Ξηλώνεται το «πουλόβερ» στο Κίνημα Αλλαγής

Ξηλώνεται το «πουλόβερ» στο Κίνημα Αλλαγής27.02.2018Πρόσωπα

Συνιστώσα λίγες μέρες πριν από το συνέδριο ανακοίνωσε ο Καμίνης

Το χρονοδιάγραμμα του συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής, που θα διεξαχθεί στις 16-18 Μαρτίου, ανακοίνωσαν χθες οι αρμόδιοι συντονιστές, αλλά πριν αλέκτορ φωνήσαι... ο Γιώργος Καμίνης είχε ήδη γνωστοποιήσει τη δική του συνιστώσα. Η ενέργεια του δημάρχου Αθηναίων προμηνύει ότι οι τάσεις θα είναι πολλές στο Κίνημα Αλλαγής, που δεν δείχνει να ανακάμπτει δημοσκοπικά παρά τις πομπώδεις δηλώσεις και τα μηνύματα περί δήθεν ενότητας.

Χθες

το βράδυ ο πρόεδρος της ανεξάρτητης επιτροπής διαδικασιών και δεοντολογίας Αντώνης Βγόντζας και ο συντονιστής του συνεδρίου Βασίλης Κεγκέρογλου ανακοίνωσαν ως καταληκτική προθεσμία για την εγγραφή των μελών την Πέμπτη 1 Μαρτίου (έως τις 12 το μεσημέρι), αφού βέβαια καταβάλουν και τον... οβολό τους (οικονομική εισφορά) ως την ημέρα εκλογής. Για την υποβολή υποψηφιοτήτων ανάδειξης συνέδρων καταληκτική ημερομηνία ορίστηκε η Παρασκευή 2 Μαρτίου έως τις 12 το μεσημέρι. Απόσυρση υποψηφιότητας μπορεί να γίνει έως τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου 3 Μαρτίου. Την Κυριακή 4 Μαρτίου θα διεξαχθεί προσομοίωση της διαδικασίας σε όλα τα εκλογικά κέντρα που θα λειτουργήσουν.

Η εκλογική διαδικασία ανάδειξης συνέδρων θα διεξαχθεί την Κυριακή 11 Μαρτίου, με δικαίωμα ψήφου μόνο απ’ όσους έχουν εγγραφεί ως μέλη και περιλαμβάνονται στους εκλογικούς καταλόγους. Το συνέδριο θα διεξαχθεί στις 16, 17 και 18 Μαρτίου. Σημειώνεται ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί οι εσωκομματικές κάλπες να στηθούν στις 4 Μαρτίου. Προτιμήθηκε, όμως, η παράταση για να δοθεί χρόνος για περισσότερες προσυνεδριακές εκδηλώσεις.

Κι ενώ στο Κίνημα Αλλαγής έψαχναν τις νέες ημερομηνίες, ο Γιώργος Καμίνης, που δεν κρύβει τις φιλοδοξίες του (φάνηκε αυτό και από τη διεκδίκηση της αρχηγίας), ανακοίνωσε το Σάββατο στην πρώτη πανελλαδική συνάντηση των υποστηρικτών του το πολιτικό και αξιακό στίγμα του δικτύου «Ανανέωση», το οποίο θα λειτουργεί ως ευδιάκριτη τάση στο Κίνημα Αλλαγής. Κοινώς άρχισε το ξήλωμα του «πουλόβερ» και, όπως όλα δείχνουν, θα ακολουθήσουν και άλλες... τάσεις. Το συνέδριο της «ενότητας», λοιπόν, κινδυνεύει να μετατραπεί σε πανσπερμία κινήσεων και το Κίνημα Αλλαγής να γίνει «Κίνημα Συντριβής». Αλλωστε, από τις ως τώρα δημοσκοπήσεις δεν φαίνεται να καταγράφεται καμία ανάκαμψη.

Keywords
Τυχαία Θέματα