Ισραήλ: Απενεργοποίησε 100 λογαριασμούς στην Binance-Πιθανόν συνδέονταν με τη Χαμάς

Οι ισραηλινές Αρχές «πάγωσαν» πάνω από 100 λογαριασμούς αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance, καθώς θεωρούν ότι μπορεί να συνδέονται με τη Χαμάς.

Η Χαμάς αξιοποιεί ένα παγκόσμιο χρηματοοικονομικό δίκτυο για να δέχεται υποστήριξη από φιλανθρωπικές οργανώσεις και φιλικά προς αυτή έθνη, χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτονομισμάτων, για να παρακάμψει τις διεθνείς κυρώσεις.

Σύμφωνα με έκθεση των Financial Times,

περισσότεροι από 100 λογαριασμοί στη Binance έχουν κλείσει από την έναρξη της επίθεσης της παλαιστινιακής οργάνωσης στις 7 Οκτωβρίου. Οι Αρχές ζήτησαν πρόσθετες πληροφορίες για περίπου 200 λογαριασμούς κρυπτογράφησης, οι περισσότεροι από τους οποίους διατηρούνται στο ανταλλακτήριο.

Αυτή η δέσμευση λογαριασμών αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης παγκόσμιας πρωτοβουλίας με στόχο την επίβλεψη και τη διαχείριση των ψηφιακών νομισμάτων για την καταπολέμηση της εκμετάλλευσής τους για παράνομους σκοπούς. Τα κρυπτονομίσματα, λόγω της αποκεντρωμένης δομής τους και της δυνατότητας ανωνυμίας των χρηστών, έχουν κερδίσει την εύνοια μεταξύ των τρομοκρατικών ομάδων ως μέσο άντλησης κεφαλαίων.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε από την Binance, τηρώντας τους αναγνωρισμένους κανόνες κυρώσεων. Η εταιρεία είπε στην FT ότι είχε «μπλοκάρει» έναν «μικρό αριθμό» λογαριασμών στην πλατφόρμα, αλλά δεν έχει ακόμη αποκαλύψει τους πραγματικούς αριθμούς.

Ο Τομ Αλεξάντροβιτς, εκτελεστικός διευθυντής στην Εθνική Διεύθυνση Κυβερνοασφάλειας του Ισραήλ, είπε: «Σε αυτή την περίοδο πολέμου, τα κρυπτονομίσματα είναι ένα σημαντικό ζήτημα για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, επειδή δεν υπάρχουν άλλες επιλογές. Το ποσό των κεφαλαίων σε κρυπτογράφηση έχει υπεραυξηθεί από τότε που ξεκίνησε η επίθεση».

Άτομα που γνωρίζουν τις προσπάθειες του Ισραήλ να ανακόψει τη χρηματοδότηση της Χαμάς ανέφεραν ότι έχουν εντοπιστεί περίπου 150 εκστρατείες δωρεάς που σχετίζονται με την οργάνωση και άλλες ομάδες από τις 7 Οκτωβρίου.

Την περασμένη εβδομάδα, η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι είχε «παγώσει» έναν απροσδιόριστο αριθμό λογαριασμών που χρησιμοποιήθηκαν από τη Χαμάς για συγκέντρωση χρημάτων.

Οι χρηματοπιστωτικές ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ είχαν ισχυριστεί στο παρελθόν ότι υπάρχουν διασυνδέσεις μεταξύ κεφαλαίων που διατηρούνται στη Binance και στη Χαμάς. Σε μήνυση που υποβλήθηκε από την Commodity Futures Trading Commission (CFTC) κατά του ανταλλακτηρίου τον Μάρτιο, ισχυρίστηκε ότι τα ανώτερα στελέχη της Binance είχαν λάβει πληροφορίες σχετικά με «συναλλαγές της Χαμάς» το 2019.

Σύμφωνα με τη μήνυση, ένας υπάλληλος της Binance εκείνη την εποχή ενημέρωσε τους συναδέλφους ότι οι τρομοκράτες συνήθως στέλνουν «μικρά ποσά», επειδή «τα μεγάλα ποσά συνιστούν ξέπλυμα χρήματος». Ένα άλλο άτομο έκανε χιούμορ, δηλώνοντας ότι κάποιος «μπορεί μετά βίας να αγοράσει ένα AK-47 με 600 δολάρια».

Η Binance έχει δηλώσει την πρόθεσή της να αμφισβητήσει την αγωγή.

ΧαμάςBinanceΙσραήλΠαλαιστίνητρομοκρατιακρυπτονόμισμακρυπτονομίσματα
Keywords
Τυχαία Θέματα