Κοντά σε συμφωνία Apple-OpenAI για την ενσωμάτωση AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την ΟpenAI για χρήση της τεχνολογίας του ChatGPT στο iPhone, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας της Apple να ενσωματώσει AI στις συσκευές της.

Οι δύο πλευρές έχουν οριστικοποιήσει τους όρους της συμφωνίας για τη χρήση χαρακτηριστικών του προγράμματος ChatGPT στο iOS 18 της Apple,

το επόμενο λειτουργικό σύστημα του iPhone, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg. Η Apple έχει επίσης συνομιλίες με την Google για την αδειοδότηση του Gemini chatbot της εταιρείας, οι οποίες δεν έχουν οδηγήσει σε συμφωνία, όμως συνεχίζονται.

Μια συμφωνία της Apple με την OpenAI θα επιτρέψει στη δημιουργό των iPhone να προσφέρει το δημοφιλές chatbot ως μέρος μιας σειράς νέων λειτουργιών τεχνητής νοημοσύνης που σχεδιάζει να ανακοινώσει τον Ιούνιο. Το Bloomberg, τον Απρίλιο, είχε αναφέρει ότι οι συζητήσεις με την OpenAI είχαν ενταθεί. Ωστόσο, δεν υπάρχει κάποια εγγύηση πως η συμφωνία θα ανακοινωθεί άμεσα.

Η Apple σκοπεύει να κάνει σημαντικά βήματα στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης τον Ιούνιο, όταν θα πραγματοποιήσει το ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών της. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία σχεδιάζει να επιδείξει ορισμένες από τις επερχόμενες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης μέσω κέντρων δεδομένων που θα είναι εξοπλισμένα με επεξεργαστές της.

Πέρυσι, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, είχε δηλώσει ότι, προσωπικά, χρησιμοποιεί το ChatGPT της OpenAI, είχε προσθέσει, ωστόσο, ότι «απομένουν ορισμένα ζητήματα προς επίλυση». Ο Τιμ Κουκ είχε υποσχεθεί τότε ότι τα νέα χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης θα ενσωματωθούν στα προϊόντα της Apple «πολύ προσεκτικά».

Στην τηλεδιάσκεψη για τα οικονομικά αποτελέσματα της Apple την περασμένη εβδομάδα, ο Τιμ Κουκ είπε ότι η Apple θα έχει το πλεονέκτημα στην τεχνητή νοημοσύνη. «Πιστεύουμε στη μεταμορφωτική δύναμη και τις προοπτικές της τεχνητής νοημοσύνης και πιστεύουμε ότι έχουμε πλεονεκτήματα που θα μας διαφοροποιήσουν σε αυτή τη νέα εποχή, συμπεριλαμβανομένης της μοναδικής δυνατότητας της Apple να συνδυάζει τον συνδυασμό υλικού, λογισμικού και υπηρεσιών», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Apple.

#Apple #OPENAI #CHATGPT #τεχνητή_νοημοσύνη #AI #συμφωνία #iPhone
Keywords
Αναζητήσεις
konta-se-symfonia-apple-openai-gia-tin-ensomatosi-ai-sto-iphone.htm
Τυχαία Θέματα
Κοντά, Apple-OpenAI, Phone,konta, Apple-OpenAI, Phone