Piraeus Securities για Mytilineos: Τιμή-στόχος €48,5-Οι προβλέψεις για το 2024

Η Piraeus Securities αυξάνει την τιμή στόχο για τη μετοχή της Mytilineos, στα 48,5 ευρώ από 44,5 ευρώ προηγουμένως, δίνοντας upside (περιθώριο ανόδου) άνω του 25%.

Με αυτό το report, η Piraeus εντάσσεται πλέον στο group των αναλυτών που δίνουν στη Mytilineos τιμή-στόχο άνω των 45 ευρώ, μαζί με τις Morgan Stanley, Citi, NBG, Eurobank,

EUROXX, Optima, EDISON και Pantelakis.

Είναι χαρακτηριστικό πως η μέση τιμή στόχος της Mytilineos πλέον διαμορφώνεται από το σύνολο των αναλυτών που καλύπτουν την εταιρεία στα 47 ευρώ (μεταξύ 46 ευρώ και 50 ευρώ).

Το γεγονός ότι, σε ένα τόσο μεγάλο αριθμό αναλυτών, το εύρος της τιμής στόχου περιορίζεται μόλις στα 4 ευρώ, υποδηλώνει τόσο ότι το σύνολο της επενδυτικής κοινότητας προσβλέπει σε σημαντικό upside το επόμενο διάστημα, όσο και την εμπιστοσύνη της αγοράς στα ισχυρά θεμελιώδη της Mytilineos που διαχρονικά έχουν δημιουργήσει σημαντικές υπεραξίες για τους μετόχους.

Η Piraeus αποτιμά την αξία του χαρτοφυλακίου της M Renewables πάνω από τα 3,5 δισ. ευρώ, καθώς αντιλαμβάνεται ότι η Mytilineos υπερτερεί σημαντικά έναντι του ανταγωνισμού βάση ενός καλά διαφοροποιημένου μοντέλου ανάπτυξη ΑΠΕ, με τα ΑΠΕ να αποτελούν το βασικό άξονα αύξησης της κερδοφορίας της εταιρείας τα επόμενα έτη.

Για τον αναλυτή της Piraeus, εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι μέσω της πρόσφατης συμφωνίας με τη ΔΕΗ και σε συνδυασμό με επερχόμενες αντίστοιχες συμφωνίες (Καναδάς, Χιλή, Αυστραλία, κλπ), η Mytilineos καταφέρνει να προσφέρει σημαντικό visibility (σε βάθος 6-7 ετών τουλάχιστον) της κερδοφορίας του asset rotation model της.

Για το 2024 ο αναλυτής της Piraeus προβλέπει καθαρά κέρδη 671 εκατ. ευρώ και EBITDA 1,098 εκατ. ευρώ, τα οποία αυξάνονται σημαντικά στα 787 εκατ. ευρώ και 1,289 εκατ. ευρώ αντίστοιχα το 2026, προσβλέποντας σε μία σταθερή ανάπτυξη της κερδοφορίας της εταιρείας από εδώ και στο εξής, της τάξης άνω του 7% ετησίως (CAGR >7%).

Ταυτόχρονα, η Piraeus αναμένει πτώση της μόχλευσης της εταιρείας και παραγωγή σημαντικών ελεύθερων ταμειακών ροών άμεσα, μόλις από το 2025.

#MYTILINEOS_ENERGY_&_METALS #Piraeus_Securities
Keywords
Αναζητήσεις
piraeus-securities-gia-mytilineos-timi-stochos-485-oi-provlepseis-gia-to-2024.htm
Τυχαία Θέματα