Αγροανέλιξη–Farmers of the Future: Ξεκινάει το πρόγραμμα επιτάχυνσης αγροδιατροφικών επιχειρήσεων

Ανακοινώνεται για 5η συνεχή χρονιά το πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης αγροδιατροφικών επιχειρήσεων «Αγροανέλιξη - Farmers of the Future» το οποίο υλοποιείται από τη Νέα Γεωργία Νέα Γενιά και απευθύνεται σε συνεταιρισμούς, μεταποιητικές μονάδες και επιχειρήσεις, ομάδες παραγωγών, αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και οικοτεχνίες που μεταποιούν ή επιθυμούν να μεταποιήσουν την παραγωγή τους, ώστε να δημιουργήσουν νέα

διαφοροποιημένα προϊόντα ή να εξελίξουν περισσότερο προϊόντα που ήδη παράγουν. Αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να υποβληθούν έως και την Κυριακή 2 Ιουνίου.

Στο Πρόγραμμα επιτάχυνσης διάρκειας 6 μηνών, θα επιλεγούν να συμμετάσχουν συνολικά 15 επιχειρήσεις, εκ των οποίων 5 θα προέρχονται από τον Δήμο Σερβίων, 4 από την Περιφέρεια Κρήτης, ενώ οι υπόλοιποι 6 από όλη την Ελλάδα.

Οι επιλεγμένες επιχειρήσεις θα συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά εργαστήρια, κατά τα οποία θα λάβουν πρακτικές επιχειρηματικές γνώσεις, ερεθίσματα και καθοδήγηση, για τη δημιουργία νέων διαφοροποιημένων προϊόντων, αλλά και εξατομικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη από έμπειρα στελέχη της αγοράς, βασισμένη στις ιδιαίτερες ανάγκες τους χωρίς οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση.

Μέχρι σήμερα, μέσω του Προγράμματος, έχουν υποστηριχθεί 69 αγροδιατροφικές επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα. Πέρα από την επιχειρηματική κατάρτιση, την καθοδήγηση και τις εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες, οι επιχειρήσεις έχουν λάβει συνολικά 250.000 ευρώ ως οικονομική υποστήριξη για την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών και προϊόντων. Πάνω από 70 νέα προϊόντα διατροφής έχουν αναπτυχθεί και κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά με τη συμβολή του Προγράμματος.

O επιταχυντής «Αγροανέλιξη» υλοποιείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Χορηγός των συμμετοχών από την Περιφέρεια Κρήτης είναι η Attica Bank, ενώ χορηγός των συμμετοχών από τον Δήμο Σερβίων είναι ο Δήμος Σερβίων.

H εταιρία Letrina Α.Ε. είναι χορηγός των επιτόπιων επισκέψεων, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή & το Perrotis College είναι χορηγοί χημικών αναλύσεων εδάφους και τροφίμων, ενώ τα Specialist Awards είναι χορηγοί δωρεάν συμμετοχής στα βραβεία γευσιγνωσίας.

Το Πρόγραμμα υποστηρίζει αγροδιατροφικές επιχειρήσεις στοχεύοντας στη διαμόρφωση μιας νέας επιχειρηματικής νοοτροπίας στον κλάδο και την ανάπτυξη νέων διαφοροποιημένων προϊόντων διατροφής μέσα από βιώσιμες επιχειρηματικές προσπάθειες.

Αιτήσεις Συμμετοχής

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα επιτάχυνσης «Αγροανέλιξη - Farmers of the Future» θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 2 Ιουνίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερα, σχετικά με τα κριτήρια επιλεξιμότητας, τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος και να καταθέσουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στο www.agroanelixi.gr

#Αγροανέλιξη #FARMERS_OF_THE_FUTURE #ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ_ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗΣ_ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ_ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ #ΝΕΑ_ΓΕΩΡΓΙΑ_ΝΕΑ_ΓΕΝΙΑ
Keywords
Αναζητήσεις
agroanelixifarmers-of-the-future-xekinaei-to-programma-epitachynsis-agrodiatrofikon-epicheiriseon.htm
Τυχαία Θέματα