Απώλειες $60 δισ. στην αγορά κρυπτονομισμάτων- Χάνει φόρα το Bitcoin

18:34 7/5/2024 - Πηγή: Reporter

Το ράλι στην αγορά κρυπτονομισμάτων σταμάτησε τη Δευτέρα (6/5), με το κλίμα να μην είναι ιδιαίτερα θετικό και την Τρίτη (7/5).

Μια κίνηση άνω των 65.000 δολαρίων νωρίς χθες γρήγορα αντιστράφηκε και οι τιμές πιέστηκαν περαιτέρω αφού η δημοφιλής χρηματιστηριακή εταιρεία Robinhood αποκάλυψε ότι το τμήμα κρυπτονομισμάτων της έλαβε μια ειδοποίηση Wells το Σαββατοκύριακο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), μια κίνηση που συχνά προμηνύει επιβολή αγωγή

κατά εταιρείας.

Ωστόσο τα περισσότερα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης παραμένουν σταθερά πάνω από το χαμηλό της περασμένης εβδομάδας.

Παρά τη διακοπή του ράλι, το crypto hedge fund QCP Capital παρατήρησε ανανεωμένη ζήτηση για επιλογές που αφορούν το Βitcoin τον Σεπτέμβριο, υπογραμμίζοντας την αυξημένη αισιοδοξία ότι το δημοφιλές κρυπτονόμισμα θα πιάσει υψηλότερες τιμές τους επόμενους μήνες.

«Βλέπουμε κάποια ανοδική συνέχεια στη μεταβλητότητα και στα επιτόκια χρηματοδότησης μετά την ανάκαμψη της αναστροφής από την Παρασκευή και μέχρι το Σαββατοκύριακο», δήλωσε το crypto hedge fund QCP Capital.

Η γρήγορη ανάκαμψη από τα χαμηλά της περασμένης εβδομάδας ίσως τροφοδοτήθηκε και από τις φήμες για τη διεύρυνση της πρόσβασης στα πρόσφατα εισηγμένα spot Βitcoin και Ether ETF του Χονγκ Κονγκ για Κινέζους επενδυτές.

Ο Richard Byworth, διευθύνων σύμβουλος της Syzcapital, έγραψε σε μια ανάρτηση στο X ότι «γίνεται συζήτηση» στο Χονγκ Κονγκ για την προσθήκη των κρυπτογραφικών προϊόντων στη λεγόμενη εγκατάσταση Stock Connect, η οποία θα επιτρέψει σε ειδικευμένους επενδυτές της ηπειρωτικής Κίνας να έχουν πρόσβαση σε επιλέξιμες μετοχές που είναι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ. .

Θεωρητικά, η κίνηση θα είχε σημαντικό αντίκτυπο ανοίγοντας τις πύλες του κινεζικού χρήματος που αναζητά εναλλακτικά περιουσιακά στοιχεία εν μέσω της αδυναμίας των ακινήτων και των χρηματιστηρίων.

Ωστόσο, οι Κινέζοι επενδυτές έχουν αποκλειστεί από τα ETF κρυπτογράφησης και δεν υπήρξε καμία επίσημη ενημέρωση σχετικά με την αλλαγή των κανόνων.

Το Bitcoin ολοκλήρωσε την περασμένη εβδομάδα σε ανοδική τροχιά, ανακάμπτοντας γρήγορα από την υποχώρησή του στα 56.000 δολάρια. Ο John Glover, επικεφαλής επενδύσεων της Ledn, είπε ότι υπάρχει ακόμα πιθανότητα για χαμηλότερες τιμές πριν τερματιστεί η διόρθωσή του από το ιστορικό υψηλό όλων των εποχών των 73.000 δολαρίων του Μαρτίου.

«Αν και η πτώση στα $56.500 μπορεί να έχει ολοκληρώσει τη διόρθωση, εξακολουθώ να περιμένω να δω μια τιμή $52-55.000», είπε.

Η τιμή του Bitcoin βρισκόταν σε ανοδική πορεία για λίγες μέρες και έφτασε στο ανώτατο όριο για το τελευταίο διάστημα άνω των 65.500 δολαρίων χθες, αλλά έπεσε αμέσως κάτω από πάνω από 2.000 δολάρια.

Μετά από μια σύντομη οπισθοχώρηση την Κυριακή, το περιουσιακό στοιχείο πέρασε ξανά στην επίθεση τη Δευτέρα το πρωί και έφτασε στο μέγιστο 12 ημερών των 65.500 δολαρίων.

Καθώς οι «ταύροι» προετοιμάζονταν για μια άλλη επίθεση, οι «αρκούδες» πήραν πάλι τον έλεγχο και ώθησαν το Βitcoin προς τα κάτω κατά περίπου 3.000 δολάρια. Ως αποτέλεσμα, το Bitcoin έπεσε στα 62.650 δολάρια.

Έχει ανακτήσει κάποιο έδαφος από τότε και επί του παρόντος διαπραγματεύεται πάνω από τα 63.500 δολάρια. Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς του έχει ηρεμήσει στα 1,260 τρισεκατομμύρια δολάρια, αλλά η κυριαρχία του έναντι των altcoins έχει πλησιάσει το 51%.

Η κεφαλαιοποίηση της ευρύτερης αγοράς κρυπτονομισμάτων μειώθηκε κατά περίπου 60 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια μέρα και είναι λίγο κάτω από τα 2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Το μεσημέρι της Τρίτης, το Βitcoin υποχωρεί 0,32% στα 63.595,81 δολάρια, ενώ το Ethereum διολισθαίνει 1,32% στα 3.075,64 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana καταγράφει άνοδο 1,97% στα 155,35 δολάρια, ενώ το Cardano χάνει 2,05% στο 0,45052291 δολάριο.

Το Polkadot καταγράφει πτώση 0,66% στα 7,17 δολάρια, το Dogecoin πέφτει 2,00% στο 0,15707349 δολάριο και το Shiba Inu υποχωρεί 3,01% στο 0,00002371 δολάριο.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

#Bitcoin #ethereum #κρυπτονόμισμα #κρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
apoleies-60-dis-stin-agora-kryptonomismaton--chanei-fora-to-bitcoin.htm
Τυχαία Θέματα