Η Apple εξαγόρασε την καναδική startup DarwinAI

Η Apple εξαγόρασε την καναδική startup DarwinAI, ενισχύοντας το τεχνολογικό της «οπλοστάσιο», καθώς επιχειρεί να ανεβάσει ταχύτητα στην παγκόσμια κούρσα της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης (generative AI).

Ο τεχνολογικός κολοσσός εξαγόρασε την επιχείρηση νωρίτερα, μέσα στο 2024, και δεκάδες υπάλληλοι της DarwinAI έχουν ήδη ενταχθεί στο τμήμα τεχνητής νοημοσύνης της Apple, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg.

Η DarwinAI έχει αναπτύξει τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για την οπτική επιθεώρηση εξαρτημάτων κατά τη διαδικασία κατασκευής και εξυπηρετεί πελάτες σε διάφορες βιομηχανίες. Μια από τις βασικές της τεχνολογίες είναι τα μικρότερα και ταχύτερα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης. Αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να είναι χρήσιμη για την Apple, καθώς επικεντρώνεται στη λειτουργία εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης σε συσκευές και όχι αποκλειστικά στο cloud.

Ο Αλεξάντερ Γουόνγκ, ερευνητής τεχνητής νοημοσύνης στο Πανεπιστήμιο του Waterloo, ο οποίος βοήθησε στην εξέλιξη της DarwinAI, εντάχθηκε στο δυναμικό της Apple ως διευθυντής στην ομάδα τεχνητής νοημοσύνης.

#Apple #DARWINAI #εξαγορά #τεχνητή_νοημοσύνη #AI
Keywords
Αναζητήσεις
i-apple-exagorase-tin-kanadiki-startup-darwinai.htm
Τυχαία Θέματα
Apple,DarwinAI