TikTok: Πρόστιμο $16 εκατ. απ΄τη Βρετανία για παραβίαση δεδομένων παιδιών

16:14 4/4/2023 - Πηγή: Reporter

Πρόστιμο 12,7 εκατομμυρίων λιρών (15,9 εκατομμύρια δολάρια) επέβαλαν οι ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου στο TikTok, καθώς απέτυχε να προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα για των παιδιών κάτω των 13 ετών.

Ειδικότερα, οι ρυθμιστικές αρχές της χώρας εκτιμούν ότι η γνωστή εφαρμογή επέτρεψε σε περισσότερα από 1,4 εκατομμύρια παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο, μικρότερα από 13 ετών, να τη χρησιμοποιήσουν το 2020, ακόμα και αν αυτή η ηλικία είναι το minimum προκειμένου να δημιουργήσει κάποιος λογαριασμό.

Η ICO σημείωσε

ότι οι παραβιάσεις δεδομένων σημειώθηκαν μεταξύ Μαΐου 2018 και Ιουλίου 2020, με την κινεζική εφαρμογή βίντεο να μην έχει κάνει αρκετά για να ελέγξει ποιος χρησιμοποιούσε την πλατφόρμα και να αφαιρέσει τα ανήλικα παιδιά που ήταν.

«Υπάρχουν νόμοι για να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά μας είναι τόσο ασφαλή στον ψηφιακό κόσμο όσο και στον φυσικό κόσμο. Η TikTok δεν συμμορφώθηκε με αυτούς τους νόμους», δήλωσε ο Επίτροπος Πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου Τζον Έντουαρντς.

Τα δεδομένα των παιδιών μπορεί να έχουν χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση και το προφίλ τους, παρουσιάζοντάς τους ενδεχομένως επιβλαβές ή ακατάλληλο περιεχόμενο, πρόσθεσε.

Ένας εκπρόσωπος της TikTok είπε ότι η εταιρεία διαφώνησε με την απόφαση του ICO, αλλά ήταν ικανοποιημένος που μειώθηκε το πρόστιμο από τα πιθανά 27 εκατομμύρια λίρες που είχε ορίσει η ICO πέρυσι.

«Επενδύουμε πολλά για να κρατήσουμε τα κάτω των 13 ετών εκτός πλατφόρμας και η 40.000 ισχυρή ομάδα ασφαλείας μας εργάζεται όλο το εικοσιτετράωρο για να βοηθήσει να διατηρήσουμε την πλατφόρμα ασφαλή για την κοινότητά μας», σημείωσε ο εκπρόσωπος.

TikTokΒρετανίαπρόστιμοπροσωπικά δεδομέναΠΑΙΔΙΑΚίνα
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα