Κινεζική τόνωση στις ασιατικές αγορές-Σε υψηλό διετίας ο δείκτης MSCI

Ανοδικά κινούνται τη Δευτέρα (20/5) οι ασιατικές μετοχές, καθώς οι δείκτες στη Wall Street βρέθηκαν κοντά στα ρεκόρ τους την Παρασκευή (17/5) ή κατέγραψαν νέα, με τον Dow Jones να κλείνει πάνω από τις 40.000 μονάδες για πρώτη φορά στα χρονικά, δίνοντας περαιτέρω ώθηση.

Οι αγορές στην περιοχή της Ασίας-Ωκεανίας καλωσόρισαν τα μέτρα τόνωσης της κινεζικής κυβέρνησης, ενώ οι τεχνολογικοί δείκτες σημείωσαν άνοδο, με τους επενδυτές να ποντάρουν περισσότερο στον συγκεκριμένο

κλάδο.

Οι περισσότερες περιφερειακές αγορές ολοκλήρωσαν με κέρδη την περασμένη εβδομάδα, καθώς ορισμένες ήπιες μετρήσεις για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ ενίσχυσαν τις ελπίδες ότι η Federal Reserve θα μειώσει τα επιτόκια φέτος. Η προσοχή στρέφεται αυτή την εβδομάδα στα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed στα τέλη Απριλίου, καθώς και σε ομιλίες από μια σειρά αξιωματούχων της Fed.

Οι κινεζικοί δείκτες επέκτειναν τα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας, κινούμενοι σε υψηλά επτά και οκτώ μηνών. Το Πεκίνο έχει εφαρμόσει μια σειρά από υποστηρικτικά μέτρα για την οικονομία, ειδικά για την αγορά ακινήτων, με στόχο να υποστηρίξει μια υποτονική οικονομική ανάκαμψη.

Η Κίνα είχε χαλαρώσει τους περιορισμούς στην αγορά κατοικιών σε πολλές μεγάλες πόλεις και φέρεται να είχε δώσει οδηγίες στις κυβερνήσεις των πολιτειών να τροφοδοτήσουν την αγορά κατοικιών. Διατήρησε επίσης το βασικό επιτόκιο του δανείου αναφοράς σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ.

Ωστόσο, τα κέρδη στις κινεζικές αγορές ήταν περιορισμένα, ειδικά μετά τις μέτριες οικονομικές αναγνώσεις για τον Απρίλιο. Οι λιανικές δαπάνες και οι επενδύσεις κεφαλαίου στη χώρα εξακολουθούν να παραμένουν αδύναμες, πιθανότατα απαιτώντας περισσότερα μέτρα τόνωσης από το Πεκίνο.

Εντάθηκαν επίσης οι φόβοι για έναν νέο εμπορικό πόλεμο με την Ουάσιγκτον, καθώς το Πεκίνο απαγόρευσε σε ορισμένες αμερικανικές εταιρείες να εισάγουν και να εξάγουν αγαθά και υπηρεσίες που σχετίζονται με την Κίνα. Η κίνηση θεωρήθηκε ως αντίποινα για μια πρόσφατη αύξηση των δασμών των ΗΠΑ σε κινεζικές βιομηχανίες.

Στις συναλλαγές της Δευτέρας, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei ενισχύεται κατά 0,78% στις 39.069,50 μονάδες και στην Αυστραλία ο ASX 200 κερδίζει 0,61% στις 7.862,10 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite καταγράφει άνοδο 0,57% στις 3.171,91 μονάδες και ο Shenzhen Component σημειώνει κέρδη 0,24% στις 9.732,76 μονάδες.

Στη Νότια Κορέα ο KOSPI κινείται ανοδικά κατά 0,56% στις 2.739,78 μονάδες και στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng κινείται υψηλότερα κατά 0,81% στις 19.712 μονάδες.

Τέλος, ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 0,25% και διαπραγματεύεται σε υψηλό δύο ετών.

#ασιατικά_χρηματιστήρια #FEDERAL_RESERVE #Κίνα
Keywords
Αναζητήσεις
kineziki-tonosi-stis-asiatikes-agores-se-ypsilo-dietias-o-deiktis-msci.htm
Τυχαία Θέματα