Η στάση της Fed δεν αποκλείει το σενάριο «ομαλής προσγείωσης»

14:34 2/5/2024 - Πηγή: Reporter

Η διατήρηση των επιτοκίων από τη Fed οδήγησε σε αμφίρροπες κινήσεις στη Wall Street. Ωστόσο, η UBS τονίζει πως διατηρεί τη βασική της υπόθεση ότι η αμερικανική οικονομία οδεύει προς μια ήπια προσγείωση, με την οικονομική ανάπτυξη να μετριάζεται και τον πληθωρισμό να επιβραδύνεται, τους επόμενους μήνες, επιτρέποντας στη Fed να ξεκινήσει τις μειώσεις επιτοκίων τον Σεπτέμβριο.

Όπως σημειώνει, η πεποίθηση αυτή παραμένει, καθώς:

Οι μειώσεις των
επιτοκίων καθυστερούν, δεν ακυρώνονται. Η πολιτική είναι περιοριστική και η οικονομία επιβραδύνεται. Η Fed δεν βλέπει στασιμοπληθωρισμό.

«Διατηρούμε τη βασική μας υπόθεση για δύο μειώσεις επιτοκίων από τη Fed, κατά 25 μονάδες βάσης, το 2024, που πιθανότατα θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο. Κατά την άποψή μας, οι τρέχουσες οικονομικές συνθήκες συνάδουν με μια ήπια προσγείωση φέτος, ακόμη και αν αυτό έρθει μαζί με κάποια περιστασιακά εμπόδια, όπως συνέβη τον Απρίλιο» τονίζει ο Mark Haefele, Επικεφαλής επενδύσεων, UBS Global Wealth Management

Καθώς αυτό το αποτέλεσμα γίνεται πιο εμφανές στα στοιχεία, οι αγορές σταθερού εισοδήματος αναμένεται να ανακάμψουν και οι αποδόσεις του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου να μειωθούν στο 3,85% ως το τέλος του έτους, έναντι 4,63% σήμερα. Αναμένονται, επίσης, περαιτέρω (μέτρια) κέρδη για τις μετοχές σε επίπεδο δείκτη, ενώ η UBS προβλέπει ότι ο S&P 500 θα κλείσει το έτος στις 5.200 μονάδες.

#UBS #FED #επιτόκια #πληθωρισμός #αμερικανική_οικονομία #βασικό_σενάριο #ΟΜΑΛΗ_ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ
Keywords
Αναζητήσεις
i-stasi-tis-fed-den-apokleiei-to-senario-omalis-prosgeiosis.htm
Τυχαία Θέματα
Fed,