Μαρινάκης: Ο πρωθυπουργός δεν κρύφτηκε, ούτε πρόκειται να κρυφτεί ποτέ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αναφέρθηκε στη χθεσινή (20/3) κόντρα στην Βουλή σχετικά με το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν κρύφτηκε ποτέ και δεν πρόκειται να κρυφτεί ποτέ.

Αντιθέτως, όπως ο ίδιος υποστήριξε, ο κ. Μητσοτάκης επιθυμεί να χυθεί άπλετο φως από τη δικαιοσύνη και

να προχωρήσουν οι κινήσεις για την αναβάθμιση των σιδηροδρόμων.

Αναφορικά με την χθεσινή απουσία του πρωθυπουργού από την Βουλή, ο κ. Μαρινάκης απαντά πως «και σε προηγούμενες συζητήσεις πορισμάτων δεν ήταν στη Βουλή γιατί ως εκπρόσωπος της εκτελεστικής εξουσίας δεν θεωρεί πρέπον να παρεμβαίνει».

«Τον τελικό λόγο θα τον έχει η Δικαιοσύνη γιατί η διαδικασία στη Βουλή είναι λογικό να πολιτικοποιηθεί. Είδαμε οκτώ διαφορετικές εκδοχές σε μία τόσο σοβαρή υπόθεση. Είδαμε κόμμα να μην καταθέτει πόρισμα και να στήνει αφήγημα περί δήθεν συγκάλυψης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εργαλειοποιεί την υπόθεση δεν δίνει δύναμη στην υπόθεση. Η στείρα αντιπαράθεση που δεν προσθέτει τίποτα στην αλήθεια δικαιώνει και τον πρωθυπουργό που δεν παρέστη στη Βουλή», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως ο Πρωθυπουργός βρίσκεται στις Βρυξέλλες όπου σήμερα και αύριο (22/3) θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης.

Να σημειωθεί, πως τα βασικά θέματα στην ατζέντα της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι η στήριξη στην Ουκρανία, η ευρωπαϊκή αμυντική στρατηγική και βιομηχανία και οι τελευταίες εξελίξεις στη Γάζα.

Ακόμη, ανέφερε πως ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στον Καναδά στις 24 και 25 Μαρτίου όπου θα πραγματοποιήσει μια επίσκεψη ιστορικής σημασίας, τονίζοντας πως είναι ο πρώτος Έλληνας Πρωθυπουργός από το 1983 που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στον Καναδά.

Αναφορικά με την ακρίβεια και τις μειώσεις στις τιμές ο κ. Μαρινάκης είπε πως «ο πληθωρισμός παραμένει το πιο σημαντικό ζήτημα που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά γι’ αυτό και συνεχίζουμε σταθερά τις πρωτοβουλίες μας για τις μειώσεις τιμών και τους ελέγχους στην εφοδιαστική αλυσίδα για φαινόμενα παραβίασης του ανώτατου περιθωρίου κέρδους».

Σχολίασε ακόμη και την απόκτηση των 7 νέων Canadair υποστηρίζοντας πως τα συγκριμένα τύπου αεροσκάφη αποτελούν τα κύρια μέσα δασοπυρόσβεσης στη χώρα μας- όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες-.

«Με την κλιματική κρίση να εξελίσσεται ραγδαία, προκαλώντας πρωτόγνωρες φυσικές καταστροφές, είναι αντιληπτό γιατί ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας ανέφερε στη Βουλή ότι η αγορά των 7 Canadair αποτελεί «πατριωτικό καθήκον», επεσήμανε.

Tέλος, αναφερόμενος στα τιμολόγια ρεύματος, ο κ. Μαρινάκης είπε πως οι καταναλωτές είναι ελεύθεροι να επιλέξουν διαφορετικό τιμολόγιο, είτε «πράσινο» άλλου παρόχου, είτε διαφορετικής σήμανσης σε οποιονδήποτε πάροχο και οποιαδήποτε χρονική στιγμή, αζημίως, προσθέτοντας ότι:

«Ο ανταγωνισμός δεν εντάθηκε μόνο στο πράσινο τιμολόγιο, αλλά και στους υπόλοιπους τύπους τιμολογίων και ιδιαίτερα στα «μπλε», δηλαδή στα σταθερά τιμόλογια, όπου δώσαμε τη δυνατότητα με τροποποίηση του πλαισίου να προσφέρονται από τους προμηθευτές προϊόντα εξάμηνης διάρκειας, σε αντίθεση με τα ετήσια που ίσχυαν πριν».

«Με αυτό τον τρόπο, οι πάροχοι προσφέρουν ακόμα χαμηλότερες τιμές για σταθερή διάρκεια από 6 μήνες και πάνω και μάλιστα ακόμα και κάτω από 9,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα, δηλαδή σε τιμή προ ενεργειακής κρίσης», σχολίασε ο κ. Μαρινάκης και κατέληξε.

#Μαρινάκης #κυβερνητικός_εκπρόσωπος #Τέμπη #Ευρωπαϊκο_Συμβουλιο #Ουκρανία
Keywords
Αναζητήσεις
marinakis-o-prothypourgos-den-kryftike-oute-prokeitai-na-kryftei-pote.htm
Τυχαία Θέματα