Αεροδρόμιο Ν.Αγχιάλου: Μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική δίοδο για την Πιερία;

Τους τρόπους ανάδειξης μέσα από συνέργειες και συνεργασίες του αεροδρομίου στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας, ως την εναλλακτική δίοδο για την Πιερία, προκειμένου τα έργα για το Flyοver, αλλά και οι εργασίες που εκτελούνται στη ΠΑΘΕ στο ύψος της Πιερίας να μην επηρεάσουν αρνητικά το νομό, συζήτησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας και Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Ηρακλής

Τσιτλακίδης, με τον αερολιμενάρχη κ. Κωνσταντίνο Ευσταθίου και τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γιώργο Ζαφείρη.

Η συνάντηση των τριών ανδρών έγινε στο γραφείο του αερολιμενάρχη, όπου παράλληλα δόθηκε η ευκαιρία για μια επιτόπου αυτοψία του χώρου, των υποδομών και της λειτουργίας του αεροδρομίου, το οποίο είναι σε εξαιρετική κατάσταση καθώς εξυπηρετεί τους κατοίκους της Μαγνησίας και της Εύβοιας, ενώ έχει πτήσεις και προς Κρήτη.

Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου μπορεί να αναπτυχθεί περεταίρω προς όφελος και της Πιερίας, διευκολύνοντας τόσο τους τουρίστες, όσο και τους κατοίκους της περιοχής στα ταξίδια τους.

«Μόνο με συνέργειες μπορούν να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που ανακύπτουν αλλά και στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της ευρύτερης περιοχής, στη συγκεκριμένη περίπτωση του αεροδρομίου Ν.Αγχιάλου», σημείωσε ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΞ και πρόσθεσε πως μπορεί να αποτελέσει πύλη εισόδου των τουριστών προς την Πιερία.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν γίνει προσεγγίσεις για τη δημιουργία πακέτων, “Fly, Hotel and Drive” προκειμένου οι τουρίστες που θέλουν να επισκεφτούν την περιοχή να μην βρεθούν αντιμέτωποι με καθυστερήσεις και ταλαιπωρία.

Η χιλιομετρική απόσταση από το αεροδρόμιο Μακεδονία για την Λεπτοκαρυά είναι 127 χλμ, ενώ από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου είναι 123. Αντίστοιχα από το αεροδρόμιο Μακεδονία για τον Πλαταμώνα η απόσταση είναι 144 χλμ, ενώ από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου 113 χλμ.

Το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου, αποτελεί σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη κ. Ευσταθίου το καλύτερο κρατικό επαρχιακό αεροδρόμιο στη χώρα, και μπορεί να εξυπηρετήσει επισκέπτες και κατοίκους από τους γύρω νομούς, καθώς διαθέτει σύγχρονες υποδομές.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Ζαφείρης, αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασίας όλων των φορέων, Θεσσαλίας και Πιερίας καθώς τα οφέλη είναι κοινά προκειμένου να αποτελέσει το αεροδρόμιο επιλογή των τουριστών που επιθυμούν να επισκεφτούν την Πιερία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια και παράλληλα να αναπτυχθούν νέες πτήσεις που θα συμβάλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

#ΝΕΑ_ΑΓΧΙΑΛΟΣ #Πιερία #ΗΡΑΚΛΗΣ_ΤΣΙΤΛΑΚΙΔΗΣ #ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ_ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ #ΓΙΩΡΓΟΣ_ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Keywords
Αναζητήσεις
aerodromio-nagchialou-borei-na-apotelesei-enallaktiki-diodo-gia-tin-pieria.htm
Τυχαία Θέματα