Ηνωμένο Βασίλειο: Έρευνα των Αρχών στο OnlyFans για πρόσβαση ανηλίκων

17:43 1/5/2024 - Πηγή: Reporter

Οι ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τα μέτρα επαλήθευσης ηλικίας στην OnlyFans Ltd. και κατά πόσον η εταιρεία διαθέτει τα κατάλληλα μέτρα προστασίας για να εμποδίσει τους ανήλικους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε πορνό.

«Έχουμε λόγους να υποπτευόμαστε ότι η πλατφόρμα δεν εφάρμοσε τα μέτρα επαλήθευσης ηλικίας με τέτοιο τρόπο ώστε να προστατεύει επαρκώς τους κάτω των 18 ετών

από πορνογραφικό υλικό», ανέφερε η Ofcom σε δήλωση την Τετάρτη (1/5). «Ερευνούμε επίσης εάν η OnlyFans απέτυχε να συμμορφωθεί με τα καθήκοντά της να παρέχει πλήρεις και ακριβείς πληροφορίες ως απάντηση σε αυτά τα νομοθετικά αιτήματα».

Από την πλευρά του το OnlyFans υποστηρίζει ότι αντιμετωπίζει ένα τεχνικό πρόβλημα και επέμεινε ότι «συνεργάζεται στενά» με την Ofcom για να «εφαρμόσει και να αναπτύξει βέλτιστες πρακτικές για την ασφάλεια στο διαδίκτυο».

Μια εκπρόσωπος της εταιρείας είπε στο BBC ότι ο ιστότοπος αντιμετώπισε «πρόβλημα διαμόρφωσης κωδικοποίησης», το οποίο είχε επηρεάσει ορισμένα «όρια ηλικίας». Ωστόσο, ανέφερε ότι αυτά τα κατώτατα όρια τίθενται πάντα πάνω από 18.

Στην ανακοίνωσή της η Ofcom αναφέρει ότι η πλατφόρμα δεν είχε εφαρμόσει επαρκώς μεθόδους για τον έλεγχο της ηλικίας των χρηστών ώστε να αποτρέψει την πρόσβαση σε «περιορισμένο υλικό», συμπεριλαμβανομένης της πορνογραφίας από άτομα κάτω των 18 ετών. Προστίθεται ότι η έρευνά της θα αξιολογήσει επίσης εάν το OnlyFans απέτυχε να παράσχει πλήρεις και ακριβείς πληροφορίες ως απάντηση στα αιτήματα της ρυθμιστικής αρχής.

Η ρυθμιστική αρχή πολυμέσων του Ηνωμένου Βασιλείου επιβλέπει πλατφόρμες κοινής χρήσης βίντεο με παρουσία στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως το OnlyFans, Twitch, TikTok, Snapchat και Vimeo από τον Νοέμβριο του 2020, παρακολουθώντας τη συμμόρφωσή τους με τους εθνικούς νόμους και κανονισμούς, μεταξύ των οποίων και η λήψη μέτρων για την αποτροπή της πρόσβασης των παιδιών σε περιεχόμενο που θα μπορούσε να βλάψει τη σωματική, διανοητική ή ηθική τους ανάπτυξη.

#Ηνωμένο_Βασίλειο #OnlyFans #ανήλικοι
Keywords
Αναζητήσεις
inomeno-vasileio-erevna-ton-archon-sto-onlyfans-gia-prosvasi-anilikon.htm
Τυχαία Θέματα