεί σε μάντρα, διενεργούνται εργασίες, που προκάλεσαν την ανησυχία των κατοίκων για τον φόβο μιας πυρκαγιάς και το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου, που κατέληξε χτυπημένη. Επειτα από αυτό το περιστατικό η δημοσιογραφική έρευνα επεκτάθηκε στη βίλα που νοίκιασε ο επικεφαλής της Ελλήνων συνελεύσεως από τον ιδιοκτήτη της. Ομως η βίλα βγήκε «στο σφυρί» και κατέληξε στην Τράπεζα Πειραιώς, που την αγόρασε στον πλειστηριασμό και άρχισε νομικές ενέργειες για αποβολή του Σώρρα και απόδοση του ακινήτου ελεύθερου στην τράπεζα.

Αλλά ο ενοικιαστής πέτυχε αναστολή της εκτέλεσης των ασφαλιστικών μέτρων μέχρι την εκδίκασή τους στις 30 Σεπτεμβρίου 2024. Την ίδια ώρα, φαίνεται πως έχει καταπατηθεί διπλανή δημόσια έκταση, με αποτέλεσμα ο Δήμος Σαρωνικού και η Πολεοδομία Μαρκοπούλου να έχουν επιβάλει πρόστιμα. Ο ιδιοκτήτης της βίλας χρωστά στον Δήμο 37.000 ευρώ από απλήρωτους λογαριασμούς του νερού. Ο πρώην δήμαρχος Καλυβίων Πέτρος Φιλίππου είχε βρεθεί στη βίλα για να ζητήσει εξηγήσεις για την οφειλή. Επειτα από ημέρες εμφανίστηκε στο γραφείο του ο Αρτέμης Σώρρας, ο οποίος του απάντησε ότι δεν τον ενδιαφέρει, διότι έχει κάνει γεώτρηση.

Στην ίδια συνάντηση είπε στον πρώην δήμαρχο πως τα λεωφορεία που βρίσκονται στη βίλα είναι δικά του και προτίθεται να τα χρησιμοποιήσει για τη μεταφορά υποστηρικτών του. Παράλληλα, από την Πολεοδομία Μαρκοπούλου έχει επιβληθεί πρόστιμο ύψους 700.000 ευρώ για την κατάληψη και παράνομη χρήση κοινόχρηστου χώρου δίπλα από τη βίλα. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σαρωνικού Δημήτρη Παπαχρήστου, η δημοτική Αρχή έχει στείλει την Αστυνομία, έπειτα από καταγγελίες πολιτών για επικίνδυνες εργασίες που εκτελούνται στον χώρο.

Παρανομίες

Η δημοτική Αρχή έχει κάνει επιτόπια αυτοψία και έχει κινήσει τις απαιτούμενες ενέργειες με την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, προκειμένου να απελευθερωθεί το οικόπεδο από την παράνομη κατάληψή του με βαρέα οχήματα. Τις αυθαιρεσίες ανέδειξε η Ρένα Κουβελιώτη, που βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Λαγονήσι ερευνώντας καταγγελία για το συγκεκριμένο οικόπεδο, στο οποίο υπάρχουν εύφλεκτα υλικά και γίνονται οξυγονοκολλήσεις δίπλα σε πεύκα και ξερά χόρτα, με κίνδυνο να προκληθεί φωτιά! Ο άνδρας που βρισκόταν εκεί και έκανε εργασίες τής επιτέθηκε λεκτικά, όταν η δημοσιογράφος τον πλησίασε και τον ρώτησε αν έχει άδεια για να κάνει οξυγονοκόλληση δίπλα σε ξερά χόρτα. «Σε κάλεσε κανένας; Ρε, πάτε στο διάολο, πρέπει να σας δώσω και λογαριασμό» ήταν η απάντηση του άνδρα, ο οποίος έπιασε το δεξί χέρι της δημοσιογράφου και το «γύρισε» με βία, προκαλώντας της τραύμα στην κλείδα και κακώσεις στην αυχενική χώρα!

Τα αλησμόνητα μυθεύματα για τα ομόλογα που δήθεν θα έσωζαν τον λαό

Ευρέως γνωστός έγινε ο Αρτέμης Σώρρας την εποχή της οικονομικής κρίσης με τους ψευδείς ισχυρισμούς του σχετικά με πιθανή αποπληρωμή του δημόσιου χρέους, με αποτέλεσμα να βρει υποστηρικτές εκατοντάδες δανειολήπτες που δεν ήθελαν να εξοφλήσουν τις οφειλές τους. Ο ιδρυτής της Ελλήνων συνελεύσεως Αρτέμης Σώρρας φέρεται ότι ήταν διαχειριστής έξι ομολόγων αξίας 600 δισεκατομμυρίων, τα οποία υποτίθεται θα διέθετε στον ελληνικό λαό για να εξοφλήσει τα χρέη του στην Εφορία και στις τράπεζες. Σε συνεντεύξεις του είχε ισχυριστεί ότι η περιουσία του, που ξεπερνούσε τα 2,7 τρισ. ευρώ, προέρχεται από την πώληση διαστημικής τεχνολογίας, ένα «σύστημα τεχνολογίας του Απόλλωνα», το οποίο δήθεν ανέπτυξε και πούλησε στην αμερικανική κυβέρνηση.

Ομως επρόκειτο για ευσεβείς πόθους του ιδίου και των δανειοληπτών. Το 2017 κρίθηκε ένοχος για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος, αλλά δεν παρέστη στη δίκη. Τον Ιούνιο του 2018 εντοπίστηκε και συνελήφθη στον Αλιμο, όπου διέμενε κρυμμένος σε υπόγειο διαμέρισμα μέλους της οργάνωσης Ελλήνων Συνέλευσις. Τον Ιούνιο του 2018 προφυλακίστηκε για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και απάτης κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου και τραπεζών, με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου. Τον Νοέμβριο του 2018 καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών για διασπορά ψευδών ειδήσεων κατ’ εξακολούθηση και τον Δεκέμβριο του 2019 από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε έξι χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή, από τα οποία εξέτισε τα δύο στη φυλακή, για το αδίκημα της απόπειρας απάτης σε βάρος του Δημοσίου.

H σύζυγός του είχε, επίσης, καταδικαστεί σε φυλάκιση 8 ετών χωρίς αναστολή για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος, αλλά τελικά κατάφερε να μειώσει την ποινή και να την εξαγοράσει. Ο Σώρρας είχε και… πλούσια ρατσιστική δράση. Τον Ιανουάριο του 2017 ασκήθηκε εις βάρος του δίωξη για υποκίνηση μίσους με ρατσιστικό λόγο κατ’ εξακολούθηση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας για ανάρτηση στο facebook τον Σεπτέμβριο του 2016, όπου δήλωνε ότι «είναι ύβρις για τους Ολύμπιους Αγώνες να βλέπεις τους ανάπηρους όλους να κάνουν παραολυμπιάδα». Το Β’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών τον καταδίκασε σε φυλάκιση 2 ετών και πρόστιμο 15.000 ευρώ για παραβάσεις του αντιρατσιστικού νόμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα