Άνοδος στη Wall Street με οδηγό Tesla, Apple και Domino’s

Με κέρδη έκλεισε η Wall Street τη Δευτέρα (29/4), καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για μια ακόμα εβδομάδα ανακοινώσεων αποτελεσμάτων, αλλά και για τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,39% στις 38.387,06 μονάδες. S&P 500 και Nasdaq Composite κινήθηκαν κοντά στην επίπεδη γραμμή στις απογευματινές συναλλαγές και τελικά ο S&P 500 έκλεισε

0,32% υψηλότερα στις 5.116,37 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κέρδισε 0,35% στις 15.983,08 μονάδες.

Η Tesla έκανε άλμα 15,31%, αφού, όπως έγινε γνωστό, ξεπέρασε ένα σημαντικό εμπόδιο, όσον αφορά την τεχνολογία αυτόματης οδήγησης στην Κίνα. Η Apple κέρδισε 2,48%, καθώς δέχθηκε αναβάθμιση από την επενδυτική εταιρεία Bernstein. Ωστόσο, τα κέρδη των Big Tech, συνολικά, μετριάστηκαν, αφού Microsoft (-1,00%), Alphabet (-3,37%) και Meta (-2,41%) έκλεισαν χαμηλότερα, με τη Nvidia να σημειώνει οριακή άνοδο 0,03%.

Η Domino's Pizza σκαρφάλωσε κατά 5,34%, καθώς ανακοίνωσε κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Αυτήν την εβδομάδα, δημοσιεύουν, επίσης, αποτελέσματα και οι Apple, McDonald's, Coca-Cola και Amazon. Αυτές οι ανακοινώσεις έρχονται κατά τη διάρκεια μιας περιόδου ισχυρών κερδών, καθώς από το 46% και πλέον των εισηγμένων στον S&P 500 εταιρειών που έχουν δημοσιεύσει αποτελέσματα μέχρι στιγμής, περίπου 4 στις 5 έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες, σύμφωνα με την FactSet.

Μετά τις κινήσεις της Δευτέρας, ο Dow αναμένεται να ολοκληρώσει τον Απρίλιο με πτώση περίπου 3,5%. Τόσο ο S&P 500 όσο και ο Nasdaq Composite είναι έτοιμοι να κλείσουν τον μήνα με απώλειες άνω του 2%.

Όπως τονίζουν αναλυτές, η συγκεκριμένη περίοδος αποτελεί μία φάση υποχώρησης, όμως δεν πρόκειται για μια μακροχρόνια τάση.

Την Τετάρτη, αναμένεται η τελευταία ανακοίνωση της Fed, μετά τη διήμερη συνεδρίασή της, για την πορεία των επιτοκίων. Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητο το κόστος δανεισμού, όμως οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν στενά τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου Πάουελ, μετά την ανακοίνωση.

Απώλειες άνω του 1% για το πετρέλαιο

Το πετρέλαιο υποχώρησε τη Δευτέρα, καθώς οι συνομιλίες για την επίτευξη εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς συνεχίζονται, μετριάζοντας τις ανησυχίες για επέκταση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με το Reuters, τις τελευταίες μέρες έχει σημειωθεί πρόοδος και πλέον, είναι στο χέρι της Χαμάς να αποδεχθεί την πρόταση του Ισραήλ.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο παραδόσεως Ιουνίου για το αμερικανικό WTI υποχώρησε κατά 1,5% στα 82,63 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αντίστοιχο συμβόλαιο του Brent έχασε 1,2% στα 88,40 δολάρια το βαρέλι.

#nyse #Wall_Street #Άνοδος #κέρδη #Tesla #Apple #DOMINO'S #ΑΛΜΑ
Keywords
Αναζητήσεις
anodos-sti-wall-street-me-odigo-tesla-apple-kai-dominos.htm
Τυχαία Θέματα