Maersk: Πλήγμα έως 20% στην χωρητικότητα λόγω Ερ. Θάλασσας

12:51 6/5/2024 - Πηγή: Reporter

Η κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα επιδεινώνεται και αναμένεται να προκαλέσει μείωση της ναυτιλιακής μεταφορικής ικανότητας ανάμεσα στην Άπω Ανατολή και την Ευρώπη κατά περίπου 15% με 20% κατά το δεύτερο τρίμηνο, δήλωσε σήμερα (6/5) ο ναυτιλιακός όμιλος Maersk.

Η Maersk, όπως και άλλες ναυτιλιακές εταιρείες, έχουν αλλάξει τις διαδρομές των πλοίων τους μακριά από το Ακρωτήρι της Καλής Ελπίδας στην Αφρική από τον Δεκέμβριο, προκειμένου να αποφύγουν

τις επιθέσεις των μαχητών Χούθι, που συνδέονται με το Ιράν, στην Ερυθρά Θάλασσα. Αυτή η αλλαγή έχει προκαλέσει αυξημένους χρόνους ταξιδιού και υψηλότερες τιμές των ναύλων.

“Η περιοχή κινδύνου έχει διαδοθεί και οι επιθέσεις εκτείνονται σε μεγαλύτερη απόσταση στη θάλασσα”, ανέφερε η Maersk.

“Ως αποτέλεσμα, τα πλοία μας είναι αναγκασμένα να κάνουν μεγαλύτερη διαδρομή, με αυξημένο χρόνο και κόστος για την παράδοση των εμπορευμάτων σας προς το παρόν”, πρόσθεσε η εταιρεία.

Σύμφωνα με το Reuters, η δανέζικη εταιρεία, που θεωρείται βαρόμετρο για το παγκόσμιο εμπόριο, πρόσφατα ανακοίνωσε ότι οι ναυτιλιακές διαταραχές που προκλήθηκαν από τις επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα αναμένεται να διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους.

Οι παρενέργειες περιλάμβαναν συμφόρηση και το λεγόμενο bunching πλοίων, όπου πολλά πλοία φτάνουν στο λιμάνι την ίδια στιγμή, καθώς και ελλείψεις εξοπλισμού και χωρητικότητας.

“Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να ενισχύσουμε την αξιοπιστία, συμπεριλαμβανομένων των ταχύτερων δρομολογίων και της αύξησης της χωρητικότητας”, δήλωσε η Maersk, προσθέτοντας ότι έχει ήδη μισθώσει πάνω από 125.000 επιπλέον εμπορευματοκιβώτια.

“Προσθέτουμε χωρητικότητα όπου είναι δυνατόν, ανάλογα με τις ανάγκες των πελατών μας”, υπογραμμίζει η εταιρεία.

#Maersk_AP_Moller #Ερυθρά_Θάλασσα #Reuters #Χούθι
Keywords
Αναζητήσεις
maersk-pligma-eos-20-stin-choritikotita-logo-er-thalassas.htm
Τυχαία Θέματα