Tesla: Πιθανό νέο «ψαλίδισμα» στις τιμές αυτοκινήτων μέσα στο έτος

Όπως αναφέρει σημερινή (10/4) ανάλυση της Bernstein, πιθανά η Tesla θα συνεχίσει να μειώνει τις τιμές των αυτοκινήτων της μέσα στο 2023, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα κόστους απέναντι σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Την Παρασκευή (7/4) ο κολοσσός στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ανακοίνωσε το «ψαλίδισμα» των τιμών σε όλα τα μοντέλα αυτοκινήτων των ΗΠΑ, με τις τιμές στα Model 3 και Model Y, να κατεβαίνουν κατά 1.000 δολάρια,

ενώ οι τιμές για το Model S και το Model X έπεσαν κατά 5.000 δολάρια και περισσότερο.

Ο αναλυτής της Bernstein, Toni Sacconaghi, ανέφερε ότι οι μειώσεις τιμών δεν ήταν περίεργες, δεδομένου των υψηλών επιπέδων αποθεμάτων, «αλλά ο χρόνος και οι λεπτομέρειες» τον ξάφνιασαν.

«Πιστεύουμε ότι είναι πιθανές οι μειώσεις τιμών αυτοκινήτων και σε άλλες ηπείρους», ανέφερε προς τους πελάτες.

«Το γεγονός ότι η Tesla μειώνει την τιμή του μοντέλου της με το μεγαλύτερο χρόνο παράδοσης, υποδηλώνει ότι είναι πιθανό να ακολουθήσουν και άλλες μειώσεις τιμών, ιδιαίτερα αφού οι εκπτώσεις για το Model 3 SR θα πέσουν κατά 3.750 δολάρια στις 18 Απριλίου και ο ανταγωνισμός συνεχίζει να εντείνεται.

Μην κάνετε λάθος - οι μειώσεις τιμών αντικατοπτρίζουν την ανάγκη της Tesla να τονώσει τη ζήτηση και είναι μια ρητή αντιστάθμιση των περιθωρίων για τον όγκο».

Ως εκ τούτου, δεν βλέπει πάτο για τα περιθώρια κέρδους βραχυπρόθεσμα κάτι που «θα υπονομεύσει την κερδοφορία του κλάδου», καθώς άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες αναγκάζονται να απαντήσουν στις ενέργειες της Tesla.

Αξιολογώντας τη συνολική αυτοκινητοβιομηχανία, ο Sacconaghi είπε ότι «οι κατεστημένοι φορείς έχουν ''βαθιές τσέπες'' και δεν είναι πιθανό να υποχωρήσουν» μπροστά στις μειώσεις τιμών της Tesla.

«Ορισμένοι επενδυτές υποστηρίζουν ότι οι πρόσφατες μειώσεις τιμών της Tesla αντικατοπτρίζουν ένα διαρθρωτικό πλεονέκτημα κόστους που θα της επιτρέψει να πιέσει τους αντιπάλους και να κατακτήσει μεγάλο όγκο και να κυριαρχήσει στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων», είπε.

«Τελικά, πιστεύουμε ότι η αγορά αυτοκινήτων είναι υπερανταγωνιστική και πολύ δύσκολο για οποιονδήποτε να διατηρήσει ένα διαρκές ανταγωνιστικό πλεονέκτημα κόστους».

Υπενθυμίζεται ότι στη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street η μετοχή της Tesla υποχωρεί τουλάχιστον κατά 3%.

TeslaαυτοκίνηταΤΙΜΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα